Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανοδική πορεία της χώρας μας στην κατάταξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως καταγράφεται σε έκθεση του EIU (Economist Intelligence Unit), το οποίο είναι το τμήμα έρευνας και ανάλυσης του Ομίλου Economist.
Σύμφωνα με την κατάταξη του EIU η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση των χωρών με ανοδική πορεία με 16 μονάδες, ενώ η δεύτερη χώρα είναι το Κατάρ με 11 μονάδες.
Μητσοτάκης: Η ανάρτησή του στο Twitter
Ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στα αγγλικά στο Twitter ανέφερε:
«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Πιστεύουμε στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα που θα προσελκύσει περαιτέρω ξένες επενδύσεις. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».
Very encouraging to see our efforts to reform the economy being recognized. We believe in turning Greece into a business-friendly country attracting further foreign investment. Though there is more to be done, Greece is on the right path. https://t.co/OeMfoi32a8 pic.twitter.com/DhtpYP7ZRX
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 31, 2022
Ελληνική πρωτιά στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
Ρεκόρ στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφει η Ελλάδα σύμφωνα με την κατάταξη (BERs) της EIU για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.
Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η κατάταξη της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 16 θέσεις ως αποτέλεσμα όπως αναφέρεται μιας κυβερνητικής πολιτικής που έχει αναλάβει μεταρρυθμίσεις, μειώσεις φόρων και αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στη χώρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι μεγαλύτερες βελτιώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, πριν από τις καταστροφές που προκάλεσε η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, σημειώνονται στα επιχειρηματικά περιβάλλοντα της Ελλάδας, του Κατάρ, των ΗΠΑ και των ΗΑΕ.
Η Σιγκαπούρη παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο για επιχειρηματική δραστηριότητα τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την κατάταξη ενώ ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, με τη Δυτική Ευρώπη να εξακολουθεί να εκπροσωπείται καλά στην το top 20.
Οι ΗΠΑ ανέβηκαν κατά δέκα θέσεις στην κατάταξη. Οι επιδόσεις της στις περισσότερες από τις κατηγορίες μας—συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής έναντι των ιδιωτικών επιχειρήσεων και του ανταγωνισμού και της αγοράς εργασίας—παραμένουν πολύ ισχυρές.