Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνάντησε ξανά μετά από καιρό την Ελένη Μενεγάκη, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ της εκπομπής «Ελένη», μίλησε για τα νέα της επαγγελματικά σχέδια και φυσικά μοιράστηκε με τους τηλεθεατές μια από τις λαχταριστές της συνταγές.
«Μου έχουν κάνει πρόταση για να συμμετέχω σε ριάλιτι αλλά πηγαινοερχόμουν στην Αμερική. Δεν θα έμπαινα όμως, με ενδιαφέρει κάτι με την μαγειρική. Αυτός είναι ο ρόλος μου» σημείωσε αναφορικά με αναπάντεχες τηλεοπτικές προτάσεις που έχει δεχτεί στο παρελθόν. Άλλωστε, πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό πως η αγαπητή μαγείρισσα συμφώνησε να κάνει μια cameo εμφάνιση στην δραματική σειρά του MEGA, «Η Γη της Ελιάς». Μιλώντας για την εμπειρία της μετά τα γυρίσματα, παραδέχτηκε πως της άρεσε πολύ, αν και τη δυσκόλεψε να αποστήθιση των κειμένων.
«Όταν μου είπαν πως με θέλουν, τους ρώτησα τι να κάνω και μου λένε την Αργυρώ και είπα εντάξει. Έχω ένα θέμα με τα κείμενα, δεν μπορώ να αποστηθίσω εύκολα. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά όλα τα παιδιά. Είναι από τις πιο δεμένες ομάδες, είναι σαν παρέας και έχουν χιούμορ. Τα γυρίσματα ήταν ατέλειωτες ώρες αλλά ήταν ωραία» συνέχισε ο Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: «Η ελληνική κουζίνα πρέπει να γίνει trend»
Όταν η συζήτηση ήρθε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους, η μαγείρισσα σχολίασε πως θεωρεί πως η ελληνική κουζίνα πρέπει να γίνει trend.
«Εγώ αγαπάω τις συνταγές μου, το μαγείρεμα και την επαφή με τον κόσμο. Μου αρέσει που ανακαλύπτω παλιές συνταγές και να τις φέρω στο σήμερα. Πρέπει να γίνει trend η ελληνική κουζίνα. Όταν στο εξωτερικό κάνεις ένα παραδοσιακό φαγητό, τρελαίνονται. Πρέπει να μας κάνουν περήφανους οι γεύσεις μας. Την αγαπά πολύ ο κόσμος την ελληνική κουζίνα. Ακόμα και στην Ασία υπάρχει το ελληνικό φαγητό» είπε.
Όπως σημείωσε, οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα και το εστιατόριό της φαίνεται πως εκτός των άλλων,. αγαπούν πολύ ότι έχει γεύση αυγολέμονο. «Και τα θαλασσινά και θέλουν να δοκιμάσουν και άλλες ελληνικές γεύσεις στον τόπο του. Όταν καλώ κόσμο στο σπίτι, θα έχω και παραδοσιακό και πιο ‘’πειραγμένο’’ φαγητό, θα έχει τα πάντα» πρόσθεσε.
Παράλληλα, η κυρία Μπαρμπαρίγου αποκάλυψε πως συμμετέχει ενεργά στο νέο περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα» που κυκλοφορεί πρώτη φορά με «Το Βήμα της Κυριακής» την Κυριακή 5/11 και στο πρώτο τεύχος μαγειρεύει στην Πάρο με τις φίλες της. «Στο βιβλίο που κάναμε, είναι οι συνταγές ανθρώπων και οι ιστορίες τους, και περιλαμβάνει και συνταγές τις οποίες δεν γνωρίζουμε. Θα περιέχει συνταγές και αγορά. Είναι μια δουλειά πολλών ανθρώπων και έχουμε βάλει το καλύτερό μας όλοι» είπε.
Με αφορμή αυτό το γαστρονομικό ταξίδι στην πατρίδα της, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρατήρησε πως από την παιδική της ηλικία, το φαγητό που θυμάται είναι η ρεβυθάδα της Πάρου. «Αυτό που θυμάμαι σαν παιδί έντονα είναι η ρεβυθάδα της Πάρου. Αν δεν έχουν τα παιδιά μας μνήμες από την ελληνική κουζίνα, τότε είμαστε χαμένοι» σημείωσε με νόημα.