Πολλές φορές οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε μία εκπομπή στην τηλεόραση τυγχάνει να έχουν διαφορετικές απόψεις από αυτόν που την παρουσιάζει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένταση μεταξύ των δύο ή και παραπάνω ανθρώπων και να οδηγεί σε καυγάδες.
Ωστόσο για την τηλεόραση οι καυγάδες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Για την ακρίβεια, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι κοκορομαχίες μπροστά στη μικρή οθόνη είναι μάλλον η νόρμα και όχι η εξαίρεση, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την ελληνική πραγματικότητα.
Τα παραδείγματα εντάσεων στην ελληνική τηλεόραση, από καταβολής τηλεπαραθύρων δεκάδες και παρότι η αλήθεια είναι πως τα παραθυρόφυλλα της μικρής οθόνης έχουν σφαλίσει κατά κύριο λόγο για τα δελτία ειδήσεων, συμβαίνει συχνά πυκνά να ανοίγουν για έναν ολόφρεσκο καυγά.
«Πλακώθηκαν» on air Χατζηνικολάου – Βαρουφάκης
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο καυγάς μεταξύ Χατζηνικολάου και Βαρουφάκη στην τηλεόραση του ANT1. Η ένταση ξεκίνησε έπειτα από μια ατάκα του Γιάνη Βαρουφάκη η οποία προκάλεσε τον εκνευρισμό του Νίκου Χατζηνικολάου.
Κατά την διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM όπου φιλοξενήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης για να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν, ανέβηκαν οι τόνοι.
Ο αρχηγός του ΜέΡΑ25 αφού έκανε ένα σχόλιο, ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν βρήκε κάτι θετικό, όπως το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν μπορεί να βρει λύση στο Κυπριακό μεταξύ δύο χωρών, όπως προωθεί η Άγκυρα.
Αποχώρησε ο Πάνος Καμμένος από την τηλεόραση
Το στούντιο του Star μετατράπηκε σε αρένα με πρωτοφανείς εκφράσεις για δημόσιο διάλογο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της Πόπης Τσαπανίδου με τον Πάνο Καμμένο, το 2013, με αφορμή την προτροπή του για λιντσάρισμα του δημάρχου Χρήστου Πάχτα.
Ο τότε αρχηγός των ΑΝΕΛ, την αποκάλεσε ψεύτρα, αστεία και ισχυρίστηκε πως κάποιοι τις υπαγορεύουν τις ερωτήσεις και ότι έχει προκατάληψη απέναντι στο πρόσωπό του. Πρόσθεσε πως δεν ήταν δημόσια δήλωση αυτή (του κυρίου Πάχτα) αφού παρότι προβλήθηκε στην τηλεόραση ο ίδιος δεν γνώριζε πως καταγραφόταν τα λεγόμενά του.
Ο Πάνος Καμμένος έριξε τις ευθύνες στους δημοσιογράφους που ανέδειξαν την προτροπή του λέγοντας πως από τις ομιλίες του ήταν το μόνο απόσπασμα που δημοσιοποίησαν και επιτέθηκε στη δημοσιογράφο που τον σφυροκοπούσε με ερωτήσεις.
Στην επίμονη ερώτησή της αν μετάνιωσε για την αποστροφή περί λιντσαρίσματος, της απάντησε «αντιλαμβάνομαι ότι σας λένε να επιμένετε να κάνετε αυτή την ερώτηση» κάτι που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση με αποτέλεσμα ο κ. Καμμένος να αποχωρήσει.
Αποχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας
Το 2018, όταν ο νυν υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τότε απλώς βουλευτής της αντιπολίτευσης, βρέθηκε προσκεκλημένος της πρωινής εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Δίπλα από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου καθόταν ο κύριος Κικίλιας και φαινόταν απαθής, όσο ο πρώτος μιλούσε για τη συμφωνία των Πρεσπών καιτ το όνομα της ΠΓΔΜ (δεν είχε ακόμη επικυρωθεί), καλώντας την αντιπολίτευση να εγκαταλείψει «την ιδεολογία της Ψωροκώσταινας».
Όμως λίγα λεπτά αργότερα κύριος Κικίλιας φαίνεται να διαβάζει κάποιο μήνυμα στο κινητό του και να απευθύνει τον λόγο στο συνομιλητή του, εγκαλώντας τον για το γεγονός πως, όπως είπε, αποκάλεσε την Ελλάδα, ψωροκώσταινα. Ο βουλευτής σήκωσε τους τόνους, ζήτησε από τον ευρωβουλευτή να ανακαλέσει και παρά τις εξηγήσεις του τελευταίου, πέταξε το μικρόφωνο και αποχώρησε από το τραπέζι της συζήτησης.
Παναγιώτης Χατζηστεφάνου εναντίον Δάφνης Μπόκοτα
Φυσικά, τα περιστατικά ομηρικών καυγάδων στην ελληνική τηλεόραση δεν έχουν πρωταγωνιστές μόνο πολιτικά πρόσωπα. Το περιστατικό μεταξύ του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου και της Δάφνης Μπόκοτα σε ζωντανό του Fame Story έχει γράψει τηλεοπτική ιστορία.
Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε η σύνδεση με το δωμάτιο των καθηγητών της σχολής του ριάλιτι (το Fame Story υπήρξε ριάλιτι μουσικών ταλέντων στην τηλεόραση του ΑΝΤ1) και ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου επέλεξε να αναβιώσει την εμφάνιση ενός μαύρου καλλιτέχνη με το όνομα Rammelzee.
Καθώς οι αντιδράσεις του εκκεντρικού καθηγητή που δεν έβγαλε όλη τη σεζόν στην τηλεόραση τότε ήταν εκρηκτικές, η Δάφνη Μπόκοτα είχε αντιδράσει λέγοντας την περίφημη ατάκα «κι αν για μένα έχουν γράψει τα νέα του ψαροντούφεκου δεν το κάνω θέμα».
Ακολούθησε μια έκρηξη από πλευράς Χατηζστεφάνου με την επική ατάκα να έχει περάσει στην ιστορία και την ελληνική αργκό. «Για εμένα έχουν γράψει οι New York Times, βλαχάρα, αμόρφωτη, τελευταία». Άλλωστε, λίγα λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί και ένας πιο light τσακωμός μεταξύ του Νίκου Μουρατίδη και της Τατιάνας Στεφανίδου.
Όταν η Δαμανάκη τραβούσε τα μαλλιά της με την Παπακώστα
Ο καυγάς σημειώθηκε και πάλι στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, που φαίνεται πως ελκύει τις εντάσεις στην τηλεόραση, τότε που αμφότερες οι κυρίες ήταν μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Τα χρόνια πέρασαν, η μεν έγινε Επίτροπος Αλιείας και έκτοτε κατά κάποιον τρόπο αγνοείται η τύχη της και η δε έφτασε να είναι υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!
Η «γαλάζια» – τότε- Κατερίνα Παπακώστα έδειχνε εξαιρετικά μαχητική, μιλούσε συνεχώς και δεν άφηνε τη Μαρία Δαμανάκη να σταυρώσει λέξη. Η τελευταία έπιανε το κεφάλι της απεγνωσμένη, με τον Γιώργο Παπαδάκη να παρακολουθεί μάλλον αμέτοχος.
Παρότι έπειτα από ένα έντονο ξέσπασμα της Δαμανάκη, η πάλαι ποτέ πρόεδρος του Συνασπισμού κατάφερε να πάρει προς στιγμή το λόγο, μια ακόμη παρέμβαση της κυρίας Παπακώστα έκανε την συνομιλητή της να καταθέσει τα όπλα, σκουπίζοντας τον ιδρώτα από το μέτωπό της και αναφωνώντας στην κάμερα: «Ωχ θεέ μου!».
Βάσια Τριφύλλη για Απόστολο Γκλέτσο: «Οι φιλίες δεν χαλάνε για τα κόμματα ρε μ@@@@»
Αν δεν καυγαδίσουν δυο πολιτικοί αντίπαλοι σε προεκλογική περίοδο, πότε θα καυγαδίσουν; Κατά την προσφιλή τακτική της η τηλεόραση, που συνηθίζει να στρέφει τα φώτα στους επώνυμους της σόουμπιζ που κατήλθαν στον πολιτικό στίβο, η πρωινή εκπομπή του MEGA φιλοξενούσε όλους εκείνους που στα ’90s αποτελούσαν τα βαριά χαρτιά της μυθοπλασίας και της ψυχαγωγίας στο μεγάλο κανάλι.
Η Βάσια Τριφύλλη, πλάι στον Στράτο Τζώρτζογλου, τον Απόστολο Γκλέτσο και τη Βάνα Μπάρμπα, όλοι τους υποψήφιοι πριν από χρόνια – ακόμη δεν είχαμε ανακαλύψει τα μνημόνια – εν όψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ο δε Απόστολος δεν είχε εφεύρει την τελεία και κατέβαινε υπό τη σκέπη του ΚΚΕ.
Μια αναφορά του ηθοποιού στη συνάδελφό του, με την οποία την αποκαλούσε περίπου γυρολόγο, έκανε τη Βάσια Τριφύλλη κυριολεκτικά να εκραγεί. Και κάπως έτσι γεννήθηκε άλλη μια καλτ φράση βγαλμένη από την τηλεόραση: «Οι φιλίες δεν χαλάνε για τα κόμματα ρε μ@@@@» αναφώνησε η ηθοποιός που πέταξε το μικρόφωνο και αποχώρησε.
Νίκος Μουρατίδης -Mάρκελλος Νύχτας – «Σκάσε ηλίθια»
Πίσω στο Fame Story, ο κριτής Νίκος Μουρατίδης εξανίσταται όταν βλέπει παίκτρια που τραγουδά Μπομπ Μάρλεϊ με όχι και τόσο ταιριαστή αμφίεση.
Στην διαπίστωσή του ότι «ο Μπομπ Μάρλεϊ είναι θρησκεία», ο στιλίστας του show, Μάρκελλος, απαντά ότι «και το κιμονό είναι θρησκεία, και το leather είναι θρησκεία». Και έτσι έρχεται η απάντηση του Μουρατίδη που τυχαίνει να είναι και το…«Σκάσε, ηλίθια».
Αποχώρησε εκνευρισμένος ο Γιώργος Παπαδάκης από το πλατό
Ερχόμενοι στα πιο πρόσφατα και σε ένα φαινόμενο που δεν συναντάμε συχνά. Έχουμε δει καλεσμένους να τσακώνονται ενίοτε και με παρουσιαστές, αλλά σπάνια τους τελευταίους να αποχωρούν από την ίδια τους την εκπομπή στην τηλεόραση.
Έξω φρενών αποχώρησε ο Γιώργος Παπαδάκης από το «Καλημέρα Ελλάδα», όταν ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη και τον βουλευτή της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη με αντιπαραθέσεις που έφτασαν μέχρι το Ολοκαύτωμα.
Καθώς η πανδημία ανάγκαζε όλους τους συνομιλητές να βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο, επικράτησε χάος. «Υπάρχει στιγμή που δεν πρέπει ν’ αποχωρούν οι βουλευτές αλλά πρέπει να αποχωρούν οι δημοσιογράφοι. Αδυνατώ να συνεχίσω με αυτό το ύφος της συζήτησης» είπε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 και έφυγε από το πλατό.