04:21
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
04:21
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Μητσοτάκης από το Wellbeingr Forum: «Να διώξουμε επιτέλους το στίγμα που συνοδεύει τις ψυχικές διαταραχές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Wellbeingr / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Wellbeingr / Φωτογραφία: Eurokinissi

10.10.2022
21:42
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2022 • 8:59
Στο κλείσιμο του συνεδρίου μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (10/10) κατά το κλείσιμο των εργασιών του πρώτου Wellbeingr Forum, στο Ζάππειο Μέγαρο, που διοργανώθηκε με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας.

«Θέλω να σας μιλήσω λίγο περισσότερο για τα ζητήματα που αφορούν στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων και να μοιραστώ μαζί σας μία πάρα πολύ έντονη ανησυχία που έχω, όχι μόνο ως αποτέλεσμα της πανδημίας, αλλά και ως αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίον τα παιδιά κινούνται, κυρίως, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης» είπε ο πρωθυπουργός.

«Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα πανδημία η οποία αφορά την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Και, δυστυχώς, τα στοιχεία τα οποία συλλέγουμε επιβεβαιώνουν αυτόν τον φόβο μας: έξι στους δέκα εφήβους στη χώρα μας παρουσιάζουν σημάδια εξάρτησης από το διαδίκτυο. Κατά κανόνα είναι οι ίδιοι έφηβοι που εκδηλώνουν θυμό, εσωστρέφεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Ένα στα πέντε παιδιά -κι αυτό με συγκλόνισε ίσως το περισσότερο- εκδηλώνει σημάδια πλήρους παραίτησης από καθημερινές δραστηριότητες. Κολλημένα μπροστά σε μία οθόνη, πρακτικά δεν αθλούνται, κοιμούνται λίγο, ακατάστατα, δεν τρέφονται σωστά. Είναι ευρήματα εξαιρετικά ανησυχητικά που χτυπούν ένα μεγάλο καμπανάκι κινδύνου» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι και ως πατέρας θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να τύχει ενδελεχούς έρευνας. «Και δεν θα εκπλαγώ αν κάποια στιγμή δεν αναγκαστούμε, όχι μόνο σε εθνικό, σε ευρωπαϊκό, ενδεχομένως και σε παγκόσμιο επίπεδο, να παρέμβουμε ρυθμιστικά για να μπορέσουμε να μειώσουμε την έκθεση ειδικά των παιδιών και των εφήβων στον ψηφιακό αυτό κόσμο» είπε.

Μητσοτάκης: «Να διώξουμε επιτέλους το στίγμα που συνοδεύει τις ψυχικές διαταραχές»

«Αυτό το οποίο σίγουρα πρέπει να κάνουμε πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο -και πιστεύω ότι μια από τις χρησιμότητες της ανάδειξης των θεμάτων ψυχικής υγείας έχει και ακριβώς αυτή την διάσταση- είναι να ενθαρρύνουμε όλους να ζητούν βοήθεια όταν αισθάνονται ότι βρίσκονται σε κάποιο αδιέξοδο» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να διώξουμε επιτέλους το στίγμα που συνοδεύει τις ψυχικές διαταραχές. Και όπως δεν ντρέπεται κάποιος να απευθυνθεί στον ορθοπεδικό αν έχει χτυπήσει το πόδι του, έτσι δεν πρέπει να νιώθει κανείς άσχημα όταν χτυπάει την πόρτα ενός ψυχιάτρου ή ενός ψυχολόγου» υπογράμμισε.

Τι περιλαμβάνει το 1ο Διεθνές Wellbeingr Forum

Το 1ο Διεθνές Wellbeingr Forum με τίτλο: H Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στρατηγικών, έλαβε χώρα τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, την ημέρα Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στο Ζάππειο Μέγαρο.

Με τo Forum αυτό, η Wellbeingr ανοίγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διάλογο για τη σημασία και το ρόλο της ψυχικής υγείας και ευεξίας στην πρόοδο των ανθρώπων και την ανάπτυξη των κοινωνιών, με στόχο τη συνειδητή υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ζωής, που συμβάλει, όχι μόνο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, κάνοντάς τους πιο ευτυχισμένους, αλλά και στη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Το συνέδριο οργανώνει η Wellbeingr Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, ενώ διεξήχθη στα ελληνικά και αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία και στη νοηματική γλώσσα και θα υποστηρίζονται υπηρεσίες για άτομα με προβλήματα όρασης.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε με κεντρική ομιλία η κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση