09:50
18/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
09:50
18/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τα 5 καλύτερα μαγαζιά για burger στην Αθήνα και τι να παραγγείλεις αν τα επισκεφτείς

Burger / Φωτογραφία: Pixabay

Burger / Φωτογραφία: Pixabay

19.02.2022
13:53
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2022 • 8:05
Η λίστα με τα πέντε καλύτερα μαγαζιά για burger στην Αθήνα

Μπορεί στην Ελλάδα το αιώνιο δίλημμα να είναι «σουβλάκι ή πίτσα», όμως το burger είναι μια ξεχωριστή κατηγορία μόνο του.

«Θα πάμε για burger» λες με την παρέα σου. Που όμως; Στο The Standard σου παρουσιάζουμε τα πέντε αγαπημένα μας μαγαζιά στην Αθήνα για burger.

Juicy Grill

Στην καρδιά της Αθήνας (Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα 105 61), θα βρεις τον ναό των μπέργκερ. Το Juicy Grill είναι ένα από τα πιο διάσημα μαγαζιά για μπέρκερ στην Αθήνα. Καλό θα ήταν να κάνεις κράτηση πριν πας, καθώς το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο.

Τα μπέργκερ είναι πεντανόστιμα και οι μερίδες αρκετά μεγάλες. Εμείς δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε το Juicy Burger (για αυτούς που δεν θέλουν πολλά πολλά και προτιμούν τα κλασσικά) και το New Yorker, το οποίο έχει μπιφτέκι γεμιστό με mozzarella.

Butcher’s Burger & Steak House

Ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά για φαγητό στην Αθήνα. Θα το βρεις σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας, όπως Περιστέρι, Σύνταγμα, Χαλάνδρι και Ηλιούπολη. Το μπιφτέκι τους είναι γευστικότατο και έχουν και φοβερή σως.

Αν είστε μεγάλη παρέα να δοκιμάσετε το XXXL μπέργκερ τους για να φάτε μέχρι σκασμού!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Butcher’s Burger & Steak House (@butchers_burger_steak_house)

The Burger Joint

Σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη και Νέο Ψυχικό θα βρεις το The Burger Joint για να δοκιμάσεις τα πιο ζουμερά μπέργκερ.

Το αγαπημένο μου εκεί είναι το Crispy Chicken με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου, τυρί emmental, μαρούλι, τομάτα και BJ mayo.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Burger Joint (@theburgerjoint)

Μπαρ Μπεε Κιου

Στο Μπαρ Μπεε Κιου (Νέα Σμύρνη, Πειραιάς και Χαλάνδρι) θα βρεις τα πιο μεγάλα μπέργκερ, τα οποία συνοδεύονται με ένα βουνό πατάτες.

Αντέχεις να δοκιμάσεις τον “Πατέρα του Γενναίου” με τέσσερα μπιφτέκια, 4πλό τυρί ένταμ, 4πλο καπνιστό μπέικον, τηγανητό αβγό, ντομάτα, άισμπεργκ, καραμελωμένα κρεμμύδια, σπιτική κόκκινη σάλτσα, μουστάρδα, μαγιονέζα;

Δεν το συζητώ καν για τον “Παππού του Γενναίου” με οχτώ (!) μπιφτέκια…

Enzzo Cook Bar

To Enzzo Cook Bar θα το βρεις στα Δυτικά και είναι η τέλεια επιλογή για φρέσκο λαχταριστό μπέργκερ και όχι μόνο! Αυτό που μου αρέσει περισσότερο εκεί είναι το φρέσκο ψωμί το οποίο το ψήνουν στον ξυλόφουρνο, που όπως και να το κάνουμε, όλα τα φαγητά που μαγειρεύονται σε ξυλόφουρνο είναι ένα τσακ πιο νόστιμα από τα υπόλοιπα!

Εκτός από burger, στο Enzzo θα βρεις και πεντανόστιμες πίτσες και μακαρονάδες, αλλά αυτά θα τα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο…

Μια σύντομη ιστορία του λατρεμένου burger

Το burger πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο ή στις αρχές του 20ού αιώνα. Το σύγχρονο χάμπουργκερ ήταν προϊόν των γαστρονομικών αναγκών μιας κοινωνίας που άλλαζε ραγδαία λόγω της εκβιομηχάνισης και της εμφάνισης της εργατικής και της μεσαίας τάξης με την επακόλουθη ζήτηση για μαζικά παραγόμενα, προσιτά τρόφιμα που θα μπορούσαν να καταναλώνονται εκτός σπιτιού.

Αν και γενέτειρά του θα πρέπει σήμερα να θεωρείται η Αμερική, στοιχεία δείχνουν πως ίσως να ήταν το Αμβούργο της Γερμανίας, το πρώτο μέρος όπου δύο φέτες ψωμί και ένα μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά συνδυάστηκαν σε ένα σάντουιτς και πωλήθηκαν.

Άλλωστε, η διαμάχη αναφορικά με την προέλευση του, έχει βάλει στις δύο γωνίες του ρινγκ Τέξας και Λουϊζιάνα στις ΗΠΑ.

Αμέσως μετά τη δημιουργία του, γρήγορα συμπεριέλαβε όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά υλικά που το χαρακτηρίζουν σήμερα, όπως κρεμμύδια, μαρούλι και πίκλες σε φέτες.

Πλέον, έχει εξαπλωθεί από ήπειρο σε ήπειρο ίσως επειδή ταιριάζει με οικεία στοιχεία σε διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες. Αυτή η παγκόσμια γαστρονομική κουλτούρα έχει παραχθεί, εν μέρει, από την ιδέα της πώλησης επεξεργασμένων τροφίμων, που ξεκίνησε για πρώτη φορά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση