08:31
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
08:31
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η στρατηγική Μητσοτάκη προς τις εκλογές – Το δίλημμα «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω» και η επίθεση προς Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας / Φωτογραφία: Eurokinissi

15.11.2022
07:23
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2022 • 12:14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση και σήμανε την προεκλογική περίοδο

Στην ισχυρή αντεπίθεση πέρασε χθες Δευτέρα (14/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κηρύσσοντας μπροστά στο κομματικό ακροατήριο το σήμα της προεκλογικής ετοιμότητας και εισπράττοντας από αυτό το ενθουσιώδη χειροκρότημα, ένδειξη της ενότητας παρά το δυσώδες κλίμα που επικρατεί λόγω των επιθέσεων για τις παρακολουθήσεις.

Ο κ.  Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην πρόοδο που συντελείται στη χώρα μας τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις και αποκάλυψε την τακτική του στην προεκλογική εκστρατεία που για αυτόν έχει ήδη ξεκινήσει. Επεσήμανε τα τρία μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες  που είναι τα εθνικά θέματα, η εσωτερική κατάσταση και το προεκλογικό πεδίο.

Υπογράμμισε ότι το βασικό δίλημμα των εκλογών το 2023 θα είναι αν «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω» και εξήγησε  ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι από τις πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης. Αυτό που θέλησε να κάνει ξεκάθαρο για άλλη μια φορά  είναι ότι η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής, επιδιώκοντας να αποδιώξει τον κίνδυνο της χαλαρής ψήφου της πρώτης Κυριακής.

Ο Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στην Αντιπολίτευση, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ότι στο τελευταίο διάστημα αναδεικνύεται ο αριστερός τραμπισμός του σε όλο του το μεγαλείο. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, τόνισε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι πρέπει για την πλήρη διαλεύκανση της και διερωτήθηκε ποιους ήθελε να προστατέψει ο κ. Τσίπρας με τις αλλαγές που έκανε στον Ποινικό Κώδικα για τις παρακολουθήσεις, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές.

Επανήλθε στις καταγγελίες  ότι κάποια κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση και απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν μασάμε». Υπέδειξε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σπέρνει τον  διχασμό με λάσπη και απειλές. Το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» ξαναζεί και απευθύνεται, πλέον, στον καθένα.

Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν σε τόσο υψηλούς τόνους ώστε στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν μετά, πολλοί δεν απέκλειαν ο πρωθυπουργός να ακούσει τις εισηγήσεις  συνεργατών του που θέλουν να στηθούν κάλπες πιο κοντά στις αρχές του νέου έτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στέκονται και στη θετική ατζέντα και στο έργο που έχει συντελεστεί. Αυτό μέσα από την ομιλία του πρωθυπουργού συνοψίζεται στα εξής:

  • Παρά τις πρωτόγνωρες κρίσεις η Κυβέρνηση πετυχαίνει χειροπιαστά κοινωνικά αποτελέσματα. Η Κυβέρνηση με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις συνθέτει την εικόνα μιας Ελλάδας που αλλάζει και προοδεύει.
  • Στην οικονομία, την περασμένη Τρίτη, μπήκαν οι  υπογραφές για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Με 600 εργαζόμενους, στους οποίους θα προστεθούν άλλοι 1.400.
  • Η Κομισιόν αναθεώρησε την ανάπτυξη για το 2022 στο διπλάσιο της υπόλοιπης Ευρωζώνης.
  • Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησαν, από την ExxonMobil, οι έρευνες για φυσικό αέριο νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Αποφασίστηκε το  όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίζοντας τη στρατηγική του σημασία.
  • Τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα βρέθηκαν τον Οκτώβριο στη 2η πιο χαμηλή θέση μεταξύ 15 ευρωπαϊκών κρατών. Και οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» έφτασαν τους 232.000.
  • Στην Παιδεία, υπήρξαν 3 διαδοχικές ειδήσεις: Πρώτον, 30 αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν συνάψει παραπάνω από 100 προγράμματα συνεργασίας με δημόσια ελληνικά Πανεπιστήμια. Μάλιστα, το Yale και το ΕΚΠΑ προχωρούν σε ανταλλαγές φοιτητών χωρίς δίδακτρα. Ενώ το Columbia ιδρύει, εδώ, Κέντρο Έρευνας. Δεύτερον, 17 σχολικά κτίρια ξεκινούν να κατασκευάζονται αμέσως στην Κεντρική Μακεδονία. Και, τρίτον, ο νέος ΔΟΑΤΑΠ ανακοίνωσε ότι η αναγνώριση ξένων πτυχίων θα ολοκληρώνεται το αργότερο μέσα σε 60 μέρες αντί του ενός ή δύο χρόνων ως τώρα. Ήρθε το τέλος της ντροπής των εκκρεμών κύριων συντάξεων: Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των παλαιών και το 85% των αιτήσεων του 2022. Το ένα έκτο των συνταξιούχων πήραν τη σύνταξή τους τους τελευταίους 22 μήνες. Ακολουθούν οι επικουρικές και τα εφάπαξ. Στο εξής, κάθε νέα κύρια σύνταξη θα αποδίδεται σε 60 μέρες.
  • Στην Υγεία, οι εγγεγραμμένοι στον Προσωπικό Γιατρό πέρασαν τους 4.500.000. Συνεχίζεται, επίσης, το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για καρκίνο μαστού σε 1.300.000 Ελληνίδες. Για πρώτη φορά, στην άυλη συνταγογράφηση εντάχθηκαν -με συμμετοχή του ασφαλισμένου στο 15%-  και οι διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κληρονομικό καρκίνο.

Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Πρωθυπουργού ήταν σκληρή η απάντηση της κυβέρνησης; «Χρειάζεται απύθμενο θράσος ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου δύο υπουργοί έχουν παραπεμφθεί με βαρύτατα αδικήματα στο Ειδικό Δικαστήριο κατόπιν αποφάσεων του Δικαστικού Συμβουλίου, να εμφανίζεται σήμερα υπερασπιστής του κράτους δικαίου. Και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερο θράσος την ίδια ώρα που η Ελλάδα υποδέχεται δύο ακόμα νέα Rafale, ο κ. Τσίπρας να καλεί τον Γάλλο Πρέσβη να τον απειλήσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύει τις συμφωνίες με τη Γαλλία.

Ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους μεσάζοντες, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την Πατρίδα; Επιμένει ότι θα ανατινάξει μια εθνική επιτυχία που έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων που δεν είχαν θέση σε μία διακρατική συνεργασία. Εξακολουθεί να μιλάει υποκριτικά για ηθικό πλεονέκτημα όταν ο ίδιος επιλέγει να αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση