Στη ζαχαροπλαστική, όπως και σε κάθε τι στη ζωή, αν θέλεις να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα θα πρέπει να απευθυνθείς στον ειδικό. Και ποιος καλύτερος από ένα Γάλλο σεφ στην Αθήνα, για μια συνταγή για κρέπα.
Μπορεί η λογική της κρέπας, του χυλού που ψήνεται σε καυτή επιφάνεια να απαντάται ίσως και χιλιάδες χρόνια πίσω μεταξύ των ανθρώπινων πολιτισμών, στη σύγχρονη όμως εποχή, όταν ακούς κρέπα, αμέσως σκέφτεσαι μπερέδες, πύργους του Άιφελ και Παρίσια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jean-Marie Hoffmann (@jean_marie_hoffmann)
Η Γαλλία, η Μέκκα της ζαχαροπλαστικής, έχει άλλωστε θεσπίσει και ημέρα κατά την οποία γιορτάζεται το εθνικό τους γλύκισμα, την 2α Φεβρουαρίου. Με αφορμή την ημέρα αυτή λοιπόν, ο Ζαν Μαρί Χόφμαν, σεφ στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα μοιράστηκε με τους ακολούθους του στο Instagram, τη δική του συνταγή για κρέπα σοκολάτα.
Υλικά

- 40 γρ ζάχαρη
- 30 γρ κακάο
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 150 γρ αλεύρι
- 25 γρ βούτυρο λιωμένο
- 400 γρ γάλα
- 3 αυγά
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουμε έναν λείο και ομοιόμορφο χυλό.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα
- Ζεσταίνουμε καλά μια κρεπιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λιπαρή ουσία, μια ιδέα βούτυρο
- Ρίχνουμε μια καλή κουτάλα από τον χυλό και περιστρέφουμε να πάει παντού. Μόλις σταθεροποιηθούν οι άκρες της κρέπας γυρίζουμε από την άλλη για μερικά δεύτερα να πάρει χρώμα
- Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια σοκολάτας να λιώσουν ή ακόμη καλύτερα, να τη βγάλουμε και να σερβίρουμε με απολαυστική πραλίνα