01:15
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
01:15
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Λουρή: «Εντός χρονοδιαγράμματος η επένδυση στο Ελληνικό – Οι πρώτοι όροφοι του Riviera Tower θα είναι εμφανείς στα τέλη του 2023»

Η υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ελένη Λουρή-Δενδρινού

Η υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ελένη Λουρή-Δενδρινού

20.06.2023
16:22
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 • 16:23
Η υπουργός κα Λουρή επισκέφθηκε τα εν εξελίξει έργα στο Ελληνικό και συναντήθηκε με τον κύριο Αθανασίου ο οποίος την ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα, ύψους 8 δισ. ευρώ και της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη

Οι πρώτοι όροφοι του Riviera Tower, του πρώτου «πράσινου παραθαλάσσιου οικιστικού» ουρανοξύστη στην Ελλάδα, θα είναι εμφανείς στους διερχόμενους από τη Λ. Ποσειδώνος στα τέλη του 2023 ενώ το πρώτο κτιριακό συγκρότημα της ανάπλασης στο Ελληνικό, το κτίριο ΑΜΕΑ, παραδίδεται προς χρήση στις αρχές φθινοπώρου 2023. Αυτό προέκυψε από την ενημέρωση που έκανε σήμερα στην υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ελένη Λουρή-Δενδρινού ο CEO της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Η υπουργός επισκέφθηκε τα εν εξελίξει έργα του Ελληνικού και συναντήθηκε με τον κύριο Αθανασίου ο οποίος την ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα, ύψους 8 δισ. ευρώ και της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

«Εντός χρονοδιαγράμματος η επένδυση στο Ελληνικό»

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η υπουργός επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα σχετικά με τα εξής έργα:

-Το κτίριο ΑΜΕΑ, το πρώτο κτιριακό συγκρότημα της ανάπλασης που βάσει χρονοδιαγράμματος παραδίδεται προς χρήση στις αρχές φθινοπώρου 2023. Το κτίριο, εμβαδού 11.500 τ. μ. και προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, καλύφθηκε αποκλειστικά από την LΑΜDA Development καθώς αποτελεί μέρος της κοινωνικής συνεισφοράς και της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θα εξυπηρετεί περισσότερα από 300 άτομα με αναπηρία και θα στεγάσει 4 σωματεία: Αμυμώνη, Ερμής, ΝΙΚΗ-Victor Artant και ΣΑμΣΚΠ.

-Την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, μήκους 1.5 χιλιομέτρου εκ των οποίων πάνω από 1 χιλιόμετρο είναι το υπόγειο τμήμα (ένα από τα πλέον σύγχρονα τούνελ στην Ευρώπη) με 3 λωρίδες κυκλοφορίας προς κάθε κατεύθυνση. Έχει προχωρήσει η εκσκαφή στο 50% του συνολικού όγκου, έχει γίνει σκυροδέτηση στο 25% του συνόλου και η σήραγγα πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2025.

-To Riviera Tower, τον πρώτο «πράσινο παραθαλάσσιο οικιστικό» ουρανοξύστη στην Ελλάδα με ύψος 200 μ. και 50 ορόφους. Έχει ολοκληρωθεί το 90% της θεμελίωσης του κτιρίου, για την οποία εφαρμόζεται ό,τι πιο πρωτοποριακό διεθνώς. Έως τα τέλη του 2023 οι πρώτοι όροφοι του Πύργου θα είναι εμφανείς στους διερχόμενους από τη Λ. Ποσειδώνος.

-Τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα Τραχώνων, βασικό έργο για την ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία του Ελληνικού, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει και «πράσινη» περιοχή αναψυχής. Έχει ολοκληρωθεί το 40% των εργασιών ανασκαφής και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί, βάσει χρονοδιαγράμματος, στα τέλη του 2024.

Επίσης, επισκέφθηκε το παράκτιο μέτωπο και τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά και ενημερώθηκε συνολικά για την επένδυση και τα προγραμματισμένα έργα.

«Πρόκειται για την εμβληματικότερη επένδυση στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών, επένδυση game-changer για τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα», επισήμανε η υπουργός σε δηλώσεις της και πρόσθεσε: «Όπως με ενημέρωσαν ο CEO LAMDA Development, κύριος Οδυσσέας Αθανασίου και τα στελέχη της εταιρείας, τα έργα βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος κι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα αφ’ ενός στην υψηλή ποιότητα κατασκευής κι αφ’ ετέρου στην αξιοποίηση των πιο προηγμένων διεθνώς «πράσινων» τεχνολογιών. Εξίσου σημαντική είναι και η συμβολή της επένδυσης στην επιστροφή Ελλήνων και Ελληνίδων επιστημόνων από το εξωτερικό (brain gain) για να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους σ’ αυτό το μεγάλο έργο» δήλωσε χαρακτηριστικά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση