Tο πρώτο χορτοφαγικό και vegan πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί στον Στάβλο της Ικαρίας στις 12 Αυγούστου.
Πρόκειται για ένα διαφορετικό πανηγύρι από όλα όσα έχουμε συνηθίσει, καθώς την θέση των κρεατικών φαγητών παίρνουν πεντανόστιμες χορτοφαγικές λιχουδιές.
Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ ο σεφ και καθηγητής φυτοφαγικής κουζίνας Νίκος Γαϊτάνος, μας ανοίγει την όρεξη παρουσιάζοντας το μενού της αυριανής διοργάνωσης.
Το μενού στο vegan πανηγύρι
Εφόσον η γουρουνοπούλα «τρώει πόρτα» φέτος, στη θέση της μπαίνουν μοναδικές χορτοφαγικές και νοστιμιές του γνωστού vegan σεφ της χώρας. Την τιμητική του θα έχει το παραδοσιακό χορτοφαγικό πιάτο του νησιού το «σοφικό ή αλλιώς σουφικό που είναι σαν το μπριάμ αλλά λίγο διαφορετικό» ανέφερε ο σεφ.
Ακόμη ακολουθούν πεντανόστιμα πιάτα όπως «μανιτάρια στο φούρνο με πατάτες, ένα φρικασέ με λαχανικά και διάφορα συνοδευτικά όπως τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, πατατούλες» πρόσθεσε. Φυσικά δεν θα λείπει από το πανηγύρι, ο χορός και η μουσική σε συνδυασμό πάντα με το εξαιρετικό Ικαριώτικο κρασί.
Η διοργάνωση γίνεται από τη φιλοζωική ομάδα «Αιθέρας και Γαία» και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την περίθαλψη των ζώων του συλλόγου.