Το Περιστέρι έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του τελευταία.
Συγκεκριμένα, η περιοχή του Μπουρναζίου επιστρέφει δυναμικά στη νυχτερινή – και όχι μόνο – ζωή της πρωτεύουσας με πολλές γαστρονομικές επιλογές για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.
Αν είσαι λάτρης της πατροπαράδοτης ελληνικής κουζίνας και ψάχνεις καλό αλλά παράλληλα και οικονομικό φαγητό, ο «Τρύφωνας» είναι η must γαστρονομική επιλογή σου.
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κεμπαμπτζίδικο, με πολίτικες γεύσεις που θα σε κερδίσει από όλες τις απόψεις.
O cozy & vintage χώρος
Είναι ένα ζεστό μέρος με cozy ατμόσφαιρα, με σήμα κατατεθέν το πράσινο χρώμα του.
Εξωτερικά μοιάζει με κομψό, γαλλικό bistro με κόκκινη και λευκή τέντα, μέσα όμως έχει αέρα πολίτικου αρχοντικού άλλης εποχής.
Ξύλινα vintage έπιπλα, ρετρό φωτογραφίες, πίνακες και κάδρα, πανέξυπνες επιγραφές στους τοίχους, κρεμασμένοι παστουρμάδες και αλλαντικά αλλά και ένας παραδοσιακός φούρνος, συνθέτουν το σκηνικό, που μοιάζει να είναι κάτι ανάμεσα σε μπακάλικο-ταβέρνα.
Σε περιμένουν τραπεζάκια στρωμένα με καρό τραπεζομάντηλα και ξύλινες καρέκλες που παραπέμπουν σε παραδοσιακό καφενείο ενώ η καθεμία είναι «βαφτισμένη» με ένα ελληνικό όνομα.
Στη τζαμαρία του είναι περίτεχνα γραμμένα τα λαχταριστά πιάτα που σε περιμένουν να τα απολαύσεις και δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από τα παραδοσιακά, πολίτικα εδέσματα.
Εκλεκτά εδέσματα
Στο τραπέζι σου θα έρθουν αμέσως αφράτες, φουσκωτές πιτούλες με μια λαχταριστή κόκκινη σάλτσα, όσο διαλέγεις τι θα παραγγείλεις.
Για πρώτα, επίλεξε το μαλακό, παναρισμένο σαγανάκι, πίτα Καισάρειας και τους τραγανούς γκιουζλεμέδες. Για σαλάτα, τον ντάκο που μοιάζει με αλμυρό cheesecake, με στρογγυλό σχήμα, τριμμένο παξιμάδι για βάση, ντοματίνια και φέτα τρίμμα, τυλιγμένος με φλούδες αγγουριού.
Για κυρίως, φυσικά δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις το απόλυτο πιάτο του μαγαζιού, κεμπάπ γιαουρτλού. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις το ζουμερό κοτόπουλο μπούτι με πιτάκια ή να μοιραστείς μια λαχταριστή ποικιλία κρεατικών. Εξαιρετικές επιλογές το πεϊνιρλί με κεμπάπ και το λαχματζούν με σουτζούκι. Must extra: οι τηγανητές πατάτες με χοντρό αλάτι και ρίγανη. Συνόδευσε το φαγητό σου με εξαιρετικό κρασί χύμα.
Το «άχαστο» κιουνεφέ
Αν το πολίτικο φαγητό θεωρείται ένα από τα πιο λαχταριστά στον κόσμο, τι να πούμε για τα γλυκά του; Στον «Τρύφωνα» θα βρεις αυθεντικά γλυκά από την Μικρά Ασία που θα σε κάνουν να γλείφεις κυριολεκτικά τα δάχτυλά σου. Θα βρεις φρέσκο μπακλαβά με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και μπόλικο σιρόπι, σάμαλι, σεκέρ παρέ αλλά αυτό που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα είναι το κιουνεφέ του.
Το κιουνεφέ φτιάχνεται ευλαβικά εκείνη την στιγμή από τις κυρίες του μαγαζιού, στον εξωτερικό πάγκο με τον ειδικό εξοπλισμό-φουρνάκι. Είναι ένα μικρασιάτικο γλυκό με φύλλο από κανταϊφι και γέμιση από γλυκό τυρί που περιχύνεται με ζεστό σιρόπι. Σερβίρεται με παγωτό και μπόλικο φιστίκι και είναι ό,τι πιο θεϊκό έχεις δοκιμάσει.
Η γευστική εμπειρία στον «Τρύφωνα» θα σε κάνει να επιστρέψεις σύντομα!
Παρασκευοπούλου 51, Περιστέρι (πλατεία Μπουρναζίου), τηλ. 2105757800