Quantcast
03:29
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:29
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Αποκάλυψη για υποκλοπή Ανδρουλάκη: Αρμενία και Ουκρανία ζήτησαν από την ΕΥΠ την παρακολούθηση του

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έξω από τον Άρειο Πάγο /Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έξω από τον Άρειο Πάγο /Φωτογραφία: Eurokinissi

06.08.2022
21:22
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2022 • 7:37
Η Αρμενία και η Ουκρανία ζήτησαν την υποκλοπή Ανδρουλάκη

Μια διαφορετική πτυχή της υπόθεσης που έχει προκαλέσει θύελλα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, την υποκλοπή Ανδρουλάκη, όταν ήταν Ευρωβουλευτής, αποκαλύφθηκε στο αποψινό (6/8) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατατέθηκε απ’ ευθείας αίτημα από τις μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας και Αρμενίας για παρακολούθηση του κινητού του Ευρωβουλευτού Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς συμμετείχε σε μία επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα σχετικά με την Κίνα.

Οι δύο ενδιαφερόμενες χώρες, είχαν υπόνοιες ότι μπορούσαν να αλιεύσουν πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο να κηρύξει πόλεμο η Ρωσία.

Το αίτημα για την υποκλοπή Ανδρουλάκη

Το αίτημα υπεβλήθη στην ΕΥΠ και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έγινε η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καναλιού, η παρακολούθηση έλαβε χώρα το διάστημα 14 Σεπτεμβρίου 2021 – 14 Δεκεμβρίου 2021, καθώς ο νόμος επιτρέπει τρίμηνη παρακολούθηση και η ΕΥΠ ζήτησε να τερματιστεί καθώς παρήλθε το νόμιμο τρίμηνο.

Στις 12 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε από τα μέλη του κόμματος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι παρακολουθήθηκε το τηλέφωνό του επί διημέρου, όντας πρόεδρος του κινήματος.

Ο ρόλος του Κοντολέων

Οπως αναφέρθηκε στον Alpha, αυτό που καταλογίζει το Μέγαρο Μαξίμου στον Παναγιώτη Κοντολέων είναι ότι εφόσον η παρακολούθηση αφορούσε σε πολιτικό πρόσωπο, όφειλε να ενημερώσει πρώτα τον πολιτικό του προϊστάμενο, δηλαδή τον γ.γ. του πρωθυπουργού τον Γρηγόρη Δημητριάδη κι ακολούθως να ενημερωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Κοντολέν δεν το κατέθεσε ούτε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία κλήθηκε να καταθέσει. Είπε μόνο δε, ότι δεν υπήρχε παράνομο λογισμικό, αλλά δεν είπε για τη νόμιμη παρακολούθηση.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, υποστήριξε ότι δεν το αξιολόγησε σωστά, επειδή ήταν ευρωβουλευτής εκείνο το διάστημα ο κ. Ανδρουλάκης κι έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος να το πει στους πολιτικούς προϊσταμένους του.

Το ρεπορτάζ καταλήγει αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα από τα παραπάνω και ενημερώθηκε παρά μόνο την Παρασκευή το πρωί, οπότε και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση