Ακόμα παραμένει άγνωστη η αιτία θανατου της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη που είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και κατέληξε μέσα σε λίγες μέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η υπόθεση που εξετάζεται είναι η 3χρονη να είχε αγγειίτιδα λόγω κορονοϊού, κάτι το οποίο της προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.
Σημειώνεται πως μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση ούτε από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ούτε από το «Ιπποκράτειο».
Κατά τη διάρκεια των 12 ημερών νοσηλείας του παιδιού, είχε εξεταστεί από διαφορετικές ειδικότητες γιατρών, ενώ της είχαν γίνει και υπέρηχοι καρδιάς, 4 ακτινογραφίες και 4 αξονικές.
Ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης επισήμανε πως πρέπει να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να επαληθευθεί ή αντίστοιχα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αγγειίτιδας.
«Αγγειίτιδα σημαίνει πως φλεγμένουν ορισμένα αγγεία, πρέπει να δούμε ποια είναι αυτά, σε ποια όργανα εμφανίζονταν αυτές οι αλλοιώσεις και τι προβλήματα προκάλεσαν» επισήμανε ο ιατροδικαστής, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως μπορεί να είναι σύμπτωμα του κορονοϊού.
Καπραβέλος: «Εξετάζεται το ενδεχόμενο αρτηρίτιδας ή νόσου Καβασάκι»
Για τον θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού το περασμένο Σάββατο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.
Τόνισε ότι η υπόθεση είναι πολύ στενάχωρη και πολύ δύσκολη για όλους, ότι χρειάζεται πολύ προσεκτική προσέγγιση ενώ εξέφρασε και τα θερμά του συλλυπητήρια στους γονείς του παιδιού.
Ανέφερε ότι τόσο το «Ιπποκράτειο» όσο και το «Παπαγεωργίου» είναι νοσοκομεία υψηλών προδιαγραφών, με πολλά διαγνωστικά μέσα και πως δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι γιατροί αλλά δεν το ζήτησαν.
Ο κ. Καπραβέλος είπε ότι στην καριέρα του έχει βρεθεί πολλές φορές στη στενάχωρη θέση να ζητήσει τη βοήθεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για να βγάλει και ο ίδιος άκρη.
Εξήγησε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών, έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.
Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.