Ξεκινάει σήμερα στην Καλαμάτα το «2ο Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Ελληνικής Χειροποίητης Μπύρας» με τη συμμετοχή Ελλήνων τουλάχιστον 30 μικρών Ελλήνων παραγωγών για όσους λατρεύουν την μπύρα craft.
Το φεστιβάλ ζύθου θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από 5 έως 7 Αυγούστου 2022 στην Καλαμάτα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Στο χώρο αυτό, Έλληνες παραγωγοί – ζυθοποιοί θα συμμετέχουν με περισσότερες από 350 ετικέτες ελληνικής φρέσκιας, χειροποίητης μπύρας. Ζυθοποιοί από την Πελοπόννησο, την Αθήνα, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Ικαρία και την Κρήτη θα βρεθούν στην Καλαμάτα σε μια γιορτή ελληνικού ζύθου, γαστρονομίας και μουσικής.
Lager, stout, pale ale, IPA, porter, pilsner, όποια και αν είναι η αγαπημένη του κάθε επισκέπτη θα υπάρχει η δυνατότητα να την απολαύσει. Θα υπάρχουν επίσης 4 κιόσκια από επαγγελματίες με απολαυστικές γεύσεις από Αμερική, Ευρώπη και Ελλάδα.
Οι λάτρεις της μπύρας craft θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις γεύσεις που θα τους σερβίρουν τριάντα Έλληνες μικροζυθοποιοί από όλη τη χώρα στο «2ο Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Ελληνικής Χειροποίητης Μπύρας».
Η εκδήλωση διαρκέσει τρεις ημέρες, από σήμερα 5 Αυγούστου έως και τις 8 Αυγούστου.
«Ο ελληνικός ζύθος και οι παραγωγοί έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και επενδύσεις. Φτιάχνουν την μπύρα με αγάπη και καλά συστατικά», δήλωσε η Έφη Σπηλιοπούλου, διοργανώτρια του φεστιβάλ και κάλεσε τον κόσμο να δοκιμάσει τις διαφορετικές ετικέτες που θα παρουσιάσουν οι παραγωγοί χειροποίητης μπύρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο χώρο της Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η Έκθεση ξεκινά στις 19:00 μέχρι τις πρωινές ώρες.