14:06
18/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
14:06
18/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τσιάρας για την υπόθεση της Πάτρας: «Ζήτησα από τον Καρακούκη να ελεγχθεί αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έπραξε τα δέοντα» (βίντεο)

Η 33χρονη κατηγορούμενη με την Τζωρτζίνα και τη μικρότερη κόρη της

Η 33χρονη κατηγορούμενη με την Τζωρτζίνα και τη μικρότερη κόρη της

24.04.2022
12:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2022 • 18:00
Τι ζήτησε ο Κώστας Τσιάρας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, να διερευνηθούν μέσω εσωτερικής έρευνας οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα.

Η έρευνα θα διεξαχθεί γύρω από τους ιατροδικαστές των δυο πρώτων παιδιών, της Μαλένας (ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα – Ιούλιος 2019) και της Ίριδας (ιατροδικαστής Τσιόλα – Μάρτιος 2020) για να εξακριβωθεί τι συνέβη βάσει του νόμου 3772/2009 /άρθρο 6.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, η επιστολή του προς τον Νίκο Καρακούκη δεν στάλθηκε χθες, αλλά από την πρώτη στιγμή που του έχει ανατεθεί η υπόθεση.

«Ο προϊστάμενος, κ. Καρακούκης ξεκίνησε μια διαδικασία που είναι πολύ σημαντική και απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τη κοινή γνώμη. Αυτό που ζήτησα από την αρχή ήταν να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο. Στο επίπεδο της δικής μου ευθύνης, από τη πρώτη στιγμή υπήρξε επιστολή προς τον ίδιο με την οποία ζητούσα να εξετάσει τα πάντα για να γνωρίζουμε αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έκανε τα δέοντα. Πρέπει να ελέγξουμε ότι κάθε τμήμα λειτουργεί όπως πρέπει», ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται μεγάλος θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις, είναι ένα τραγικό γεγονός που δεν χωρά το μυαλό μας. Πρέπει να αφήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τις έρευνές τους και στο τέλος η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Μαλένας και Ίριδας.

«Φύλλο και φτερό» το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου

Κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε απαντήσεις για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας αλλά και για τη διαδρομή της κεταμίνης, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές από τα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, κάθε ημέρα ανακύπτουν και νέα στοιχεία για τις ύποπτες ενέργειές της σε κρίσιμες χρονικές στιγμές.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στην ανακρίτρια
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στην ανακρίτρια / Φωτογραφία: Eurokinisi

Ένα από τα βασικά στοιχεία είναι οι αναζητήσεις  στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού της και του υπολογιστή της την περίοδο μεταξύ 12 και 28 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή την παραμονή του θανάτου της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται σε μεθοδικές έρευνες που έγιναν στο ”υπολογιστικό νέφος” (cloud), όπου βρέθηκαν αναζητήσεις της για τις συνέπειες από έλλειψη οξυγόνου, για ”αναισθητικά φάρμακα” και τις ”αναισθησίες παιδιών”.

Η διαφήμιση για κεταμίνη 3 ημέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Εκείνο στο οποίο εστιάζουν αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί είναι ότι τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του κοριτσιού, είχε σταλεί διαφήμιση για την κεταμίνη από τη Google, χωρίς όμως να εντοπίζεται η επί τούτου διαδικτυακή αναζήτηση από τη Ρούλα Πισπιρίγκου για αυτή την ουσία, που οδήγησε τη Google να της στείλει το σχετικό διαφημιστικό υλικό μόνο για αυτή και για καμία άλλη παρεμφερή ουσία.

Η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα
Η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι σε αναζητήσεις, μηνύματα και υλικό αρχείου, που εντοπίζονται στο cloud ή και σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους (στικάκια, ψηφιακούς δίσκους) χρησιμοποιούνται ειδικοί αλγόριθμοι και συστήματα ”τεχνητής νοημοσύνης”, ώστε να ανασύρονται οι κατάλληλες πληροφορίες, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι πιθανόν θα βρεθεί τρόπος, παρά την απροθυμία της 33χρονης να δώσει σχετικούς κωδικούς πρόσβασης, να αντληθούν διαγραμμένα αρχεία, ακόμη και προ αρκετά μεγάλου χρονικού διαστήματος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση