Την έντονη ενόχληση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η διαφοροποίηση στελεχών που ανήκουν στη λεγόμενη «δεξιά ομάδα» του κόμματος, τα οποία και επιλέγουν είτε να υποβαθμίσουν το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, είτε προτάσσουν στην πολιτική συζήτηση ζητήματα που αφορούν την προσωπική τους ατζέντα και όχι τη συλλογική.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομιλία του Κώστα Καραμανλή την Τετάρτη, στα Ανώγεια, αλλά και η ερμηνεία των όσων είπε από μερίδα του αντικυβερνητικού Τύπου, προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να παρουσιάσει ως επίθεση τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά.
Ωστόσο, τα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής, δεν διαφέρουν και πολύ από εκείνα που ζητάει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δηλαδή να έρθουν όλα στο φως και να μην υπάρχουν σκιές σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Και μπορεί η Χαριλάου Τρικούπη να βρίσκεται σε «πόλεμο» διαρκείας με τον Καραμανλή, τώρα, όμως, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα λεγόμενα του προς όφελος της.
Η «δεξιά φράξια» του ΠΑΣΟΚ
Όμως, ο άτυπος επικεφαλής της «δεξιάς φράξιας» του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, είχε διαφορετική άποψη, καθώς προτίμησε να επενδύσει πολιτικά στο «ξαναζεσταμένο φαγητό» της σύμπλευσης του ΣΥΡΙΖΑ με την «καραμανλική» πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, προσφέροντας ένα ανέλπιστο «δώρο» στην πιεζόμενη κυβερνητική πλευρά.

«Το μέτωπο Τσίπρα-Καραμανλικών το πλήρωσε ακριβά η χώρα. Πάρα πολλοί πολίτες μου τηλεφωνούν ανήσυχοι. Τους καθησυχάζω. Η ιστορία αυτή δεν πρόκειται να επαναληφθεί ούτε ως φάρσα», έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος στα κοινωνικά δίκτυα.
Όπως είναι λογικό, η εκτός γραμμής παρέμβαση του Λοβέρδου προκάλεσε έντονη ενόχληση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα τους έχει κηρύξει «ανένδοτο αγώνα» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατονομάζοντας τον ως τον επικεφαλής του «παρακράτους» που διεξήγαγε τις παρακολουθήσεις των πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού.
Η παρέμβαση Λοβέρδου, δεν είναι η μοναδική κίνηση αυτής της εσωκομματικής αμάδας που έχει ερμηνευτεί ως «φιλοκυβερνητική». Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υποστηρίκτριας του Λοβέρδου στην πρόσφατη εσωκομματική αναμέτρηση, Εύας Καϊλή. Αρχικά, όταν αποκαλύφθηκε η προσπάθεια παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη με το Predator, επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, λέγοντας ότι υπήρχαν και άλλοι ευρωβουλευτές που έπεσαν θύματα τέτοιων ενεργειών – κάτι που ωστόσο ουδέποτε επιβεβαιώθηκε.
Στη συνέχεια, όταν τέθηκε το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο και έπεσε στο τραπέζι η εξέταση της υπόθεσης, εκείνη και το Λαϊκό Κόμμα «μπλόκαραν την όλη διαδικασία.
Με βάση τα παραπάνω, δεν είναι λίγοι εκείνοι στη Χαριλάου Τρικούπη που μιλούν για οργανωμένη ομάδα, η οποία και λοξοκοιτάζει σταθερά προς τη Νέα Δημοκρατία, υπονομεύοντας την αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ.