Αυτή είναι η κλασική εκδοχή του cheesecake όπως την «τσακίζουμε» στο σπίτι.
Με μια μικρή προσθήκη στην κρέμα (σσσσς, είναι μυστικό) και υπέροχη επικάλυψη από ολόκληρα βύσσινα. Κολάσιμο…
Δεν το λες και κλασσικό ελληνικό παραδοσιακό γλυκό, όμως στην πιο δροσερή του εκδοχή, νομίζω πως στην Ελλάδα το έχουμε απογειώσει.
Τυρί κρέμα, μπισκότο digestive και μια επικάλυψη που δοκίμασα για πρώτη φορά και του πάει τρέλα… ολόκληρα βύσσινα κομπόστα δεμένα ελαφρά για να γυαλίσουν και να κάνουν το γλυκό super λαχταριστό.
Cheesecake με ολόκληρα βύσσινα για επικάλυψη
Υλικά για ένα γλυκό 25cm
- 500 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
- 250 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
Για την επικάλυψη:
- 1 βάζο (650 γραμμάρια) κομπόστα βύσσινο
- 2 κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά:
Προετοιμασία για το Cheesecake βύσσινο
- Χτύπησε την κρέμα γάλακτος σφίξει και να γίνει σαντιγί.
- Πρόσθεσε το τυρί, το χυμό λεμόνι και το ζαχαρούχο γάλα σε μπολ και χτύπησε με το μίξερ να πάρεις μια λεία και σφιχτή κρέμα. Βάλε για λίγο στο ψυγείο.
- Ένωσε την κρέμα τυριού με την κρέμα γάλακτος
- Ετοίμασε τη βάση. Θρυμμάτισε καλά τα μπισκότα και λιώσε το βούτυρο. Βάλε το τσέρκι ή τη φόρμα σου (ιδανικά με αποσπώμενη άκρη) και ρίξε μέσα το μπισκότο. Βάλε το βούτυρο στο κέντρο και με ένα κουτάλι ανακάτεψε να νοτίσει το μπισκότο. Πάτησε τη βάση να πάει παντού και να πάρεις ένα ομοιόμορφο στρώμα.
- Πρόσθεσε την κρέμα τυριού από πάνω και άπλωσε με μια σπάτουλα να πάει παντού. Βάλε πάλι στο ψυγείο.
- Φτιάξε την επικάλυψη. Βάλε την κομπόστα σε κατσαρολάκι να πάρει βράση. Ρίξε και τη ζάχαρη να λιώσει. Σε ένα μικρό φλιτζανάκι του καφέ λιώσε σε ελάχιστο νερό το κορν φλάουρ και πρόσθεσε το στο μείγμα. Ανακάτεψε καλά να κάνει χοντρές φουσκάλες και απόσυρε από τη φωτιά. Άφησε το μείγμα να κρυώσει καλά.
- Στρώσε την επικάλυψη πάνω από την κρέμα τυριού. Μην χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο, απλά δοκίμασε να περιστρέψεις όλο το γλυκό ώστε να απλωθεί το βύσσινο παντού.