21:19
27/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
21:19
27/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Στον «αέρα» η συναυλία των Coldplay στο ΟΑΚΑ – Απορρίφθηκαν οι εναλλακτικές τοποθεσίες που προτάθηκαν

Οι Coldplay έρχονται live στα Village Cinemas

Οι Coldplay έρχονται live στα Village Cinemas

13.01.2024
18:56
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2024 • 10:42
Στενεύουν τα περιθώρια για τη συναυλία των Coldplay

Αν και έχουν περάσει τρεις μήνες από την ημέρα που έγινε γνωστό το πρόβλημα στη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα στο Κεντρικό Στάδιο το πόρισμα του ΤΕΕ δεν έχει ανακοινωθεί, ούτε έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο, με την συναυλία των Coldplay να παραμένει στον «αέρα» αναφέρεται σε επιστολή του Πανελληνίου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων προς στους αρμόδιους φορείς.

Οι διοργανωτές της συναυλίας έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο να γίνει το κορυφαίο στο κόσμο μουσικό event για το οποίο έχουν προπωληθεί 122.000 εισιτήρια, σε άλλο χώρο, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχος σε χωρητικότητα και προδιαγραφές στην Αττική, ούτε όμως το συγκρότημα είναι διατεθειμένο να κάνει περισσότερες εμφανίσεις στην Αθήνα.

Πιέζουν από την πλευρά τους την διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας τους στην Ελλάδα να ξεκαθαρίσει το τοπίο το συντομότερο δυνατό διότι, σε περίπτωση που η Αθήνα βγει από το χάρτη της παγκόσμιας περιοδείας τους, θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα άλλο προορισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.

Πιθανή ακύρωση των δύο συναυλιών των Coldplay στην Αθήνα, στις 8 και 9 Ιουνίου στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ αναμένεται να πυροδοτήσει μια σειρά από αρνητικά γεγονότα.

Σύμφωνα με τον νομικό Σύμβουλο του Πανελληνίου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων από τα 122.000 εισιτήρια που έχουν προπωληθεί σε χρονικό διάστημα δυο ημερών, το ένα τρίτο αφορά σε αφίξεις θεατών από το εξωτερικό και την ευρύτερη ελληνική περιφέρεια, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει την πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα.

Μεγάλο πρόβλημα θα προκαλέσει και η ακύρωση ή αλλαγή χιλιάδων αεροπορικών εισιτηρίων ενώ μεταξύ άλλων κρίνεται η τύχη δεκάδων συμβάσεων με εταιρείες του εξωτερικού που έχουν αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής. Επιπλέον, μια πιθανή ακύρωση θα εκθέσει τη χώρα ανεπανόρθωτα και θα την εκτοπίσει οριστικά από τις παγκόσμιες περιοδείες μεγάλων μουσικών συγκροτημάτων, θέτοντάς την εκτός μουσικού χάρτη.

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη Εκθεση Εμπειρογνωμοσύνης των πραγματογνώμων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, την οποία παρέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός επέτρεψε τη μερική επαναλειτουργία του Ποδηλατοδρομίου, όπου και εκεί είχε εντοπιστεί πρόβλημα στη στατικότητα του στεγάστρου. Επιπλέον μετά την πρώτη Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που διενεργήθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σχετικά με την στατική επάρκεια των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, το Υπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε πως ξαναδίνονται σε λειτουργία η αίθουσα Γιώργος Κασιμάτης, τα γραφεία που στεγάζονται στο Κεντρικό Στάδιο και η υπόγεια αίθουσα του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση