Ο σφριγηλός αθλητής του CrossFit και σνοουμπόρντερ κέρδισε και τους 99 διαγωνιζόμενους στο τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης του Netflix «Σώμα με Σώμα: Η Μάχη των 100» και κέρδισε 300 εκατομμύρια γουόν (243,188 χιλιάδες δολάρια ) ύστερα από μια σειρά από εξαντλητικές δοκιμασίες, εντυπωσιάζοντας, κυρίως, βγαίνοντας νικητής στη δοκιμασία τύπου “πιάσε την ουρά μου”, όπου ο 37χρονος κέρδισε και στους 20 γύρους.
Το δημοφιλές ριάλιτι του Netflix από την Κορέα παρουσίασε εκατό διαγωνιζόμενους σε άριστη φυσική κατάσταση, μεταξύ άλλων και γυμναστές, μποντιμπίλντερ και αθλητές πολεμικών τεχνών, να κρεμιούνται σε κάγκελα, να σηκώνουν ογκόλιθους και να σέρνουν πλοία βάρους δύο τόνων, σε έναν διαγωνισμό για την ανακήρυξη του ιδανικού σωματότυπου.
Το «Σώμα με Σώμα: Η Μάχη των 100» του Netflix ήταν η πρώτη σειρά χωρίς σενάριο που κατέκτησε την κορυφή της λίστας των μη αγγλόφωνων σειρών του Netflix και παρέμεινε στο Top 10 για όλο τον προηγούμενο μήνα.
Αυτήν την εβδομάδα, με 45,4 εκατ. ώρες παρακολούθησης, εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής μη αγγλόφωνος τίτλος, ενώ αποκτά τη δύναμη για να γίνει η δεύτερη πιο δημοφιλής σειρά στην υπηρεσία.
Αναζητώντας τον ιδανικό σωματότυπο
Ποιος είναι ο ιδανικός σωματότυπος; Αυτό ήταν το ερώτημα που κέντρισε το ενδιαφέρον του παραγωγού Τζανκ Χο-γκι, αφού είδε τυχαία σε ένα γυμναστήριο μια αφίσα με το «Καλύτερο σώμα του μήνα», να παρουσιάσει στα μέλη διαφορετικούς τύπους και στάσεις σώματος και διαφορετικά προγράμματα εκγύμνασης.
Τελικά, δεν κέρδισε αυτός που περίμενε, γεγονός που τον έκανε να αναρωτηθεί: Ποιο είναι το ιδανικό σώμα; Πώς μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικά σώματα; Υπάρχει ένα πρότυπο με το οποίο συμφωνούν όλοι;
Θέλοντας να βρει τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, αποφάσισε να σχεδιάσει μια σειρά από αποστολές που δοκιμάζουν ακριβώς αυτό που ονομάζουμε φυσική κατάσταση: μυϊκή δύναμη, ισορροπία, αντοχή, ευκινησία και θέληση.
Με ένα τεράστιο σετ που εκτείνεται σε δύο γήπεδα ποδοσφαίρου και μια καταξιωμένη ομάδα παραγωγής, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιου Τζε-χέον (Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018, BTS World Concert), τον μουσικό διευθυντή Κιμ Σεόνγκ-σου (Το Παιχνίδι του Καλαμαριού) και την υπεύθυνη ενδυματολογίας Τσό Σε-γέον (Παράσιτα, Όκτζα), η σειρά μάς εντυπωσίασε με μοναδικές ανατροπές σε κάθε επεισόδιο.
Η σημαντικότητα του ανθρώπινου σώματος
Ο Τζανγκ θεωρεί ότι το σώμα μας κρύβει την ιστορία της ίδιας της ανθρωπότητας. Εστιάζοντας αποκλειστικά στον σωματότυπο ενός ατόμου, το Σώμα με Σώμα: Η Μάχη των 100 αφηγείται την ιστορία όλων των συμμετεχόντων, ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος ή εθνικότητας.
Δεν ήθελε επίσης να έχει παρουσιαστές, οι οποίοι συνήθως κρατούν τα ηνία της ιστορίας σε σειρές χωρίς σενάριο, έτσι ώστε το κοινό να εστιάσει αποκλειστικά στους διαγωνιζόμενους και τα σώματά τους, καθώς εκείνοι κινούνται και αντιδρούν με ειλικρίνεια στις δοκιμασίες.
Ο κυκλικός εξώστης, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του σετ, σχεδιάστηκε με βάση το Πάνθεον της Αρχαίας Ρώμης, που ετυμολογικά συνδυάζει τα αρχαιοελληνικά “όλα” και “θεός”, θέλοντας να δώσει το μήνυμα ότι “υπάρχουν διαφορετικοί τύποι σώματος σε αυτόν τον κόσμο και όλους πρέπει να τους σεβόμαστε”.
Το Σώμα με Σώμα: Η Μάχη των 100 δεν ψυχαγωγεί απλώς, αλλά παρακινεί τους θεατές να αμφισβητήσουν την ιδέα που έχουν σχηματίσει για τον ιδανικό σωματότυπο. «Η σειρά μας δίνει μια ευκαιρία στους θεατές να αξιολογήσουν το σώμα τους και να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν για να γίνουν καλύτεροι», δηλώνει ο Τζανγκ.
«Σημασία δεν έχει μόνο η σωματική δύναμη, αλλά και το ψυχικό σθένος και η θέληση να δοκιμάσουμε τα όριά μας» προσθέτει.