Quantcast
23:09
27/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
23:09
27/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Γερμανία κατά FIFA για το περιβραχιόνιο «One Love»: «Ξεκάθαρη απειλή η απαγόρευσή του» – Η ρεπόρτερ που δεν «μάσησε», φόρεσε κανονικά το σήμα στο Μουντιάλ

Η ρεπόρτερ Άλεξ Σκοτ που φόρεσε το περιβραχιόνιο «One Love» / Φωτογραφία: Twitter

Η ρεπόρτερ Άλεξ Σκοτ που φόρεσε το περιβραχιόνιο «One Love» / Φωτογραφία: Twitter

21.11.2022
18:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 • 22:54
Η FIFA απαγόρευσε στους αρχηγούς των εθνικών ομάδων να φορέσουν περιβραχιόνιο «One Love» στο Μουντιάλ 2022

Αγωνιστικές ποινές θα επιβάλλει η FIFA στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα φορέσουν το περιβραχιόνιο «One Love» (για τη στήριξη στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα) στους αγώνες του Μουντιάλ που διεξάγεται στο Κατάρ.

Ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB) Μπερντ Νόιεντορφ περιέγραψε την απόφαση της διεθνούς Ομοσπονδίας ως «επίδειξη ισχύος», «ξεκάθαρη απειλή» και «χαμηλό χτύπημα».

Η εθνική ομάδα της Γερμανίας αποφάσισε να συμπορευθεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά και έτσι ο αρχηγός Μανουέλ Νόιερ δεν θα φορέσει την Τετάρτη το περιβραχιόνιο.

«Δεν θέλουμε αυτή η διένεξη να γίνει στις πλάτες των παικτών», τόνισε ο κ. Νόιεντορφ κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το προπονητικό κέντρο της γερμανικής ομάδας στο Κατάρ και επισήμανε ότι η απόφαση ελήφθη «σε ένδειξη αλληλεγγύης» προς τις άλλες ομάδες.

«Απογοητευτική» η στάση της FIFA για το περιβραχιόνιο «One Love»

«Δεν υπάρχει εδώ μοναχικός δρόμος», ανέφερε και χαρακτήρισε «απογοητευτική» τη στάση της FIFA, καθώς, όπως τόνισε, οι ομάδες είχαν ενημερώσει την FIFΑ ήδη από τον Σεπτέμβριο, αλλά η Διεθνής Ομοσπονδία περίμενε μέχρι λίγες ώρες πριν από τον σημερινό αγώνα της Αγγλίας, η οποία θα ήταν η πρώτη ομάδα που συμμετέχει στην πρωτοβουλία «One Love». Ήταν για εμάς μια πολύ δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη υπό μεγάλη πίεση, δήλωσε.

Η Γερμανία ωστόσο θα συνεχίσει τον διάλογο με τη FIFA, σημείωσε ο επικεφαλής της DFB, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «θα είμαστε ξεκάθαροι στη στάση και τις δηλώσεις μας».

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί το Κατάρ δήλωνε πριν από λίγες ημέρες «γκέι».

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μαζί με Άραβα από το Κατάρ
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μαζί με Άραβα από το Κατάρ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Όλιβερ Μπίρχοφ μετέφερε από την πλευρά του την απογοήτευση των παικτών και ιδιαίτερα του αρχηγού της ομάδας, ο οποίος, όπως είπε χαρακτηριστικά, «χθες το βράδυ κοιμήθηκε θεωρώντας ότι θα φορούσε το περιβραχιόνιο» και ενημερώθηκε μόλις σήμερα. «Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συνέβη και με αυτόν τον τρόπο και δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε», πρόσθεσε.

Σφοδρές αντιδράσεις στα γερμανικά ΜΜΕ

Η εξέλιξη έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις στη Γερμανία. Ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Γιοχάνες Σέτσλ ζήτησε την αποχώρηση της γερμανικής εθνικής ομάδας από τη διοργάνωση «και μάλιστα σήμερα», ενώ ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Human Rights Watch Βάντζελ Μιχάλσκι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό n-tv, έκανε λόγο για «αιφνιδιαστική απόφαση» και εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη «συνθηκολόγηση ενώπιον των ισχυρών της FIFA».

Η εφημερίδα BILD δημοσιεύει σχόλιο με τον τίτλο «Ντρεπόμαστε για σας!» και τάσσεται υπέρ της εμφάνισης των παικτών με το περιβραχιόνιο, παρά τις απειλές για κυρώσεις.

«Ας δείξουν στον Νόιερ κίτρινη κάρτα! Ας τον διώξουν με κόκκινη! Ας μας αφαιρέσουν βαθμούς και ας μας στείλουν στο σπίτι από τους προκριματικούς! Ντρεπόμαστε για την Ομοσπονδία και για την εθνική ομάδα, παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμη ο πρώτος αγώνας. Είναι πολύ δειλοί για να φορέσουν ένα περιβραχιόνιο που γράφει “One Love”. Αδιανόητο!», γράφει η εφημερίδα, η οποία τις τελευταίες ώρες διεξάγει μέσω της ιστοσελίδας της δημοσκόπηση με τα ερωτήματα, αν η γερμανική ομάδα πρέπει να αψηφήσει τη FIFA και ο αρχηγός να φορέσει το περιβραχιόνιο, αν πρέπει να αποχωρήσει από τη διοργάνωση ή αν πρέπει να αγωνιστεί κανονικά, χωρίς το περιβραχιόνιο. Μέχρι τώρα οι δύο πρώτες επιλογές προηγούνται σημαντικά στις προτιμήσεις των χρηστών.

Σε ανάλογο πνεύμα, το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το οποίο μεταδίδει τους αγώνες του Μουντιάλ, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του σχόλιο με τίτλο «Ζήτω η στενομυαλιά!», στο οποίο γίνεται λόγος για «χαμένη ευκαιρία για να σταθούμε απέναντι στον μηχανισμό εξουσίας της FIFA» και επισημαίνεται ότι οι επτά ευρωπαϊκές ομάδες θα μπορούσαν να είχαν αποφασίσει να φορέσουν όλοι οι παίκτες τους το περιβραχιόνιο.

«Έντεκα Γερμανοί, έντεκα Ολλανδοί, έντεκα Δανοί κ.λπ… Τότε θα έπρεπε να απαγορευτεί για όλους, δεν θα μπορούσαν πλέον να παίξουν και θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους. Οι διαμαρτυρίες πρέπει κάποιον να πλήξουν, διαφορετικά δεν είναι διαμαρτυρίες», επισημαίνεται από το ZDF.

Άλεξ Σκοτ: Η ρεπόρτερ που δεν «μάσησε»

Μπορεί οι αρχηγοί εθνικών ομάδων εν τέλει να μην φορέσουν το περιβραχιόνιο «One Love», κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει για την ρεπόρτερ του BBC Άλεξ Σκοτ.

Η Άλεξ Σκοτ παρουσιάστηκε στην ζωντανή σύνδεση του καναλιού μέσα από το γήπεδο που διεξήχθη το παιχνίδι της Αγγλίας με το Ιράν φορώντας το περιβραχιόνιο του «OneLove» στο χέρι της σε μία εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση