Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το μοιραίο τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, που έκοψε το νήμα της ζωής του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.
Από τότε η δικαστική υπόθεση είναι ακόμη ανοικτή με την οικογένεια να επιμένει ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής, ρίχνοντας αιχμές στις συνοδηγούς Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου. Οι δύο κοπέλες από πλευράς τους προσπαθούν δικαστικά να δικαιωθούν ότι δεν είχαν συμμετοχή στο τροχαίο υποστηρίζοντας ότι ο γνωστός τραγουδιστής ήταν στο τιμόνι και έχασε τον έλεγχο. Από τότε έξι χρόνια, έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά.
Παντελίδης, το φαινόμενο…
Ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένα φαινόμενο στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού, με σύντομη αλλά «πυκνή» καριέρα, που διακόπηκε με τον απροσδόκητο θάνατό του σε ηλικία 32 ετών. Ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που έγινε γνωστός από το διαδίκτυο και όχι από τα συνήθη «κανάλια». Έγινε αντικείμενο λατρείας από ένα κόσμο και ήταν το νέο είδωλο. Εφτασε από το μηδέν στην κορυφή…
Ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή το 2002 ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά πάντα μέσα του σιγόκαιγε η φλόγα της μουσικής. Έμαθε μόνος του να παίζει μουσικά όργανα και να γράφει τραγούδια και όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου αποφάσισε να παραιτηθεί από το στράτευμα (2013) και να ακολουθήσει καριέρα τραγουδιστή. Και τα κατάφερε. Εγινε Νο1 στην Ελλάδα με τη δουλειά του και μόνο.
Η μεγάλη επιτυχία μέσω YouTube
Η γνωριμία του με το μεγάλο κοινό ξεκίνησε μέσω YouTube, παρουσιάζοντας δικά του τραγούδια, τα οποία τα συνόδευε με την κιθάρα του. Σύντομα τα βίντεο που αναρτούσε είχαν μεγάλη απήχηση (έγιναν «viral», σύμφωνα με τον σχετικό όρο) και ήταν πια θέμα χρόνου η εμφάνισή του στη δισκογραφία.
Ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 κι έγινε διπλά πλατινένιος. Ξεχώρισαν τα κομμάτια «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», και «Λιώμα σε γκρεμό», που τραγουδήθηκαν πολύ.
O ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του, για την οποία έχει γράψει κι ένα τραγούδι με το όνομά της, «Αθηνά».
Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του – πολυπλατινένιο και αυτό – με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα», από το οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια «Όνειρο Ζω», «Είχα Κάποτε Μια Αγάπη», «Τέτοια Αγάπη Δεν Αξίζω», «Δε Συγχωρώ» και «Δεύτερη Φορά». Ακολούθησαν οι δίσκοι «Πανσέληνος και κάτι – Εισ-Πνοή [Α’ Μέρος]» (Νοέμβριος 2014), με την επιτυχία «Σκούπισε Τα Πόδια Σου Και Πέρασε» και Πανσέληνος και κάτι – Εκ-Πνοή [Β’ Μέρος]» (Απρίλιος 2015).
Ιδιαίτερα δημοφιλής και στην πίστα, δημιουργούσε παροξυσμό στους θαυμαστές του γέμιζαν ασφυκτικά τους χώρους όπου εμφανιζόταν.
Το πρόωρο τέλος
Οι λαμπεροί προβολείς έσβησαν ξαφνικά, τη στιγμή που ο Παντελής Παντελίδης βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Εκείνη την περίοδο ετοιμαζόταν για μια ακόμη επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων, με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη στο νυχτερινό κέντρο TEATRO. Η πρεμιέρα θα γινόταν στις 19 Φεβρουαρίου. Δύο μέρες πριν, στις 8:10 το πρωί της Πέμπτης (18/02/2016) στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού, το Ι.Χ που οδηγούσε ο 32χρονος Παντελής Παντελίδης ξέφυγε από την πορεία του, ανετράπη και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.
Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Οι πυροσβέστες έκαναν περίπου μία ώρα να τον απεγκλωβίσουν από το όχημα, καθώς έπρεπε να κάνουν χειρουργικές κινήσεις για να τεμαχίσουν τις λαμαρίνες του τζιπ, αφήνοντας άθικτο το σώμα του τραγουδιστή, αλλά και των δύο νεαρών κοριτσιών που επέβαιναν στο όχημα, της 30χρονης τότε Μίνας Αρναούτη και της 20χρονης Φρόσως Κυριάκου.
Σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας: «Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από το πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιάς της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα».
Η ακριβής κατεύθυνση του οχήματος ήταν από την αερογέφυρα του πρώην Ανατολικού Αερολιμένα, λίγο πριν την έξοδο για την Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της οδού Ιασωνίδου και με κατεύθυνση την Αθήνα. Η σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάσιμου τραυματισμού του τραγουδιστή, τον σοβαρό τραυματισμό της μίας επιβαίνουσας και τον ελαφρύτερο της άλλης. Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο τελευταίο αντίο για τον λαϊκό τραγουδιστή, του οποίου κηδεία του έγινε λαϊκό προσκύνημα, ενώ πολύς κόσμος επισκέφθηκε το σημείο του μοιραίου τροχαίου, αφήνοντας λουλούδια.