Ένα από τα πιο φθηνά προϊόντα, μέχρι τώρα τουλάχιστον, για το πρωινό μας ήταν το κουλούρι Θεσσαλονίκης το οποίο όμως παίρνει και αυτό τα… πάνω του στην τιμή πώλησής του.
Τα αρτοποιία αδυνατούν να απορροφήσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής των αρτοσκευασμάτων, ενώ σημαντική είναι ταυτόχρονα η μείωση της κατανάλωσης.
Προειδοποιούν πως αν δεν προχωρήσουν στις ανατιμήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο».
Επίσης, καταγγέλλουν μεγαλύτερη αύξηση των μεγάλων αλευροβιομηχανιών από τους οικογενειακούς μύλους.
Πρόσφατα η Ομοσπονδία Αρτοποιών ενημερώθηκε από τους προμηθευτές αλεύρων για επικείμενη αύξηση 7%-10% στις τιμές των αλεύρων.
Ο κλάδος των αρτοποιών θεωρεί αδικαιολόγητη και βιαστική την απόφαση της αλευροβιομηχανίας γι’ αυτές τις αυξήσεις την παρούσα χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αποθέματα.
Ως εκ τούτου, διατηρεί στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις στην αγορά των αλεύρων.