18:06
22/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
18:06
22/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Κωνσταντοπούλου: «Η πρόταση δυσπιστίας έγινε για να απολογηθούν Μητσοτάκης και Καραμανλής»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου / Φωτογραφία: Eurokinissi

30.03.2024
17:33
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2024 • 22:07
Τι ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» δύο ημέρες μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα που όμως νομίζω διαφώτισε τους πολίτες τι συμβαίνει στην Βουλή και πόσο ”γαντζωμένοι” είναι κάποιοι άνθρωποι στην εξουσία, περιφρονώντας την ζωή των συνανθρώπων μας», είπε αρχικά η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Πρόσθεσε ακόμη πως: «Το τι θα γινόταν σε επίπεδο ψηφοφορίας το γνωρίζαμε, βέβαια δεν ξέραμε το “άνοιγμα” της ΝΔ προς τους ”Σπαρτιάτες” κι ότι αρχίζει σιγά σιγά και εγκολπώνει ανεξαρτητοποιημένους βουλευτές. Το ασφαλές περιβάλλον του κυβερνώντος κόμματος που καταχειροκρότησε τον κ. Καραμανλή δεν είναι το κριτήριο. Το κριτήριο για εμάς ήταν ότι έπρεπε να απολογηθούν στην κοινωνία και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής, να ακούσει η κοινωνία τι έχουν να πουν για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν».

«Επιδεικτική η προστασία στον κύριο Καραμανλή»

Αναφερόμενη στο χειροκρότημα που δέχθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής από τους βουλευτές της ΝΔ κατά την ομιλία του στη Βουλή, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Εάν ήσασταν μέσα (στη Βουλή) να νιώσετε την επιβράβευση και την επιδεικτική προστασία στο πρόσωπο αυτό και για ποιο πράγμα χειροκροτήθηκε ο κ. Καραμανλής; Ζήτησε συγγνώμη ή ανέλαβε κάποια ευθύνη;».

Όσον αφορά τη βουλευτική ασυλία του πρώην υπουργού Μεταφορών η βουλεύτρια σημείωσε «Ο κ. Καραμανλής έχει βουλευτική ασυλία, δεν μπορεί να γίνει τίποτα εναντίον του αν δεν ψηφίσει η Βουλή, δηλαδή οι βουλευτές της ΝΔ που έχουν την πλειοψηφία, την άρση της ασυλίας του», ξεκαθάρισε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας. Εν προκειμένω μιλάμε για ένα άτομο που κρύβεται επιδεικτικά πίσω από την ασυλία του και το κόμμα του».

Υπογράμμισε δε πως «Το ξεκίνημα της έρευνας για να φτάσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη εμποδίζεται από τους βουλευτές της ΝΔ».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στη συνέχεια αναφερόμενη στην ομιλία του πρωθυπουργού δήλωσε πως «ήταν μία κακοπροετοιμασμένη απολογιά».

«Ήρθε πάλι να απευθύνει ντροπές σε άλλους, αντί να σταθεί ταπεινά και να απολογηθεί, γιατί από ένα πάκο εγγράφων – που κατέθεσα στην Βουλή – προκύπτει ότι γνώριζαν», συμπλήρωσε.

«Η κατάσταση στον σιδηρόδρομο δεν έχει αλλάξει»

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον σιδηρόδρομο ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών η κα. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε «ακόμα και τώρα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει».

«Ο σταθμάρχης ήταν ένα πρόσωπο χωρίς προσόντα και χωρίς καμία προϋπόθεση να έχει στα χέρια του ανθρώπινες ζωές. Κι ακόμα δεν μας έχουν πει ποιανού ρουσφέτι της ΝΔ ήταν ( ο διορισμός του σταθμάρχη). Την κρίσιμη στιγμή ο σταθμάρχης αφέθηκε μόνος του να διαχειρίζεται ανθρώπινες ζωές. Υπάρχει τεράστια ευθύνη αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, όμως πριν το έγκλημα τα συμβάντα και τα ατυχήματα ήταν άπειρα την ίδια μέρα», είπε για τον σταθμάρχη και την κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Κλείνοντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Ο κόσμος καταλαβαίνει. Αυτή την στιγμή γίνεται μια τεράστια επιχείρηση -και θα το πω έτσι όπως είναι – να σπιλωθεί όποιος ζητάει την αλήθεια. Σπιλώνουν την Μαρία Καρυστιανού λέγοντας ότι θα κατέβει υποψήφια, ενώ είναι μια μάνα που έχει πάρει στην πλάτη της τον αγώνα για δικαιοσύνη για το παιδί της, καθώς λογοδοτεί στην μνήμη του παιδιού της».

Να υπενθυμίσουμε ότι με 141 ψήφους υπέρ και 159 ψήφους κατά η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν την Τρίτη 26 Μαρτίου το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση