08:32
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
08:32
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Whataboutism από Θεοδωρικάκο: Μετρά ανεξιχνίαστες δολοφονίες άλλων κυβερνήσεων, ο υπουργός – Ξεχνά το όνομα Καραϊβάζ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος / Φωτογραφία: Eurokinissi

31.01.2023
18:29
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2023 • 23:43
Μόνο η υπόθεση Καραϊβάζ, αλλά και οι δεκάδες εν ψυχρώ δολοφονίες μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές θα έπρεπε να κάνουν τον υπουργό Προστασίας πολύ προσεκτικό στις δηλώσεις του

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάξης Θεοδωρικάκος, επιμένει να «πετά τη μπάλα στην εξέδρα» αναφορικά με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις καταγγελίες για παρατυπίες εντός του αστυνομικού σώματος επί ημερών του.

Σε ένα πρωτοφανές Whataboutism, θυμήθηκε 183 ανεξιχνίαστες δολοφονίες πολιτών επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που παρότι δεν το αμφισβητεί κανείς, δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του για όσο διάστημα βρίσκεται εκείνος στο τιμόνι του υπουργείου. Πολύ περισσότερο, μετά τις καταγγελίες μέσων ενημέρωσης (Documento την Κυριακή και MEGA χθες βράδυ) που δείχνουν πως ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε απευθείας επικοινωνία με μέλη της Greek Mafia.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι διάλογοι της ντροπής φαίνεται ότι έφτασαν στα χέρια των «Εσωτερικών Υποθέσεων» της Ελληνικής Αστυνομίας περίπου πριν από έναν μήνα, στο πλαίσιο της έρευνας για την εκτέλεση ιδιοκτήτη βενζινάδικων στην Αττική. Τα στοιχεία είχε η συγκεκριμένη διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ. στη διάθεσή της επί ένα μήνα.

Πανίσχυροι νονοί και «άνθρωποι της νύχτας» γίνονται στόχοι πληρωμένων δολοφόνων, με τα περιστατικά να πληθαίνουν μέρα με την ημέρα, όπως η ένοπλη επίθεση σε βενζινάδικο στα Γλυκά Νερά τον περασμένο Δεκέμβριο, τη μαφιόζικη εκτέλεση Σκαφτούρου, αλλά και την επίθεση σε κατάμεστο μπαρ στη Νέα Σμύρνη από την οποία κινδύνευσαν άμεσα αθώοι πολίτες λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σε όλα αυτά, ο υπουργός βλέπει μεθοδεύσεις και σκευωρίες, ενώ σημειώνει με έπαρση πως «η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη».

Στο «μάτι του κυκλώνα» ο Θεοδωρικάκος

Την ίδια ώρα, τον υπουργό «καίνε» ντοκουμέντα που παρουσίασε το MEGA, αναφορικά με καταγγελία αποστρατευμένου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. πως έγινε απόπειρα συγκάλυψης υπόθεσης ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του κυρίου Θεοδωρικάκου. Τις φωτογραφίες, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων, επισύναψε με την καταγγελία του ο αξιωματικός και τις απέστειλε σε εκείνον, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που διεξήγαγε τον έλεγχο.

Για αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου έκανε λόγο το υπουργείο και ο Τάκης Θεοδωρικάκος προσωπικά.

Το Whataboutism εστιάζει συνήθως στα αδικήματα ενός αντιπάλου για να τον δυσφημήσει

Ως Whataboutism , επίσης γνωστό ως whataboutery, είναι μια παραλλαγή λογικής πλάνης επιρρίπτοντας ευθύνες σε έναν αντίπαλο ή ανασκευάζοντας το επιχείρημα του. Το Whataboutism εστιάζει συνήθως στα αδικήματα ενός αντιπάλου για να τον δυσφημήσει, αλλά, σε μια αντιστροφή αυτής της συνήθους κατεύθυνσης, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δυσφημίσει τον εαυτό του, ενώ κάποιος αρνείται να επικρίνει έναν σύμμαχο.

Η δολοφονία Καραϊβάζ παραμένει ανεξιχνίαστη, πληγώνει την εικόνα της χώρας

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα του εντοπισμού και της σύλληψης των δραστών, πάνω από 650 ημέρες από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έχει προκαλέσει τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον και πολλά ερωτήματα και εμφανίζεται σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέφραζε σε ετήσια έκθεσή του για τη χώρα, έντονη ανησυχία για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, γεγονός που μαζί με τις παρακολουθήσεις εγείρει σύμφωνα με την οργάνωση, ερωτήματα για το κράτος δικαίου.

Η ίδια έκθεση υπογραμμίζει, ακόμη, ότι δεν υπήρξε σημαντική πρόοδος στην έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Η χήρα του εκλιπόντος, Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, ζητούσε από τον περασμένο Σεπτέμβριο από τις Αρχές νεότερα για την υπόθεση, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως αυτή είχε μπει στο αρχείο.

Σε ανακοίνωσή του ωστόσο τότε, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωνε την οικογένεια πως θα συνεχίσει τις έρευνες ως την εξιχνίασή της.

Η ανακοίνωση Θεοδωρικάκου

«Η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη.

Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών, με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, της οποίας ο Διοικητής δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.

Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες.

Επιτρέψτε μου, επίσης, να υπενθυμίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση