Quantcast
06:26
03/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:26
03/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Θα μείνεις Αθήνα Καθαρά Δευτέρα; Έχουμε 7 ταβερνάκια για θαλασσινά για να γιορτάσεις τα Κούλουμα

Τραπεζάκια σε ταβέρνα στη θάλασσα / Φωτογραφία: Eurokinissi

Τραπεζάκια σε ταβέρνα στη θάλασσα / Φωτογραφία: Eurokinissi

24.02.2023
21:20
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2023 • 9:05
Επτά ταβερνάκια για θαλασσινά για την Καθαρά Δευτέρα

Χιλιάδες Αθηναίοι έβαλαν δυο ρούχα στη βαλίτσα και πήραν του δρόμους εν όψει τριημέρου. Άλλωστε αυτή είναι η πρώτη Καθαρά Δευτέρα έπειτα από τρία χρόνια που μπορούν να γιορτάσουν με την ψυχή τους, χωρίς τους περιορισμούς του κορονοϊού (ίσως με περιορισμούς ακρίβειας βέβαια, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση).

Εκτός των 70.000 περίπου αυτοκινήτων που έφυγαν από την Παρασκευή για άλλες πολιτείες, υπάρχουν κι εκείνοι που θα μείνουν Αθήνα την Καθαρά Δευτέρα. Άλλωστε, αν δεν έχετε ενημερωθεί από τον εργοδότη σας ακόμη, η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις επίσημες αργίες και είναι πολύ πιθανό πολλοί από εσάς να δουλεύετε.

Σε κάθε περίπτωση είτε από επιλογή, είτε λίγο πολύ εξ ανάγκης, αν μείνετε εδώ, έχουμε κάποιες προτάσεις για να περάσετε καλά.

Πώς; Μα φυσικά με καλή παρέα, που θα την βρείτε εσείς και καλό φαγητό σε ωραία τοποθεσία, το οποίο πήραμε την πρωτοβουλία να το προτείνουμε εμείς.

Ταβερνάκια για θαλασσινά

Τα θαλασσινά είναι από τα αγαπημένα μας εδέσματα. Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί στα τηγανητά καλαμαράκια, το ψητό ή ξιδάτο χταπόδι, στα μύδια σαγανάκι με την κόκκινη σάλτσα και το τυρί;

Βρήκαμε τις 6+1 καλύτερες ψαροταβέρνες της Αττικής για ένα μοναδικό σαρακοστιανό γεύμα που θα απολαύσεις φέτος με την παρέα σου την Καθαρά Δευτέρα.

Ψαρομεζέδες

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ψαρομεζεδες (@psaromezedes_moschato)

Ένα υπέροχο ταβερνάκι σε μια κεντρική γωνιά του Μοσχάτου είναι ό,τι πρέπει για την ημέρα. Η άσπρη και γαλάζια διακόσμησή του σε προϊδεάζει για τις ελληνικές γεύσεις της θάλασσας που θα απολαύσεις. Δοκίμασε την ψαρόσουπα, το σαγανάκι του ψαρά, την καβουροσαλάτα αλλά και το θεϊκό κριθαρότο του. Συνόδευσε με ουζάκι ή τσίπουρο. Στο τέλος, επιβάλλεται γλυκάκι.

Μακρυγιάννη 36 & Κανάρη, Μοσχάτο

Υπερωκεάνειον

Υπερωκεανειον
Φωτογραφία: Facebook/Υπερωκεάνειον

Η απίθανη αυτή ταβέρνα τον Πειραιά με το επιβλητικό όνομα θα σε ταξιδέψει σε άλλη εποχή, καθώς μοιάζει να είναι βγαλμένο από ελληνική ταινία του παλιού κινηματογράφου. Vintage, ζεστή διακόσμηση με λίγα τραπεζάκια και πολύχρωμες καρέκλες παλιού καφενείου είναι το τέλειο μέρος για να απολαύσεις το φαγητό του. Δοκίμασε ψητή σουπιά, αχνιστά μύδια, τραγανά κολοκυθάκια και γαριδομακαρονάδα, παγωμένη ρακή και για τέλος παγωτό καϊμάκι.

Μαρίας Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς

Ψάριστον

Ψάριστον
Ψάριστον

Το Ψάριστον είναι ένα κλασσικό ψαρομάγαζο που θυμίζει νησί ντυμένο για γαλανόλευκα αν και βρίσκεται στο Νέο Ηράκλειο. Είναι το ιδανικό παρεϊστικο στέκι, που θα φας και θα πιεις με την ψυχή σου. Θα βρεις ολόφρεσκα όστρακα από τον Ευβοϊκό, αχινοσαλάτα και μια δικής τους έμπνευσης τηγανιτή ταραμοσαλάτα, πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο.

Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο

Ζήσης – Ψαράκι στο Χωνάκι

Zisis - Ζήσης Ψαράκι στο Χωνάκι
Φωτογραφία: Facebook/Zisis – Ζήσης Ψαράκι στο Χωνάκι

Αν ψάχνεις κάτι χαλαρό και εναλλακτικό και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας, ο Ζήσης, με καταγωγή από τον Βόλο, είναι η τέλεια επιλογή. «Ψαράκι στο Χωνάκι», κυριολεκτικά καθώς μπορείς να απολαύσεις τις θαλασσινές λιχουδιές στο χέρι ή πιο σωστά στο χωνάκι σαν γνήσιο, ελληνικό street food. Ψαρομεζέδες, ορεκτικά και μια θεϊκή γαριδομακαρονάδα που καλύπτει όλα τα γούστα είναι must. Τα πιάτα είναι οικονομικά και ιδανικά για οικογένειες και παρέες.

Αθηναΐδος 3, Αθήνα

ΕΔΕΜ, ψαροταβέρνα

Ό, τι πιο παραδοσιακό μπορείτε να βρείτε στην καρδιά της αθηναϊκής Ριβιέρας στο Παλαιό Φάληρο. Η ταβέρνα ΕΔΕΜ δεν έχει τίποτα το εξηζητημένο, ούτε και μοιάζει να έχει επηρεαστεί από τα χρόνια εκπαίδευσης στις γκουρμέ γεύσεις που έχουμε όλοι μάθει, αλλά το γεγονός πως τα τραπεζάκια είναι τοποθετημένα ακριβώς εκεί που «σκάει το κύμα» (και δεν είναι καθ’ υπερβολήν) αρκεί για να προσφέρει ότι χρειάζεται κανείς για ένα ωραίο γεύμα την Καθαρά Δευτέρα (ή κάθε Δευτέρα).

Ηλιοβασίλεμα στην ταβέρνα «ΕΔΕΜ» στο Παλαιό Φάληρο
Ηλιοβασίλεμα στην ταβέρνα «ΕΔΕΜ» στο Παλαιό Φάληρο

Στο μενού της πάντως θα βρείτε σίγουρα ψαράκια, θαλασσινά και όλα εκείνα τα παραδοσιακά πιάτα που θα μυρίσουν Κούλουμα και αυτό σε συνδυασμό με τον παφλασμό των κυμάτων αρκεί!

Μια ταβέρνα με πλούσια ιστορία. Διαβάζουμε στην σελίδα του ΕΔΕΜ: «Από τον παππού Δ. Ρεμούνδο, στον εγγονό Δ. Λιακόπουλο, τέσσερις γενιές και άλλες δυο που ακολουθούν, το «ΕΔΕΜ» συνεχίζει να γράφει την ιστορία του όντας μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση (103 ετών) της οποίας μέλημα είναι η αγάπη και ο σεβασμός ως προς τον πελάτη».

Λ Ποσειδώνος 74, Παλαιό Φάληρο

Το Λιμάνι

Το Λιμάνι στην Παλαιά Φώκαια
Το Λιμάνι στην Παλαιά Φώκαια

Μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας, κοντά στην Ανάβυσσο, με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Θαλασσινά, χταπόδι, καλαμάρια, λαγάνα, ταραμοσαλάτα, όσπρια, ορεκτικά, σαλάτες, ουζάκι και χαλβάς σε περιμένουν την Καθαρά Δευτέρα για να απολαύσεις και να χαλαρώσεις στο ειδυλλιακό τοπίο που μοιάζει με νησί.

Η παραθαλάσσια διαδρομή για το Λιμάνι, ακολουθώντας όλη την Αθηναϊκή Ριβιέρα θα σε μαγέψει, προσφέροντας την ηρεμία και την γαλήνη που όλοι χρειαζόμαστε μακριά από την χαοτική πόλη. Ένα εστιατόριο που αξίζει να επισκεφθείς για ν’ απολαύσεις τόσο ένα υπέροχο γεύμα με νόστιμα θαλασσινά, όσο και την εκπληκτική θέα του δίπλα στην θάλασσα.

52ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Παλαιά Φώκαια

Τραβόλτα

Θαλασσινά μπορείς να απολαύσεις και στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα στο Μπουρνάζι. Είναι το αγαπημένο στέκι των Περιστεριωτών για καλό ψάρι και φρέσκα θαλασσινά, ενώ δεν λείπουν τα ευφάνταστα πιάτα. Must try είναι το κοντοσούβλι καλαμάρι, ο μουσακάς με κιμά χταποδιού, μιλφέιγ με παντζάρι κ.α. Ξεδίψα με την φρέσκια απαστερίωτη IPA μπίρα ενώ για το επιδόρπιο, δοκίμασε το θεϊκό κιουνεφέ με βουβαλίσια μοτσαρέλα, παγωτό καϊμάκι και άφθονο φιστικάκι Αιγίνης.

Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, Μπουρνάζι



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση