16:05
07/09/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
16:05
07/09/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τι αποκάλυψε ο Αντώνης Αντωνίου για τη θρυλική ταινία «Παραγγελιά» – Πήρε τον ρόλο από Κούρκουλο και Ξανθόπουλο (βίντεο)

Ο Αντώνης Αντωνίου στον ρόλο του Νίκου Κοεμτζή στην ταινία «Παραγγελιά»

Ο Αντώνης Αντωνίου στον ρόλο του Νίκου Κοεμτζή στην ταινία «Παραγγελιά»

15.02.2022
21:22
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2022 • 8:58
Η ταινία «Παραγγελιά» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παύλου Τάσιου, μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το μακελειό του 1973,

Μια άγνωστη ιστορία πίσω από την κλασική πλέον ταινία «Παραγγελιά» αποκάλυψε ο πρωταγωνιστής της ταινίας, που προβλήθηκε στους κινηματογράφους πριν από 40 χρόνια, Αντώνης Αντωνίου.

Η ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παύλου Τάσιου, μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το μακελειό του 1973, όταν ο Νίκος Κοεμτζής προκάλεσε επεισόδιο στα μπουζούκια για μια «παραγγελιά», ένα τραγούδι που είχε ζητήσει να χορέψει ο αδερφός του.

Από τη μανία του, έπεσαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη επτά. Η ταινία πέρασε στην ιστορία για μια αντίδραση που αν και δεν επικροτείται από κανέναν, θεωρήθηκε κατά κάποιο τρόπο ένας πρωτόγονος τρόπος αντίστασης στην Δικτατορία.

Ο Αντώνης Αντωνίου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον εμβληματικό ρόλο του Κοεμτζή που κλήθηκε να ερμηνεύσει στον κινηματογράφο. Στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα, ο ηθοποιός όμως αποκάλυψε πως τον ρόλο στην ταινία, ο σκηνοθέτης τον προόριζε για άλλον. Για την ακρίβεια εξήγησε πως ο Τάσιος ήθελε για τον ρόλο του Κοεμτζή τον Νίκο Κούρκουλο, ενώ προσπάθησε να πείσει και τον Νίκο Ξανθόπουλο.

«Τον ρόλο του Νίκου Κοεμτζή τον διεκδίκησα»

«Τον ρόλο του Νίκου Κοεμτζή τον διεκδίκησα» είπε ο Αντώνης Αντωνίου. «Μου είπε ότι θέλω να κάνω αυτή την ταινία, την “Παραγγελιά”, μου έδωσε και το σενάριο. Ξετρελάθηκα!» συνέχισε περιγράφοντας ωστόσο πως του αρνήθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού ήθελε ένα ηχηρό όνομα για την ταινία. «Για καλή μου τύχη ο Κούρκουλος αρνήθηκε λέγοντας “εγώ δεν παίζω αυτόν τον εγκληματία”» λέει ο ηθοποιός.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος έκανε στη συνέχεια πρόταση στον Ξανθόπουλο. Όπως είπε ο κ. Αντωνίου, δεν γνωρίζει «τι έγινε και δεν τα βρήκανε». Τελικά, του πρότεινε να γυρίσει μια από τις σκηνές και να αποφασίσει αν τελικά θα του δώσει τον ρόλο. Πράγμα που συνέβη!

Η θρυλική ταινία «Παραγγελιά»

Η ταινία «Παραγγελιά» βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Νίκου Κοεμτζή, ο οποίος μετά το επεισόδιο που προκάλεσε σε ένα λαϊκό κέντρο διασκέδασης, το 1973, έγινε γνωστός σαν ο αντιπροσωπευτικός θερμόαιμος, λαϊκός ήρωας που συγκρούεται με το κατεστημένο.

Ο Νίκος τον οποίο υποδύεται ο Αντώνης Αντωνίου μαζί με τον αδερφό του (Αντώνης Καφετζόπουλος), ένα φίλο τους (Γιώργος Ζορμπάς) και τις γυναίκες τους (Όλια Λαζαρίδου, Σοφία Ρούμπου και Βίκυ Βανίτα) διασκεδάζουν σε κάποιο λαϊκό κέντρο. Εκεί θα γίνει μια παρεξήγηση, με αφορμή την «παραγγελιά» ενός τραγουδιού. Ο καβγάς, με την εμπλοκή και της αστυνομίας, μετετράπη σε αιματηρό επεισόδιο, το οποίο απασχόλησε εκτενέστατα τα ρεπορτάζ και την κοινή γνώμη.

Ο Νίκος ζήτησε από τον μικρότερο αδελφό του, στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία, τον Δημοσθένη, να σηκωθεί και να χορέψει μια «παραγγελιά» για χάρη του, παρόλο που προηγουμένως οι μουσικοί του κέντρου είχαν ανακοινώσει πως εκείνο το βράδυ δεν επρόκειτο να υπάρξουν «παραγγελιές». Ωστόσο, πριν ακόμη η ορχήστρα ξεκινήσει να παίζει τις «Βεργούλες» μια παρέα αστυνομικών με πολιτικά, που καθόταν σε διπλανό τραπέζι και διασκέδαζε εκτός υπηρεσίας σηκώθηκε και χόρεψε μαζί με τον αδερφό του πρωταγωνιστή.

Η αντίδραση των αστυνομικών εξόργισε τον Κοεμτζή που ουρλάζιοντας «Παραγγελιά ρε!» και βγάζοντας έναν σουγιά, επιτέθηκε και έσφαξε όποιον έβρισκε μπροστά του, με το πλήθος να τρέχει πανικόβλητο να γλιτώσει από την φαλτσέτα του. Στο μαγαζί επικράτησε χάος και η πίστα της «Νεράιδας» βάφτηκε – κυριολεκτικά – κόκκινη, με τους δύο αστυνομικούς και έναν ακόμη άνθρωπο να κείτονται νεκροί, ενώ άλλοι 7 θαμώνες τραυματίστηκαν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση