05:20
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
05:20
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το τάμπλετ «μίλησε», η διαφήμιση της google για την κεταμίνη δίνει «φως» στην υπόθεση (βίντεο)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στην ανακρίτρια / Φωτογραφία: Eurokinisi

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στην ανακρίτρια / Φωτογραφία: Eurokinisi

16.04.2022
21:19
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2022 • 12:08
Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν τελειώσουν οι αρμόδιοι με το τάμπλετ

Στα χέρια των ειδικών βρίσκεται εδώ και ημέρες το τάμπλετ που έθαψε μαζί με την Τζωρτζίνα η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ένα τάμπλετ για το οποίο οι Αρχές έδωσαν την άδεια για να γίνει εκταφή στο σημείο όπου είχε θαφτεί η Τζωρτζίνα, έτσι ώστε να πάρουν οι ειδική το τάμπλετ και να αναλύσουν όλα τα δεδομένα που θα μπορούσαν να βρουν για δοθεί «φως» στην υπόθεση και πως η ουσία κεταμίνη βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου όχι μόνο αρνείται κατηγορηματικά ότι η ίδια έδωσε την κεταμίνη στην 9χρονη αλλά ότι δεν γνώριζε καν την συγκεκριμένη ουσία. Όλα αυτά όμως, πριν «μιλήσει» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο η ίδια έβαλε στο φέρετρο της κόρης της.

Όπως προέκυψε από τα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και αποκάλυψε το MEGA και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 33χρονη κατηγορούμενη αναζητούσε μέσω Google διάφορες φαρμακευτικές ουσίες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας, μεταξύ αυτών και της κεταμίνης που σκότωσε το παιδί. 3 ημέρες μάλιστα πριν τον μαρτυρικό θάνατο, στις 26 Ιανουαρίου, λόγω των αναζητήσεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα στο διαδίκτυο, η Google εμφάνιζε προσφορές και διαφημίσεις κεταμίνης στο επίμαχο tablet.

«Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές», δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής του Ινστιτούτου CSI.

Η στιγμή που οι ειδικοί παίρνουν το τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας
Η στιγμή που οι ειδικοί παίρνουν το τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας / Φωτογραφία: Eurokinisi

«Της την έδωσαν οι γιατροί»

Στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε υποστηρίξει ότι δεν ξέρει πως βρέθηκε η κεταμίνη στο κορμάκι της Τζωρτζίνας και μίλησε για ενδεχόμενο ιατρικό λάθος.

«Δεν μπορώ να ξέρω. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες», ανέφερε στην κατάθεσή της η 33χρονη.

Και ενώ ημέρα την ημέρα έρχονται νέες αποκαλύψεις που καταρρίπτουν κάθε ισχυρισμό της , η ίδια εξακολουθεί να κρατά την ίδια σκληρή γραμμή. Δηλώνει αθώα ψάχνει τρόπους να βρει νέο άλλοθι, ζητώντας να την βοηθήσει οποιοσδήποτε γνωρίζει πως δόθηκε κεταμίνη στο παιδί της.

Η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα
Η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Της χορηγήθηκε κεταμίνη όσο ήταν ζωντανή

Σύμφωνα με τα στοιχεία η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα ζωντανή, πριν δηλαδή μπουν στο δωμάτιο οι γιατροί. Στις εξετάσεις βρέθηκε ότι η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί στον οργανισμό του παιδιού, καταρρίπτοντας το βασικό επιχείρημα της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη πιθανότητα δόθηκε την ώρα της προσπάθειας ανάνηψης, καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Η κεταμίνη με το που θα μπει στην κυκλοφορία του αίματος θα αρχίζει να μεταβολίζεται και να αποβάλλεται στα ούρα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει καρδιακή λειτουργία προκειμένου να προχωρήσει η ουσία στο ήπαρ, να μεταβολιστεί και να αποβληθεί στα ούρα. Συνεπώς για να αναγνωριστεί στα ούρα αυτή η ουσία σημαίνει ότι δόθηκε όσο η μικρή ήταν εν ζωή», είπε στο MEGA ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

 

Προσπαθούσε να παραπλανήσει τους γιατρούς

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος, η κατηγορούμενη μητέρα προσπαθούσε να παραπλανήσει τους γιατρους και να τους πείσει ότι η Τζωρτινα παρουσίαζε αρρυθμίες .

Ο γιατρός διαπίστωσε ότι το τελευταίο επτάμηνο η 33χρονη είχε στείλει 180 σήματα στους γιατρούς για να αναδείξει το ζήτημα της αρρυθμίας της Τζωρτζίνας.

Μάλιστα τη μοιραία ημέρα που η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, στις 29 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με κατάθεση γιατρού του Ωνασείου, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πάλι προσπαθήσει να μεταδώσει δεδομένα στις 14:00, την ώρα δηλαδή που συμπίπτει με τη χορήγηση της κεταμίνης. Οι καταθέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην 18η ανακρίτρια θα φέρουν νέες αποκαλύψεις.

Πάει πίσω το αίτημα αποφυλάκισης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας, καθώς καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που δυσχεραίνουν τη θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Αρχικά ο δικηγόρος της είχε δηλώσει πως σκοπεύει να ζητήσει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Πλέον φαντάζει δύσκολο να επιμείνει η 33χρονη στο αίτημα αποφυλάκισης καθώς όλοι της οι ισχυρισμοί καταρρέρουν.

Αν και αρχικά δήλωνε πως δεν ευθυνόταν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποκαλύφθηκε ότι στον οργανισμό του κοριτσιού βρέθηκε η ουσία κεταμίνη. Στη συνέχεια ισχυριζόταν πως το λάθος ήταν των γιατρών, ωστόσο πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η κεταμίνη είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα ώρες πριν καταλήξει και βρέθηκε στα ούρα της 9χρονης, καθώς είχε προλάβει μεταβολιστεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση