10:41
15/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:41
15/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ρουσόπουλος: «Ο Καραμανλής θα κρίνει αν πρέπει να μιλήσει – Δεν προκαλεί ζημιά η αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική» (βίντεο)

Ο Κώστας Καραμανλής και ο τότε κυβερνητικός του εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Κώστας Καραμανλής και ο τότε κυβερνητικός του εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος / Φωτογραφία: Eurokinissi

21.02.2023
18:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2023 • 23:06
Ο Κώστας Καραμανλής και η προσωπική φιλία που συνδέει τον κύριο Ρουσόπουλο με τον πρώην πρωθυπουργό

Ο Κώστας Καραμανλής, ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ και δύο φορές εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, όπως τόνισε ο επί σειρά ετών συνεργάτης του, Θοδωρής Ρουσόπουλος, είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει αν θα πρέπει να μιλήσει πλέον ανοιχτά για όσα συνέβησαν από την αποχώρησή του από το Μαξίμου και έπειτα.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος, επί κυβερνήσεων Καραμανλή, μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», λίγες ώρες αφότου ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε και επίσημα πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

«Δεν έχω συνομιλήσει εδώ και αρκετό καιρό μαζί του. Τα δυο βασικά ερωτήματα που τίθενται πάντοτε, ήταν “γιατί τώρα”, ερώτημα το οποίο συνήθως δεν έχει απάντηση, όποτε και να γινόταν θα ετίθετο» είπε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος για την απόφαση του και πρόσθεσε: «Το δεύτερο είναι αν έπρεπε ή όχι να πάρει μια τέτοια απόφαση».

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής /Φωτογραφία: Eurokinissi

Στο ερώτημα αν η αποχώρησή του αυτή θα μπορούσε να βλάψει τη ΝΔ στην κάλπη, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Όχι δεν πιστεύω ότι προκαλεί καμιά ζημιά, ίσα, ίσα». Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε στην επιστολή του πως θα βρίσκεται πλάι στο κόμμα και το στηρίζει, τόσο αυτό, όσο και την κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, υπήρξε επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού. Η συζήτηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα όπως αναμενόταν και ο κ.Καραμανλής γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά θα είναι στο πλάι της ΝΔ στην προεκλογική εκστρατεία.

Άκουσε πολλά, θετικά και αρνητικά, έχει ακούσει κριτική και έχει απαντήσει με τον τρόπο του. Όχι τόσο έντονα όσο θα έκανε κάποιος άλλος

«Ο Κώστας Καραμανλής μέχρι στιγμής είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ» συνέχισε ο κ. Ρουσόπουλος που άφησε να εννοηθεί πως διαφωνεί με την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να μην απαντά σε όσα του καταλογίζουν όλα αυτά τα χρόνια για τους λόγους που η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο.

«Άκουσε πολλά, θετικά και αρνητικά, έχει ακούσει κριτική και έχει απαντήσει με τον τρόπο του. Όχι τόσο έντονα όσο θα έκανε κάποιος άλλος, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι η ιστορία απαντά, τα γεγονότα απαντούν και οι πράξεις ως αποτελέσματα έχουν όχι την ίδια στιγμή που λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα αλλά και πολύ αργότερα» είπε χαρακτηριστικά.

Η επεισοδιακή γνωριμία Ρουσόπουλου – Καραμανλή

«Εγώ είχα την τιμή να μου κάνει πρόταση το 2000 να γίνω εκπρόσωπος του κόμματος» θύμισε ο βουλευτής ΝΔ, που ανέλαβε χρέη εκπροσώπου μετά την επεισοδιακή εκλογική αναμέτρηση του 2000, όπου το κόμμα ηττήθηκε με διαφορά μόλις μιας μονάδας από το ΠΑΣΟΚ.

«Η συνεργασία μας ήταν καθημερινή και πολλών ωρών. Κάθε μέρα δεκάδες φορές είτε από κοντά, είτε στο τηλέφωνο είχαμε μια συνεργασία. Αυτό οδήγησε και σε μια φιλία γιατί πριν συνεργαστούμε η σχέση μας με τον Κώστα Καραμανλή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη» συνέχισε.

Μητσοτάκης, Καραμανλής, Σαμαράς
Μητσοτάκης, Καραμανλής, Σαμαράς / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος μάλιστα αναφέρθηκε και στο περιστατικό της πρώτης τους γνωριμία, πριν από 33 χρόνια στη Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, βρισκόταν στην συμπρωτεύουσα για τη ΔΕΘ, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990 και κατευθυνόταν στο Μακεδονία Palace, όπου ο τότε πρωθυπουργός θα έδινε ομιλία σε κομματικά στελέχη.

«Όωπς ανεβαίνω την ανηφόρα στο Μακεδονία Palace, κάποιο ποδήλατο πέφτει πάνω μου και είναι το ποδήλατο με αναβάτη τον Κώστα Καραμανλή. Δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες ή όχι βλέποντας δημοσιογράφο» είπε, περιγράφοντας την πρώτη του, επεισοδιακή συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή.

«Ο Κώστας Καραμανλής έχει μιλήσει για τα θέματα που εκείνος έκρινε»

«Συνεργαστήκαμε τόσο πολύ, τόσο έντονα, όπου αυτή η επαγγελματική σχέση έχει και προσωπική φιλία και διατηρείται» συνέχισε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος για τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ωστόσο, θέλοντας να απαντήσει στο ερώτημα που ακολουθεί εδώ και καιρό τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί δηλαδή παρέμεινε σιωπηλός είπε: «Ο Καραμανλής έχει μιλήσει για τα θέματα για τα οποία εκείνος έκρινε ότι έπρεπε να μιλήσει. Ήταν σημαντική η παρέμβασή του στο δημοψήφισμα». Για το θέμα αυτό άλλωστε, θέση πήρε και ο Πάνος Καμμένος που σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter: «Όταν ο Ελληνικός Λαός μάθει το μέγεθος του Ηγέτη Έλληνα Κώστα Καραμανλή και το τι έχει κάνει για την Πατρίδα τότε θα καταλάβει τι έγκλημα έκανε το 2009…».

Συζητώντας για τα γεγονότα που οδήγησαν τη χώρα στην εποπτεία, ο κ. Ρουσόπολος τόνισε. «Εσείς παίρνετε ως προϋπόθεση το λάθος που έγινε. Στον Καραμανλή χρεώνεται ένα χρέος της χώρας το οποίο κατά 80% οφείλεται στην κυβέρνηση Σημίτη. Εν πάσει περιπτώσει θα πρέπει να κρίνουμε κάτι στον χρόνο που γίνεται. Οι εποχές της ευμάρειας για όλη την ευρωπαϊκή οικογένεια και για την Ελλάδα, ήταν εποχές που πέρασαν και τις πλήγωσαν και τις πληρώσαμε όλοι» είπε.

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς
Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς / Φωτογραφία: Eurokinissi

«Θα κρίνει ο ίδιος αν θα πρέπει να πει περισσότερα πράγματα, αλλά θέλω να σας θυμίσω ότι οι υπουργοί του των Οικονομικών έχουν εκδώσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, βιβλία που είναι αναλυτικά. Ο Κώστας Καραμανλής όποτε έκρινε έκανε παρεμβάσεις του» πρόσθεσε επίσης.

«Ως πολιτικός έχει δείξει δύο στοιχεία, το ένα είναι η ενσυναίσθηση απέναντι στον πόνο και την αγωνία του πολίτη και το δεύτερο η αγάπη προς την πατρίδα. Αν λοιπόν ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να δώσει περισσότερα στοιχεία, αυτό είναι κάτι που εγώ δεν μπορώ να το ξέρω» κατέληξε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση