Quantcast
17:13
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:13
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Μουντιάλ 2030: Δεν διαψεύδει το Politico η κυβέρνηση – «Ελλάδα και Σαουδική Αραβία διαπραγματεύονται»

Το τρόπαιο του Μουντιάλ / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Το τρόπαιο του Μουντιάλ / Φωτογραφία: ΑΠΕ

09.02.2023
23:20
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2023 • 7:40
Όσα ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για το Μουντιάλ 2030

Η Ελλάδα μαζί με την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία διεκδικούν τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, αναφέρθηκε, εκτός από τις εκλογές, και στην αθλητική διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, σε ερώτημα για δημοσίευμα του Politico, περί συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για το Μουντιάλ 2030, σημείωσε πως υπάρχει μια γενικότερη αθλητική συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία. Οι δύο χώρες βρίσκονται σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, δεν έχει υπάρξει οριστική απόφαση και δεν υπάρχει κάτι οριστικό.

Το Politico επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο που γνωρίζει το θέμα και γράφει πως η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο να πληρώσει για την κατασκευή νέων σύγχρονων γηπέδων, με αντάλλαγμα να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της χώρας να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Αναφέρεται πως στις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το περασμένο καλοκαίρι, έγινε προσφορά δισεκατομμυρίων από τον Σαουδάραβα στη χώρα μας, η οποία από την πλευρά της οφείλει να συνυπογράψει, όπως και η Αίγυπτος, για την «αγορά» του Μουντιάλ από τη Σαουδική Αραβία με τη συμμετοχή και των δύο χωρών.

Μουντιάλ 2030: «Ουδέν σχόλιο» από Ελλάδα και Σαουδική Αραβία

Το Politico, κάνοντας το ρεπορτάζ, ζήτησε σχόλιο από τις κυβερνήσεις των τριών χωρών. «Ουδέν σχόλιο» απάντησαν η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος δεν έδωσε καμία απάντηση.

Για τη Σαουδική Αραβία η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στο έδαφός της θα μπορούσε να αποτελέσει το αποκορύφωμα της φιλόδοξης στρατηγικής της να κυριαρχήσει σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Το Politico σχολιάζει πως αυτή η συμφωνία είναι ουσιαστικά μία προσπάθεια ώστε η χώρα του Κόλπου να «αγοράσει» τη διοργάνωση, δημιουργώντας έναν διηπειρωτικό συνασπισμό και καταβάλλοντας ένα αστρονομικό ποσό.

Η Αργεντινή, η Χιλή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη κατέθεσαν κι επίσημα την Τρίτη (7/2) κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, ζητώντας το τουρνουά να επιστρέψει «εκεί που γεννήθηκε το ποδόσφαιρο», 100 χρόνια μετά τη διεξαγωγή του πρώτου Μουντιάλ στο Μοντεβιδέο.

Υποψηφιότητα, επίσης, κατέθεσαν η Ισπανία και η Πορτογαλία, έχοντας μαζί τους και την Ουκρανία. Έντεκα ισπανικά γήπεδα και τρία πορτογαλικά θα συμμετάσχουν στο φάκελο που θα κατατεθεί. Κατά πάσα πιθανότητα, η Ουκρανία θα φιλοξενήσει έναν όμιλο της διοργάνωσης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση