Ο διάσημος στα πέρατα του κόσμου Τούρκος Σεφ, Nusret, γνωστός με το ψευδώνυμο Salt Bae, για τον ξεχωριστό τρόπο που αλατίζει το κρέας, τάισε Έλληνα δημοσιογράφο που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Ντόχα του Κατάρ, προκειμένου να καλύψει το Μουντιάλ.
Ο Βασίλης Τεμπέλης, ο οποίος δίνει την ανταπόκριση από την καρδιά του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου για τον ANT1, βρέθηκε στο μαγαζί του Salt Bae στη Ντόχα και έψησε μόνο για εκείνον και την παρέα του δύο λαχαταριστές μπριζόλες. Στο βίντεο που θα δείτε, την κόβει και στη συνέχεια φυσικά, την αλατίζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Έχει το επάγγελμα και τα τυχερά του.
Θυμίζουμε πως ο Salt Bae έχει μαγειρέψει για τους μεγαλύτερους σταρ του κόσμου, έχει αλατίσει το κρέας του μπασκετμπολίστα Γιώργου Πρίντεζη στη Μύκονο, αλλά έχει ετοιμάσει το γεύμα και για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ενώ βρισκόταν και στον γάμο του Αντώνη Ρέμου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vasilis Tempelis (@vasilistempelis)
Ο διάσημος Τούρκος σεφ, Salt Bae
Ο Nusret Gökçe γεννήθηκε το 1983 στο Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας, ένας εκ των 5 παιδιών ενός εργάτη ορυχείων. Ξεκίνησε ως μαθητευόμενος κρεοπώλης μόλις στα 14 του, δουλεύοντας, όπως ο ίδιος έχει πει, 14 ώρες την ημέρα.
Σε ηλικία 26 ετών άφησε την Τουρκία και έφυγε για την Αργεντινή, όπου επί τρεις μήνες εργαζόταν σε φάρμες, κρεοπωλεία και εστιατόρια, για να ακολουθήσει η Αμερική ένα χρόνο αργότερα. Δεν κατάφερε ωστόσο να βγάλει βίζα, καθώς δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος, γι αυτό και απέτυχε 4 φορές να την εξασφαλίσει.
Τότε πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Τουρκία με σκοπό κάποια στιγμή να ανοίξει το δικό του μαγαζί. Ένας παλιός του φίλος, Τούρκος επιχειρηματίας ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία και τον εμπιστεύθηκε, ανοίγοντας μαζί του το πρώτο εστιατόριο (Nusr-Et Etiler) στην Κωνσταντινούπολη.
Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η σειρά του Ντουμπάι, και αυτή τη στιγμή ο Nusret είναι ιδιοκτήτης 5 εστιατορίων και 2 μπεργκεράδικων. Στη συνέχεια, ο Τούρκος σελέμπριτι της μπριζόλας άνοιξε εστιατόριο στη Μύκονο, όπου ωστόσο είχε συχνά πυκνά μπλεξίματα με την εφορία.
Κλιμάκιο της εφορίας είχε επισκεφθεί το κατάστημα Nusret τον περασμένο Ιούλιο και είχαν διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά στη λειτουργία της επιχείρησης, δηλαδή είχαν υποψιαστεί ότι δεν κόβονται αποδείξεις. Έτσι του επεβλήθη λουκέτο για 48 ώρες.
Υπενθυμίζεται ότι οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είχαν επιβάλει ξανά λουκέτο για 48 ώρες στο εστιατόριο του Nusret το 2019, όταν είχε μόλις ανοίξει. Από τον έλεγχο τότε, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ.
Πάντως ούτε στο Μανχάταν, ο Τούρκος είχε εντυπωσιάσει. Από την ημέρα όμως που το steakhouse Nurs-Et άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Υόρκη το 2018, είχε καταφέρει να απογοητεύσει τόσο τους απαιτητικούς κριτικούς, όσο και τους απλούς πελάτες που θέλουν να φάνε από τα χέρια του.
Πάρα πολλοί «πρώην ανυπόμονοι» να δοκιμάσουν, παραπονιούνται τώρα στα social media ότι σηκώθηκαν από το τραπέζι πεινασμένοι και «σκασμένοι» μόνο από τον λογαριασμό.