Μυρωδάτο, ελαφρώς γλυκό και αφράτο ψωμάκι διανθισμένο με σταφίδες. Τα σταφιδόψωμα αυτά θα γίνουν το αγαπημένο σου πρωινό.
Η σταφίδα αποτελεί βασικό συστατικό στην ελληνική κουζίνα και το σταφιδόψωμο αναπόσπαστο αρτοσκεύασμα σε ένα παραδοσιακό φούρνο. Τη συνταγή που θα δείτε, θα την λατρέψετε γιατί είναι ιδιαίτερα εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή προκειμένου να φουσκώσει όπως πρέπει το ζυμάρι και να δώσει ωραίο και αφράτο αποτέλεσμα.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. κορινθιακές σταφίδες
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 300 γρ. χλιαρό νερό
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γ. κανέλα
- 1 κρόκος αβγού
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το αλεύρι στον κάδο του μπολ. Ανακατεύουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό (όχι καυτό για να μην την απενεργοποιήσω) την προσθέτουμε επίσης στον κάδο.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο για 10 λεπτά σε μέτρια ένταση. Λίγο πριν κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε την σταφίδα. Μπορούμε να ζυμώσουμε το ζυμάρι στο χέρι, ωστόσο σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο ώστε να ενεργοποιηθεί το άμυλο.
- Βγάζουμε το ζυμάρι και το πλάθουμε λίγο σε πάγκο εργασίας. Βάζω σε μπολ πασπαλισμένο με αλεύρι, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω για μια ώρα να φουσκώσει.
- Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε ακόμη 40 λεπτά να φουσκώσουν και στη συνέχεια αλείφουμε με τον κρόκο αυγού.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου στον αέρα, για 20 με 25 λεπτά.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλη τη διαδικασία της συνταγής: