Quantcast
02:42
09/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
02:42
09/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Καθαρά Δευτέρα: Το «S» προτείνει μονοήμερη στη Χαλκίδα – Μπόνους της εκδρομής, τα 5 ταβερνάκια όπου θα απολαύσεις θαλασσινά

Θαλασσινά για την Καθαρά Δευτέρα / Φωτογραφία: Unsplash

Θαλασσινά για την Καθαρά Δευτέρα / Φωτογραφία: Unsplash

06.03.2022
08:18
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2022 • 19:28
Το «The Standard» σου προτείνει τα καλύτερα μαγαζιά για να απολαύσεις το φαγητό σου την Καθαρά Δευτέρα

Μπορεί η Καθαρά Δευτέρα να αποτελεί ένα ιδανικό τριήμερο για πολλούς, υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που δεν θα εγκαταλείψουν την Αθήνα. Αν συγκαταλέγεσαι μεταξύ αυτών και αντ’ αυτού επιλέγεις μια εκδρομή αστραπή σε κάποιον κοντινό προορισμό σου έχουμε τη λύση. Τι θα έλεγες για μια μονοήμερη στη Χαλκίδα;

Σε μόλις 40 λεπτά με το αυτοκίνητο (εντάξει αν είσαι κάπως γρήγορος), φεύγεις από την Αθήνα και φτάνεις στην μαγευτική Χαλκίδα, την πόλη όπου τα νερά αλλάζουν κατεύθυνση ανάλογα με τα φεγγάρια, προκειμένου να απολαύσεις τον καφέ σου δίπλα στην παλιά γέφυρα και τα «τρελά νερά». Πάρε τη σχέση του, την οικογένεια σου ή τους φίλους σου και ξεκίνα την εκδρομή σου ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα.

Αφού πιεις τον καφέ σου, μιας και είναι Καθαρά Δευτέρα, τι θα έλεγες για μία ωραία ταβέρνα με πεντανόστιμα θαλασσινά; Το «The Standard» σου προτείνει τα καλύτερα μαγαζιά για να απολαύσεις το φαγητό σου τιμώντας την ημέρα και την παράδοση.

Τσαφάκι

Από τα κορυφαία μαγαζιά για φαγητό που μπορείς να βρεις στη Χαλκίδα είναι το Τσαφάκι – το αδελφάκι του Τσαφ (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 5, Ξηρόβρυση 341 00).

Να δοκιμάσεις γαρίδες παναρισμένες, γαλέος σκορδαλιά με ισορροπημένη γεύση, χταπόδι ψητό ιδιαίτερα ζουμερο και δροσερές σαλάτες.

Από τα καλύτερα είναι το κριθαρότο γαρίδας και τα σαγανάκια θαλασσινών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tsafaki_chalkida 🐠🍴🍸 (@tsafaki_chalkida)

Ουζερί Απάνεμο

Στο Ουζερί Απάνεμο (Εθνικής συμφιλίωσης 78, Χαλκίδα 341 00 Ελλάδα), θα βρεις νόστιμο φαγητό σε πολύ προσιτές τιμές.

Αν δοκιμάσεις καλαμαράκια τηγανητά, χταπόδι και κολοκυθάκια τηγανητά είμαι σίγουρη θα τα λατρέψεις!

Η τοποθεσία πάνω στη θάλασσα είναι απλά μαγευτική. Συστήνω ανεπιφύλακτα!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Απανεμο (@apanemo_ouzeri)

Ουζερί Ψαροταβέρνα Εύριπος

Στην Ψαροταβέρνα Εύριπος (Πλατεία Αθανάτων Καλογεροπούλου 19A, Χαλκίδα 341 00 Ελλάδα) θα βρεις νόστιμα πιάτα σε πολύ οικονομικές τιμές.

Εκτός από θαλασσινά, να δοκιμάσεις φρέσκα χόρτα, φρέσκα κολοκυθάκια και φρέσκες πατάτες κομμένες στο χέρι!

Το Κουτούκι του Περικλή

Λίγο πιο έξω από τη Χαλκίδα (Παραλία Νέας Λαμψάκου, Νέα Λάμψακος 85110 Ελλάδα), θα βρεις το Κουτούκι του Περικλή με τα ολόφρεσκα της ώρας ψάρια και τις ζωντανές καραβίδες του αλλά και τα νόστιμα θαλασσινά του!

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσετε σαγανάκι γαρίδα λεμονάτο σπέσιαλ.

Ουζερί Καπετάνιος

Στην παραλία της Νέας Λαμψάκου (Χαλκίδα 341 00), θα βρεις το Ουζερί Καπετάνιος (2221 082086), για να δοκιμάσεις φρέσκα θαλασσινά εδέσματα.

Οι τιμές είναι αρκετά οικονομικές και οι μερίδες μεγάλες. Να δοκιμάσεις σίγουρα τη γαριδομακαρονάδα!

Γιατί τρώμε θαλασσινά, λαγάνα και χαλβά την Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα είναι απαρχή μιας σημαντικότατης περιόδου για την Ορθόδοξη Εκκλησία: Τη Σαρακοστή, δηλαδή την προετοιμασία για το Πάσχα που συνδυάζεται με νηστεία τροφών και παθών.

Έτσι η πρώτη βδομάδα της Σαρακοστής ονομάζεται Καθαρά Εβδομάδα και δίνει το χρόνο στο πιστό να εξαγνιστεί και να καθαριστεί και να προετοιμαστεί.

Έτσι ο πιστός τη Καθαρά Δευτέρα τρέφεται με λαγάνα για να θυμάται τη βοήθεια που προσέφερε ο Θεός στους Ισραηλίτες με τα «άζυμα» και τους οδήγησε στη Έξοδο από την Αίγυπτο.

Στα βασικά φαγητά της ημέρας είναι: χταποδάκι, καλαμαράκια, μύδια και γαρίδες, μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών τουρσί, ειδικά μικρές πράσινες πιπεριές, καρότα και κουνουπίδι, ελιές και σαλάτες, που φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το μοναδικό ψωμί της ημέρας, τη λαγάνα.

Οι σαλάτες είναι φυσικά και αυτές νηστίσιμες, όπως η ταραμοσαλάτα που είναι φτιαγμένη από αυγά ψαριού. Όσο για επιδόρπιο, νηστίσιμος χαλβάς και κουλουράκια.

Θαλασσινά για την Καθαρά Δευτέρα
Θαλασσινά για την Καθαρά Δευτέρα / Φωτογραφία: Unsplash

Χαλβάς

Ο συνηθισμένος χαλβάς στη μορφή που τον συναντάμε σε όλα τα Βαλκάνια και την Τουρκία είναι ένα απλό γλυκό. Η πιο κοινή παρασκευή του προϋποθέτει ψήσιμο σιμιγδαλιού, στο οποίο κατόπιν δίνουν σφαιρικό σχήμα και το ζαχαρώνουν είτε με μέλι είτε με “πετιμέζι” σιρόπι από μούστο σταφυλιού.

Για τους Έλληνες ο χαλβάς αποτελεί ένα από τα σαρακοστιανά γλυκά τους και ιδίως η παραλλαγή που φτιάχνεται με ταχίνι και πωλείται σε μορφή κυλίνδρου η παραλληλεπιπέδου. Το είδος αυτό του χαλβά ονομάζεται Μακεδονικός Χαλβάς.

Πωλείται με το βάρος του και κυκλοφορεί στο εμπόριο σκέτος, με σοκολάτα ή με καρύδια. Στους Έλληνες αρέσει να τρώνε το Μακεδονικό Χαλβά με χυμό λεμονιού και κανέλα, και τον οποίο συνοδεύουν συχνά με ένα δροσερό ποτήρι ρετσίνα. Ωστόσο, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ή έξι παραλλαγές του χαλβά στην Ελλάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση