Δύο εκπομπές του ΣΚΑΪ, οι «Γειτονιές στο Πιάτο» με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το «Happy Traveller» με τον Ευτύχη Μπλέτσα ήταν νικητές των Βραβείων FEA (Food Expert’s Awards), που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.
Οι εκπομπές βραβεύτηκαν στην κατηγορία Great Food Media Performer με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να λαμβάνει το Gold Award και τον Ευτύχη Μπλέτσα το Silver Award.
Στόχος της κατηγορίας Great Food Media Performer, στην οποία βραβεύτηκαν οι εκπομπές του ΣΚΑΪ, είναι να ενθαρρύνει και να επιβραβεύσει επικοινωνιακά μέσα (τηλεοπτικές εκπομπές, ραδιοφωνικές εκπομπές, περιοδικά, ιστότοπους, podcasts, κ.λπ.) που παράγουν και μεταδίδουν σημαντικές πληροφορίες για τα τρόφιμα στο κοινό αλλά και στους επαγγελματίες.
Το περιεχόμενο μπορεί να καλύπτει θέματα ασφάλειας τροφίμων, τεχνολογίας τροφίμων, επιστήμης τροφίμων, διατροφής, κληρονομιάς και πολιτισμού τροφίμων, εμπειρία πελατών, γαστρονομία, εκλεκτά τρόφιμα, vegan διατροφή, ευεξία, αγορά τροφίμων, κ.λπ.
Τι είναι τα βραβεία FEA
Τα FEA, Food Experts’ Awards, είναι τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών που οργανώνει το cibum, το ελληνικό website των food experts. Ανεξάρτητοι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων αξιολογούν τις υποψηφιότητες με στόχο να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύσουν τη σκληρή και καινοτόμο εργασία.
Η ανακοίνωση των ΝΙΚΗΤΩΝ FEA 2023 πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στo πλαίσιο της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop & Oenos της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.
Τα FΕA είναι σχεδιασμένα να εντοπίσουν, να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν αξιόλογες εταιρείες, οργανισμούς και επαγγελματίες για τα επιτεύγματα, την αφοσίωση, την εξαιρετική δουλειά και την αριστεία τους σε τομείς όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η ασφάλεια των τροφίμων, η ανάπτυξη, η διαχείριση και η επιτυχία στην επίτευξη υψηλών επιχειρηματικών και τεχνολογικών στόχων και επιδιώξεων συνυφασμένων με την επιστήμη των τροφίμων.
Η ομάδα αξιολόγησης αποτελείται αποκλειστικά από προσεκτικά επιλεγμένους επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων που μοιράζονται το όραμα μας, πιστεύουν στην καινοτομία και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, όντας αναγνωρισμένοι και καταρτισμένοι στον τομέα των τροφίμων. Η μεθοδολογία των FEA σχεδιάζεται με σκοπό να προσφέρει αποτελέσματα με αντικειμενικότητα και αμεροληψία. Η διαδικασία επανεξετάζεται διεξοδικά και ελέγχεται από ανεξάρτητο ελεγκτικό οργανισμό