Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο Qatar Gate, μίλησε στους δημοσιογράφους, μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε με ευρωβουλευτή.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι η Εύα Καϊλή είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προβληματισμένη.
«Είμασταν πολλές ώρες με την κα Καϊλή. Ειναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία και δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ακόμα ότι η Εύα Καϊλή είναι «προβληματισμένη και αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της. Την διέψευσε. Δεν θα κάνω καμία δήλωση για την ουσία της υπόθεσης. Αύριο, το ζητούμενο δεν είναι αν είναι ένοχη ή αθώα αλλά αν θα πρέπει αν αφεθεί ελεύθερη ή να μείνει στις φυλακές».
Καϊλή: «Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της»
«Είμασταν πολλές ώρες με την κα Καϊλή. Είναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία και δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος μετέβη στις Βρυξέλλες ενόψει της αυριανής κρίσιμης ημέρας είπε ότι καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής και πως είναι δύσκολα τα πράγματα.
«Έχουμε», τόνισε, «ισχυρά νομικά επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη. Ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ελευθερία του είναι δυστυχής. Το παιδάκι της επί της ουσίας είναι ορφανό αφού και ο σύντροφός της είναι στην φυλακή και έτσι είναι περισσότερο δυστυχισμένη. Η κα Καϊλή ούτε ύποπτη φυγής είναι, ούτε έχει την δυνατότητα να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία», κατέληξε.
Απολογείται αύριο η Καϊλή
Στην απολογία της ευρωβουλευτού αύριο Πέμπτη (22/12) στρέφονται τα βλέμματα, καθώς θα κριθεί εάν παραμείνει στη φυλακή ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη.
Το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι τα πήρε όλα επάνω του, με βάση τα δημοσιεύματα, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της Εύας Καϊλή και το δικαστήριο να την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή και χωρίς καθόλου όρους αναφέρουν πηγές.
Ωστόσο, οι απόψεις είναι αντικρουόμενες. Γιατί μπορεί από τη μία πλευρά να έχουμε αυτή την απόφαση και να αφεθεί η Εύα Καϊλή, από την άλλη πλευρά μέσα σε 24 ώρες ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να ανατρέψει την πρώτη απόφαση.
Σε σχέση με την Εύα Καϊλή, όπως αναφέρουν πηγές, σε οποιοδήποτε στάδιο της έρευνας θα μπορούσε ένας δικαστής, για έναν οποιοδήποτε ύποπτο, να πάρει απόφαση να τον βγάλει με περιοριστικούς όρους ή να τον θέσει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση κι εκεί ο ο εισαγγελέας δεν μπορεί να ασκήσει έφεση, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.