07:07
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:07
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Όχι στην αλλαγή εκλογικού νόμου – Η Τουρκία ανατίναξε τις γέφυρες επικοινωνίας» – Όλη η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε/ Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε/ Φωτογραφία: EUROKINISSI

11.09.2022
17:07
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2022 • 23:13
Όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ για όλα τα θέματα της επικαιρότητας

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τρίωρη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός προέταξε την πολιτική σταθερότητα με εξάντληση της τετραετίας αλλά χωρίς την αλλαγή του εκλογικού νόμου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι κωλοτούμπας, οι κανόνες δεν αλλάζουν λίγο πριν τις εκλογές».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η απλή αναλογική υποκρύπτει δύο επικίνδυνα σενάρια, ακόμη κι αν η ΝΔ έχει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Στο πρώτο, όπως ανέφερε, η κάλπη της απλής αναλογικής ενδεχομένως να οδηγήσει σε «πολιτική τερατογένεση» με κυβέρνηση συνασπισμού Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και με την ανοχή του κ. Κουτσούμπα.

Αναφορικά με το δεύτερο σενάριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική «αποτελεί αποσταθεροποιητική ενέργεια, γιατί θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε εν μέσω δύσκολης συγκυρίας, με επιθετικό γείτονα και βαρύ χειμώνα να εκχωρήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Μάλιστα, μετά την απόρριψη των σεναρίων για πρόωρες εκλογές και αλλαγή εκλογικού νόμου, διέψευσε και τα σενάρια ανασχηματισμού. «Τρία όχι. Όχι εκλογές, όχι αλλαγή εκλογικού νόμου όχι ανασχηματισμός. Έχω πει πολλές φορές ότι, όταν απέχουμε κάποιους μήνες πριν τις εκλογές, οι αλλαγές καλύπτουν επικοινωνιακές και όχι ουσιαστικές ανάγκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνολικά του τουρκικού πολιτικού κατεστημένου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώκει τον διάλογο με την γείτονα, αλλά δεν θα σταματήσει να διεθνοποιεί σε όλα τα επίπεδα την τουρκική προκλητικότητα.

«Τα ελληνικά νησιά δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία. Το αντίθετο ισχύει. Η Τουρκία απειλεί τα νησιά» είπε, ενώ, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ανέφερε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ μια σύρραξη Τουρκίας – Ελλάδας με την Τουρκία επιτιθέμενη εις βάρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Κι αν αυτό συνέβαινε η Τουρκία θα έπαιρνε απάντηση που θα ήταν απολύτως καταλυτική. Εκτιμώ ότι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Τουρκία. Γνωρίζει την επάρκεια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και τον βαθμό ετοιμότητάς τους».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Σχολιάζοντας το κρεσέντο προκλήσεων από την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα ενισχύεται και θωρακίζεται αμυντικά, ενώ επέμεινε στην ανάγκη να μείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα. «Δεν είπα εγώ Ερντογάν γιοκ» ανέφερε, ενώ τόνισε ότι ήταν ο Τούρκος πρόεδρος που «ανατίναξε» τις γέφυρες επικοινωνίας με την Ελλάδα.

Για τις παρακολουθήσεις

Για την επισύνδεση Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ασφαλώς και δεν είναι σωτό να παρακολουθείται ο αρχηγός ενός κόμματος. Εξήγησε, ωστόσο, ότι η παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ήταν και νομιμη και τεκμηριωμένη, αλλά είπε ότι θα περίμενε περισσότερη πολιτική ευαισθησία.

Απαντώντας, δε, στο αν αυτή η υπόθεση «τορπιλίζει» μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι η υπόθεση της επισύνδεσης ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του κ. Ανδρουλάκη, προκειμένου να εφαρμόσει μια πολιτική ρήξης με τη Νέα Δημοκρατία, την οποία είχε ήδη αποφασίσει.

Σημείωσε μάλιστα ότι, από την στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης εξελέγη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός επεδίωξε δύο φορές να τον συναντήσει, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

Η εξειδίκευση των μέτρων

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα μέτρα που εξήγγειλε από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, θα εξειδικευθούν αύριο. «Εξετάζουμε τρόπο στήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να δίνει κίνητρα στους πολίτες, για να εξοικονομούν ενέργεια. Θέλουμε και να χαμηλώσουμε την κατανάλωση, όχι μόνο τις τιμές.

Κάθε νοικοκυριό θα λάβει σημαντική στήριξη, ασχέτως κατανάλωσης» υπογράμμισε, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες τιμές ρεύματος στην Ευρώπη. «Υπάρχει διαστροφή της πραγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, κάτι που αποτελεί ψέμα» ξεκαθάρισε.

Για το φυσικό αέριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα υπάρξει διπλή παρέμβαση, εκεί όπου οι τιμές είναι δέκα φορές πάνω, ενώ θα υπάρχει και γενναία επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου. «Προσβλέπουμε και στις ευρωπαϊκές αποφάσεις» είπε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που εισηγήθηκε πλαφόν συνολικά στην τιμή του φυσικού αερίου.

Για το δημογραφικό

Είναι πολύ σοβαρή πρόκληση για τη χώρα, ίσως η πιο σοβαρή, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, παρατηρώντας ότι το πρόβλημα έχει εθνικά χαρακτηριστικά. «Η δική μας κυβέρνηση έδωσε 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

Ενισχύσαμε τον αριθμό των παιδιών που μπαίνουν σε παιδικούς σταθμούς. Προσπαθούμε συνέχεια να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Το δημογραφικό δεν έχει μία και μόνο αντιμετώπιση. Θα άξιζε τον κόπο να υπηρετήσουμε μία μακροχρόνια πολιτική με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Για τα σενάρια εκλογικών συνεργασιών

Θέλω να γνωρίζουν ότι Ελληνες ότι μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση Τσίπρα με στήριξη ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25 και ΚΙΝΑΛ, τόνισε ο πρωθυπουργός. «Φανταστείτε το. Απηχεί τη βούληση του ελληνικού λαού. Η πρώτη κάλπη έχει σημαντικά χαρακτηριστικά. Μαθηματικά υπάρχει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Σέβομαι τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί του. Η ερμηνεία που έδωσε για τη δυνατότητα παρακολούθησης πολιτικών δεν με βρίσκει σύμφωνο. Αλλά αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ο κ. Βενιζέλος κρεμάστηκε στα μανταλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ στη σκευωρία Novartis» απάντησε σε άλλη ερώτηση.

Για πιθανή σύρραξη με την Τουρκία

«Δεν μπορώ να διανοηθώ μία σύρραξη Ελλάδας – Τουρκίας, ότι η Τουρκία θα επιτεθεί» ξεκαθάρισε εκ νέου. «Αν γίνει» συνέχισε, «η Τουρκία θα πάρει καταλυτική απάντηση. Η επάρκεια του στρατού είναι δεδομένη.

Η στάση μας στην Ουκρανία δεν αποσκοπεί μόνο στη στήριξή μας, είναι στάση που θέτει διαχωριστική γραμμή μεταξύ των χωρών που σέβονται τα σύνορα και σ’ αυτές που βάζουν μπροστά το νόμο του ισχυρού. Εχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα η στήριξη. Ο βήχας, άρα, πρέπει να κοπεί σε όσους έχουν τέτοια σχέδια».

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση» τόνισε για το μεταναστευτικό. «Εχουμε αποδείξει ότι φυλάμε τα σύνορα με αποτελεσματικότητα και σεβασμό. Ευχαριστώ το λιμενικό, την αστυνομία και τον στρατό που βοηθούν. Οι πρόσφυγες πέφτουν θύματα εργαλειοποίησης από χώρες και διακινητές.

Συνεχίζουμε την πολιτική μας, όπως την ξέρετε. Θα εξακολουθούμε να στέλνουμε το μήνυμα της ενεργητικής αποτροπής. Εκτιμώ τον ρόλο των περισσότερων ΜΚΟ, δεν είναι όμως όλες αξιόπιστες. Υπάρχουν κάποιες που κάνουν μπίζνα με το μεταναστευτικό. Ξέρουμε ποιες είναι οι προβληματικές. Ενισχύουμε και τις δομές προσφύγων».

Για ΛΟΑΤΚΙ, ομόφυλα ζευγάρια και γυναικοκτονίες

«Για πρώτη φορά, η χώρα έχει εθνική στρατηγική για την ισότητα. Απλώνεται σε πολλά διαφορετικά πεδία. Καταργήθηκε η απαγόρευση αιμοδοσίας σε ομοφυλόφιλους. Καταργήσαμε τις θεραπείες μεταστροφής. Για πρώτη φορά, άτομα που ανοιχτά προσδιορίστηκαν ως ομοφυλόφιλα, συμμετέχουν στην κυβέρνηση» παρατήρησε.

«Είναι σημαντικό ότι γίνεται από μία κεντροδεξιά κυβέρνηση. Υπάρχει νομική κατοχύρωση του συμφώνου συμβίωσης. Για τον πολιτικό γάμο, θα έλεγα “κάθε πράγμα στον καιρό του“» είπε, ενώ συνέχισε για τις γυναικοκτονίες.

«Αποδέχομαι τον όρο γυναικοκτονία. Κάποτε τα λέγαμε εγκλήματα πάθους και τα κρύβαμε κάτω από το χαλί. Πρέπει να αποκτήσουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηρισμό, που δεν πρέπει να πάρει ιδιαίτερη νομική κατοχύρωση. Εχουμε επαρκές νομικό πλαίσιο. Η γυναικοκτονία είναι πιο επαχθής από μία δολοφονία παιδιού; Οχι».

Για τα προγράμματα στέγασης

«Σε κάθε περίπτωση, η υπέρβαση στόχων του προϋπολογισμού, μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα. Το πρόγραμμα για τη στέγη θα αναλυθεί από τους υπουργούς. Κινείται σε πολλούς και διαφορετικούς άξονες. Οι νέοι θα παίρνουν δάνεια σε εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο. Θα υπάρξει και αύξηση του ορίου στην Golden Visa» υπογράμμισε.

«Οι φοιτητικές εστίες μας απασχολούν εντόνως. Δεν υπάρχει μόνο η λύση της επιδότησης ενοικίων. Τα πανεπιστήμια έχουν τους χώρους και μπορούν να χτίσουν εστίες. Εχει πολύ μεγάλη αξία και η κοινωνική αντιπαροχή. Υπάρχουν αδιάθετα κτήρια πάρα πολλά» τόνισε.

Για το απόρρητο

«Διαφωνώ με τις απόψεις περί απορρήτου. Πρέπει να διαφυλάττεται» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ξεκαθάρισε: «Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι η προστασία του απορρήτου πρέπει να αρθεί σ’ αυτήν την περίπτωση.

Υπήρξε σφάλμα. Αλλά, από το σφάλμα μέχρι να καλλιεργείται ότι η πολιτική ζωή στρέφεται γύρω από τις υποκλοπές, υπάρχει απόσταση».

Για τη βιομηχανία

«Δεν ξέρω πως θα κινηθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι δύσκολη η ομοφωνία. Αναμένω τις τελικές προτάσεις της Κομισιόν. Η βιομηχανία έχει κάνει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρήσεις του χώρου άντεξαν και πρέπει να στηριχθούν.

Το κόστος ενέργειας είναι κρίσιμο. Είναι δεδομένο ότι στο πλαίσιο των παρεμβάσεων θα λάβουμε υπόψη και τις βιομηχανίες» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δίλημμα των εκλογών και ο Βελόπουλος

«Δεν είμαστε κοντά στον κ. Βελόπουλο. Καθόλου κοντά» απάντησε σε σχετική ερώτηση, με αφορμή τα σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες. «Γι’ αυτό θέλουμε αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό δεν σημαίνει μονοκομματική κυβέρνηση, θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο.

Ο ελληνικός λαός θα επιλέξει. Ίσως αναγκαστούμε να διερευνήσουμε συνεργασίες μετά τη δεύτερη κάλπη. Εξηγώ όμως ποιο είναι το επίδικο. Θέλουμε μία δεύτερη εντολή προόδου. Μας ξέρει ο κόσμος».

«Αν όχι εμείς, ποιοι; Κανείς άλλος δεν έχει εκφραστεί για πρόταση διακυβέρνησης. Δεν είναι αλαζονικό. Το δίλημμα Μητσοτάκης – Τσίπρας είναι δίλημμα που καταλαβαίνει κανείς. Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας ξεκάθαρα το δίλημμα.

Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης

«Για τη Θεσσαλονίκη του 2030 σας δείχνω το φυλλάδιο που έχουμε» απάντησε. «Παρουσιάζονται όλα τα έργα υποδομής που ετοιμάζονται. Καλύπτουν ένα κενό υποδομών και την καθιστούν πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια. Κάνει μία εξαιρετική τουριστική χρονιά. Θα γίνει μία πόλη καινοτομίας, ήδη γίνεται. Είναι και αυτόφωτος εκπαιδευτικός πόλος».

«Πρωτεύουσα των Βαλκανίων θέλουμε να γίνει. Δεν πιστεύει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ για το μετρό. Ζωγράφισαν μουσαμάδες. Ο προηγούμενος προγραμματισμός ήταν αδιέξοδος. Η απόσταση των αρχαίων έγινε με απόλυτο σεβασμό και θα αποτελέσει υπόδειγμα παγκόσμιο. Κάποιοι στην πόλη δεν θέλουν το σταθμό του Βενιζέλου, μας καθυστερούν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «αυτό που ήταν ανέκδοτο, θα γίνει πραγματικότητα».

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία

«Εχει γίνει πολύ σημαντική πρόοδος. Τα περιστατικά βίας μονοπωλούν τις εκπομπές και δίνεται εικόνα, που δεν είναι πραγματική. Πολλά άβατα έχουν ξεριζωθεί, δεν υπάρχει άβατο των Εξαρχείων» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Προχωράμε με δυσκολίες για την εφαρμογή του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Δεν θα ανεχθούμε άλλες εντάσεις και ανομία. Τα φαινόμενα βίας πρέπει να εξαληφθούν, κανείς δεν διαφωνεί. Είμαστε αντιμετώποι με νέες μορφές βίας, όπως η εφηβική» σημείωσε επίσης.

«Για την πανεπιστημιακή αστυνομία το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί. Δεν χρειάζονται, παρά σε λίγα πανεπιστήμια. Δεν είναι κατασταλτικός μηχανισμός. Να εμπεδωθεί ότι τα πανεπιστήμια δεν είναι χώρος για να πλακωνόμαστε. Να μην χτιστούν νέες διαχωριστικές γραμμές πάνω στο ζήτημα. Ολοι συμφωνούν ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί» επέμεινε ακόμη.

Για κατώτατο μισθό και επενδυτική βαθμίδα

«Ο νόμος ορίζει με σαφήνεια τη διαδικασία. Θα αρχίσει στις αρχές του χρόνου. Από την 1η Μαΐου θα έχουμε νέα αύξηση. Δεν μπορώ να προσδιορίσω το ύψος της αύξησης, δεν έχουμε όλα τα δεδομένα» είπε για τον κατώτατο μισθό.

Για την επενδυτική βαθμίδα, δε, επισήμανε: «Θα την πετύχουμε μέσα στο 2023. Η όποια καθυστέρηση δεν θα σχετίζεται με την οικονομία, αλλά με τον κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας. Η επίλυση του πολιτικού ζητήματος, της σταθερής κυβέρνησης, είναι προϋπόθεση».

Για την στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αποστείλει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία, μαζί με στελέχη των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά και τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας τύπου S-300.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υφίσταται ζήτημα αποστολής των πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας τύπου S-300 στην Ουκρανία και προσέθεσε πως η όποια στήριξη στην Ουκρανία δεν θα γίνει εις βάρος της άμυνας της χώρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμφωνία με τη Γερμανία για την παραχώρηση των παλαιών ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου BMP-1 και την ταυτόχρονη αντικατάστασή τους από τα γερμανικά ΤΟΜΑ τύπου Marder1A3, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Για το Predator

«Εχω απαντήσει εξαντλητικά, αλλά θα επανέλθω. Η τεκμηρίωση για Ανδρουλάκη ορίζεται από τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως. Το Predator δεν είναι το μοναδικό παράνομο λογισμικό.

Δεν χρησιμοποιείται από τις κρατικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει εύκολη γραμμή άμυνας. Ομολόγοί μου έχουν πέσει θύματα παρακολούθησεων. H τεχνολογία τρέχει πιο γρήγορα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τις σχέσεις με την Αλβανία

«Ο δρόμος Γιάννενα-Κακαβιά θα γίνει, όχι στο μέγεθος που κάποιοι φαντάζονταν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι προς όφελός μας η πρόσδεσή της Αλβανίας στην ΕΕ και συναίνεσα σχετικά. Διμερή θέματα υπάρχουν.

Εχω μία καλή σχέση με τον κ. Ράμα και είναι προς όφελος η συζήτηση για όλα. Η μειονότητά μας πρέπει να προστατεύεται και το έχω ξεκαθαρίσει. Υπάρχει αρχική συμφωνία για να πάμε στη Χάγη για την ΑΟΖ».

Οι φυσικές καταστροφές και η αντιμετώπισή τους

«Δέχομαι καλοπροαίρετη κριτική, αλλά όχι από αυτούς που πήραν κάτω από τη βάση στα συγκεκριμένα ζητήματα. Πέρυσι δεν τα πήγαμε καλά και αλλάξαμε πολλά. Επενδύθηκε κόπος και προσπάθεια από το επιτελικό κράτος με πρόληψη, καθαρισμούς, σχεδιασμό αντιπυρικής περιόδου. Υπήρξε καλύτερη συνεργασία» τόνισε.

«Μόνο κακοπροαίρετοι αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πρόοδος. Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης θα μείνει. Δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο, το οποίο να μην πλημμυρίζει, αν τα καιρικά φαινόμενα είναι υπερβολικά» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δημόσια υγεία

«Τα στοιχεία για το προσωπικό γιατρό νομίζω ότι δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν. Υπάρχουν αδυναμίες, αλλά η επιλογή μας είναι σωστή» παρατήρησε και εν συνεχεία εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εχουμε ζήτημα αναισθησιολόγων, είναι παγκόσμιο.

Εγιναν σημαντικά βήματα στη στελέχωση των νοσοκομείων. Η απόφαση για την αναμόρφωση του μισθολογίου έχει να κάνει με το γεγονός ότι αναγνωρίζουμε ότι οι μισθοί είναι μικροί. Να δώσουμε και ευελιξία, έτσι ώστε ιδιώτες γιατροί να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση