06:22
26/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:22
26/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο μαέστρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος! – Από το μηδέν έκανε ξανά τον Παναθηναϊκό κορυφαίο σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον τίτλο της Basket League / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον τίτλο της Basket League / Φωτογραφία: EUROKINISSI

16.06.2024
20:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2024 • 8:54

Μαέστρος ονομάζεται ο άνθρωπος που διευθύνει την ταυτόχρονη και συγχρονισμένη απόδοση ενός έργου από αρκετούς μουσικούς, χρησιμοποιώντας τις κινήσεις των χεριών του.

Συνήθως ο διευθυντής ορχήστρας στέκεται κατά την εκτέλεση του έργου όρθιος επάνω σε ένα υπερυψωμένο βάθρο (πόντιουμ), το οποίο διαθέτει ένα μεγάλο αναλόγιο για την πλήρη παρτιτούρα, που περιέχει τη μουσική για όλα τα όργανα ή/και τις φωνές…

Το βράδυ της 14ης Ιουνίου ολοκληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν παρουσιαστεί ποτέ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Μπορεί ο μαέστρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος να ήταν μία ανάσα από τις γραμμές αλλά στο παρασκήνιο όταν πρωταγωνίστρια είναι η ομάδα (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μέχρι και ο Σλούκας τον παρακαλούσε να σηκώσει την Ευρωλίγκα, αλλά εκείνος αρνήθηκε ευγενικά τονίζοντας ότι η κούπα ανήκει στους παίκτες), συνέθεσε όμως μια ομάδα που κόντρα σε όλους και σε όλα κατέκτησε την κορυφή στην Ευρώπη και μετέπειτα στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αριστερά του ο γιος του Παύλος και δεξιά η κόρη του Δέσποινα

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού υποσχέθηκε κάτι απλό πριν από μερικούς μήνες. Ότι οι «πράσινοι» θα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Στην πρώτη θέση… Και το έκανε, όπως μόνο η οικογένεια Γιαννακόπουλου ξέρει καλά. Από τον Παύλο, στον Θανάση, στον Δημήτρη.

Ως σωστός μαέστρος, βρήκε αμέσως τις… φωνές που θα τον βοηθούσαν στο δύσκολο αυτό έργο…

Έφερε στην ομάδα τον κορυφαίο προπονητή Εργκίς Αταμάν, τον απόλυτο ηγέτη Κώστα Σλούκα με το κίνητρο να κερδίσει τον Ολυμπιακό, την καλαθομηχανή Κέντρικ Νάν, τους σπουδαίους Χουάντσο-Μήτογλου-Γκραντ και μια πλειάδα καμικάζι παικτών που ήταν έτοιμοι για όλα και ξεκίνησε -αθόρυβα- τον δρόμο του για την επιστροφή στην κορυφή!

Ο μαέστρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος! - Από το μηδέν έκανε ξανά τον Παναθηναϊκό κορυφαίο σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την οικογένεια του αγκαλιά με το τρόπαιο της Euroleague στο Βερολίνο

Κόντρα σε ένα ολόκληρο σύστημα, και με ένα όνομα βαρύ στις πλάτες του, ο DPG πήρε την ομάδα από τη 17η θέση στην Ευρώπη και τη 2η θέση στην Ελλάδα, νίκησε τη διαιτησία όταν έπρεπε, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό και έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού!

Έφερε το 7ο Ευρωπαϊκό στον ΠΑΟ και το 40 Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Μαζί και το χαμόγελο, τον ενθουσιασμό,την χαρά και την προσμονή σε κάθε φίλο του Παναθηναϊκού. Το ΟΑΚΑ γέμισε ξανά, έγινε κάστρο, σπίτι.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος; Μόνο ο ίδιος ξέρει. Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι πως μετά από λίγη ξεκούραση στο αγαπημένο του Σούνιο, θα πάρει ξανά το μαγικό του ραβδί και θα κάνει τους οπαδούς του ΠΑΟ να παραμιλούν και την επόμενη χρονιά.

Θέλει το 8ο Ευρωπαϊκό, θέλει το 41ο Πρωτάθλημα, να πάρει το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ που έχασε πέρυσι από τον Ολυμπιακό και το κλειστό του ΟΑΚΑ να γίνει σύγχρονο γήπεδο παγκοσμίων προδιαγραφών με… αύρα NBA. Έχει τα… πάντα για να τα καταφέρει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση