Η ιστορία της είναι ένα τρανό παράδειγμα πως η ζωή έχει εκπλήξεις και ανατροπές. Η γυναίκα από την Ιρλανδία που ξεκίνησε να εργάζεται ως δασκάλα, βρέθηκε να καταλαμβάνει την πιο ισχυρή θέση της Google στον κόσμο, εκτός του Sillicon Valley. Ποια είναι όμως η Αντέρ Φοξ-Μαρτίν.
Μεγαλώνοντας σε οικογένεια της εργατικής τάξη του Δουβλίνου, η Αντέρ Φοξ-Μαρτίν αψήφησε τα στερεότυπα που δεν επέτρεπαν σε παιδιά λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν εκεί και φοίτησε στο Trinity College, το πιο διάσημο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, πριν γίνει δασκάλα στο Λονδίνο.
Όπως διαβάζουμε στο Fortune, τυχαία, έκανε αίτηση για μια θέση εργασίας στην Oracle στο Ηνωμένο Βασίλειο, και στη συνέχεια μετακόμισε στην Αυστραλία, όπου πέρασε συνολικά 18 χρόνια στην εταιρεία παραγωγής λογισμικού, προτού ενταχθεί στη γερμανική πολυεθνική εταιρεία λογισμικού SAP το 2008.
Με έδρα τη Σιγκαπούρη τα τελευταία 17 χρόνια και πρόεδρος της SAP Asia-Pacific Japan από το 2014, η 57χρονη σήμερα Ιρλανδή επέβλεπε ήδη από το 2016 περισσότερους από 15.000 υπαλλήλους σε μια περιοχή που συνεισφέρει το 15% εκ των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων ( υπολογισμός του 2015) παγκόσμιων εσόδων της γερμανικής εταιρείας παραγωγής λογισμικού για επιχειρήσεις.
Το 2020, η
Η επίσκεψη της Αντέρ Φοξ-Μαρτίν στην Ελλάδα
Μετά τη Microsoft και την Amazon, η Google προχωρά επίσης στην ανάπτυξη υποδομών και ενός περιφερειακού κόμβου υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει την Πέμπτη από την πρόεδρο της Google Cloud International Αντέρ Φοξ-Μαρτίν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όταν το έργο ολοκληρωθεί, η Ελλάδα θα είναι μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο εκτός της Βόρειας Αμερικής, όπου οι τρεις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών cloud θα έχουν τοπική παρουσία με υποδομές.
Λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία στην Ελλάδα εκτεταμένων υποδομών cloud και άλλων ομίλων, όπως η Lamda Hellix που εξαγοράστηκε από την Digital Realty, γίνεται σαφές ότι η χώρα διαθέτει σήμερα την τεχνολογική υποδομή, τις υπηρεσίες και κυρίως την ταχύτητα και την υποστήριξη που χρειάζεται όχι μόνο για να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της, αλλά και για να υποστηρίξει ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Η Google θα αναπτύξει υποδομή κέντρου δεδομένων στην Ελλάδα σε μια επένδυση που, αν και ο προϋπολογισμός της δεν έχει γνωστοποιηθεί, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Πώς περιγράφει η Google το στέλεχός της
Ως πρόεδρος του Google Cloud International, ο Αντέρ Φοξ-Μαρτίν είναι υπεύθυνη για τις ομάδες προώθησης του Google Cloud στις περιοχές EMEA, APAC και Ιαπωνία, οι οποίες περιλαμβάνουν πωλήσεις, διαχείριση τεχνικών λογαριασμών, επαγγελματικές υπηρεσίες και επιτυχία πελατών.
Η Αντέρ κατέχει επίσης το ρόλο του επικεφαλής της Google Ireland, εκπροσωπώντας τον μεγαλύτερο τεχνολογικό κόμβο της Google εκτός της Silicon Valley και των ΗΠΑ.
Η ισχυρή γυναίκα του τεχνολογικού κολοσσού προσφέρει στους πελάτες της Google περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της επιχειρηματικής τεχνολογίας, παρέχοντας εξαιρετική αξία και αποτελέσματα σε οργανισμούς όλων των γεωγραφικών περιοχών, κλάδων και μεγεθών.
Πριν από το ρόλο της ως πρόεδρος του Google Cloud International, ήταν επικεφαλής της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής του οργανισμού. Πριν από την ένταξή της στο Google Cloud, ήταν μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της SAP SE, διευθύνοντας τις παγκόσμιες ομάδες πωλήσεων, υπηρεσιών και δέσμευσης πελατών της εταιρείας, εξυπηρετώντας περισσότερους από 440.000 πελάτες. Κατείχε επίσης διάφορους ηγετικούς ρόλους στην Oracle.
Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Google, η Αντέρ είναι παθιασμένη υποστηρικτής της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Είναι Global Executive Sponsor for Social Enterprise στην Google και ιδρυτής του One Billion Lives, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που βοηθά τους οργανισμούς να εφαρμόσουν τις βασικές τους δραστηριότητες, τους εσωτερικούς τους πόρους και τα οικοσυστήματά τους για να δημιουργήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις που έχουν ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο – με απώτερο στόχο να βελτιώσουν τη ζωή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπων.
Ως διεθνώς αναγνωρισμένος ηγέτης της τεχνολογίας, εμφανίζεται συχνά σε εξωτερικές εκδηλώσεις ως ομιλητής και συμμετέχει σε πάνελ, μεταξύ άλλων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και στο Web Summit. Η Αντέρ έχει ανακηρυχθεί τέσσερις φορές στη διεθνή λίστα των 50 ισχυρότερων γυναικών του περιοδικού Fortune. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ψηφιακών υποδομών Equinix.
Η Αντέρ είναι απόφοιτος του Trinity College στο Δουβλίνο και διατηρεί την ιθαγένεια της Ιρλανδίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αυστραλίας.