13:05
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
13:05
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης μίλησε για τα χρόνια στο ορφανοτροφείο: «Φοβόμασταν τις καλόγριες που μας μεγάλωναν – Θέλω να επιστρέψω εκεί με τον γιο μου» (βίντεο)

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης στο Στούντιο 4

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης στο Στούντιο 4

02.12.2022
19:31
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 • 22:51
Όσα περιέγραψε ο Θανάσης Βισκαδουράκης για τα χρόνια στο ίδρυμα

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης μίλησε για τα χρόνια που πέρασε στο ορφανοτροφείο, σε μια περίοδο όπου οι δομές φιλοξενίας βρίσκονται στο στόχαστρο μιας ολόκληρης κοινωνίας και εκατοντάδες παιδιά μεγαλώνουν σε απαράδεκτες συνθήκες.

Με όσα έρχονται στο φως τις τελευταίες ημέρες από την Κιβωτό του κόσμου, αλλά και τις φωνές που πληθαίνουν για την περιβόητη αποιδρυματοποίηση, η μαρτυρία ενός ανθρώπου που πέρασε μέσα από το σύστημα αυτό μοιάζει ιδιαίτερα πολύτιμη. Ο Θανάσης Βισκαδουράκης κάθισε στην πολυθρόνα του Στούντιο 4 και μίλησε για τις εμπειρίες του από το ορφανοτροφείο.

«Δεν λέμε τιμωρία, λέμε επίπληξη. Δεν λέμε ίδρυμα, λέμε δομές» λέει ο Θανάσης Βισκαδουράκης, σκιαγραφώντας την υποκρισία της αλλαγής των λέξεων, που δεν ανταποκρίνεται απαραίτητα και σε αλλαγή συμπεριφορών.

«Μη λέμε τότε, γιατί ήταν άλλες εποχές» είπε ο εποχές. «Ξέρεις τι είναι να είσαι ξυπόλητος ή να μην έχεις δεύτερο ζευγάρι;» είπε. «Ήταν αδιανόητο για εμένα να μου κάνεις ένα δώρο ένα ωραίο μεγάλο ψυγείο, στα 47 μου» συνέχισε ο ηθοποιός περιγράφοντας όσα του άφησε η ζωή από το ορφανοτροφείο.

«Έμαθα ιστορίες που με στενοχώρησαν» είπε ο Θανάσης Βισκαδουράκης για παιδιά που μεγάλωσαν μαζί του στο ορφανοτροφείο. Ο ηθοποιός περιέγραψε στους έκπληκτους Νάνσυ και Θανάση πως έχει ακούσει όλα αυτά τα χρόνια για συντρόφιμούς του που κατέληξαν στη φυλακή ή έμπλεξαν με τα ναρκωτικά.

Ο Θανάσης Βισκαφουράκης θέλει να επιστρέψει στο ορφανοτροφείο

Παρόλα αυτά, ο Θανάσης Βισκαδουράκης σημειώνει πως θα ήθελε να πάει με τον γιο του στο ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε. «Μπαίνοντας στον χώρο έπιασα τα χαλίκια, και λέω “Κατερίνα εγώ τα έχω βάλει αυτά τα χαλίκια”» είπε, περιγράφοντας πως επέστρεψε στον χώρο όπου μεγάλωσε μαζί με τη σύζυγό του.

«Ξέρει τι σημαίνει ορφανοτροφείο» είπε για τον γιο του. Ωστόσο ο ίδιος ο Θανάσης Βισκαδουράκης είπε ότι τόσα χρόνια δεν ήθελε να γυρίσει στο ορφανοτροφείο γιατί εκεί πέρασε δύσκολα. Εκείνο  που σκεφτόταν ήταν πως ήθελε να πετύχει, να γυρίσει εκεί επιτυχημένος. «Με στενοχωρεί που μου είπε ο γιος μου προχθές “μπαμπά εσύ δεν έχει πατρικό σπίτι;”» παραδέχτηκε.

«Γιατί απογοητεύεσαι μετά, λες “εγώ φταίω;”. Όταν δεν εισπράττεις την πιο όμορφη ζωή, την αγάπη; Εμένα ήταν ο μπαμπάς μου ο μακαριότατος. Ένιωθα ευτυχισμένος» έλεγε ο Θανάσης Βισκαδουράκης, που περιγράφει πως έχει εφιάλτες από την περίοδο στο ορφανοτροφείο. «Όλοι έχουμε αυτό που μπορώ να σου δώσω» είπε για τις καλόγριες που τον πρόσεχαν. Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως ένιωθε φόβο για εκείνες.

Φοβόμασταν τις καλόγριες που μας μεγάλωναν

«Ήταν ο φόβος απέναντι» παραδέχτηκε ο Θανάσης Βισκαδουράκης για τις μοναχές που τον μεγάλωσαν στο ορφανοτροφείο. «Η πειθαρχία που αποκόμισα από εκεί ήταν ένα διαβατήριο που με βοήθησε να έρθω εδώ» είπε ο ηθοποιός που δεν θέλησε να μιλήσει για τα κακώς κείμενα στις δομές φιλοξενίας. «Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ πίσω, πάντα τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Υπάρχουμε εμείς, ελάτε να τα πούμε» είπε.

«Την αισθάνθηκα ανάμεσα σε εκατό. Με στεναχώρησε πάρα πολύ» είπε ο Θανάσης Βισκαδουράκης όταν συνάντησε μια από τις καλόγριες που τον μεγάλωσαν στο ορφανοτροφείο. «Αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή ότι την ξεχώρισα, όταν είδα αυτά τα μάτια τα δυνατά μου διαπέρασε τη ζωή 40 χρόνια πίσω» είπε για την γυναίκα εκείνη. «Εκεί σε κοιτάω, πάντα στα μάτια, αν δω αγάπη είμαι δίπλα σου» είπε επίσης ο Θανάσης Βισκαδουράκης.,



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση