Quantcast
10:01
07/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:01
07/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προκαλούν φρίκη οι αναζητήσεις τής στη Google – Έψαχνε για «αναισθητικά φάρμακα» και «έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στην ανακρίτρια / Φωτογραφία: Eurokinisi

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στην ανακρίτρια / Φωτογραφία: Eurokinisi

20.04.2022
21:24
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 • 7:13
Οι «αμαρτωλές» αναζητήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου στη Google

Τις αναζητήσεις που φέρεται να έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου από τις ηλεκτρονικές της συσκευές φέρνει στο φως το αστυνομικό ρεπορτάζ

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του MEGA, οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να βρουν μέσω του Cloud τι αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στη μηχανή αναζήτησης Google. Με δεδομένο πως υπάρχουν υπόνοιες ασφυκτικού θανάτου, τουλάχιστον για τη Μαλένα, αλλά και καθώς η πρώτη ένδειξη εγκληματικής ενέργειας στην περίπτωση της Τζωρτζίνας ήταν η κεταμίνη, οι αναζητήσεις που φαίνεται να έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου προκαλούν ανατριχίλα.

Τι έψαχνε η κατηγορουμένη:

  • έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό
  • αναισθησία στα παιδιά
  • αναισθητικά φάρμακα
  • νυχτερινή επιληψία
  • εγκεφαλική ατροφία
  • δραστική ουσία – φαινοβαρβιτάλη
  • epanutin: αντιεπιληπτικό φάρμακο, που αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα προκαλεί ακαριαίο θάνατο
  • ιατροτέκ: ηλεκτρονική ιατρική βιβλιοθήκη που παρέχει πληροφορίες για παθήσεις και φάρμακα

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, αναφορικά με τα ηλεκτρονικά ίχνη των συσκευών, «η Ρούλα Πισπιρίγκου, γνώριζε και έχει διαγράψει στοιχεία. Έχουν διαγραφεί στοιχεία σε παρελθοντικές αναζητήσεις που θα επιχειρηθεί να ανακτηθούν από έλεγχο στα κινητά». Στο δελτίο του σταθμού σημειώθηκε επίσης πως «έχουν σβηστεί τα στοιχεία τελευταίων ετών που πιθανώς να οδηγούν σε αναζητήσεις ύποπτων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια».

Άλλωστε το δελτίο ειδήσεων του Alpha, τη Μεγάλη Τρίτη, υποστήριξε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν συνεργάζεται με τους αστυνομικούς και αρνείται να τους δώσει τους κωδικούς της, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η δουλειά των Αρχών στο «άνοιγμα» του υπολογιστή και του κινητού της έτσι ώστε να ερευνηθούν όλες οι αναζητήσεις που έχει κάνει στο διαδίκτυο.

O Μάνος Δασκαλάκης στην Ευελπίδων
O Μάνος Δασκαλάκης στην Ευελπίδων / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό πως ο Μάνος Δασκαλάκης είναι διατεθειμένος να ζητήσει τεστ DNA ώστε να διαπιστώσει αν η Μαλένα και η Ίριδα είναι δικά του παιδιά. Η αποκάλυψη έγινε στη διάρκεια συζήτησης για τον γονιδιακό έλεγχο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR.

Τα ντοκουμέντα για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα, νέα έγγραφα ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτουν ότι η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου ή κάποιο άλλο συγγενικό της πρόσωπο βρίσκεται πίσω και από το δεύτερο περίεργο τηλεφώνημα το οποίο έγινε στην δημοσιογράφο Γιωτα Κηπουρού έφερε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός τη Μεγάλη Τρίτη.

Όπως προκύπτει από τον λογαριασμό του τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιούσε η κατηγορούμενη το πρωινό της 25ης Μαρτίου υπήρχαν δυο εξερχόμενες κλήσεις προς το κινητό τηλέφωνο της δημοσιογράφου η οποία δέχθηκε δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα από γυναίκα που προσποιήθηκε πως είναι η μητέρα της νέας συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη.

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα
Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα / Φωτογραφία: Youtube

Η ώρα που πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις ταιριάζει απόλυτα με τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος της εκπομπής T-Live.

Τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα πραγματοποιήθηκαν πέντε μόλις ημέρες πριν την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως και στο τηλεφώνημα της 15ης Μαρτίου έτσι και σε αυτό της 25ης Μαρτίου η γυναίκα που τηλεφωνεί όχι μόνο προσπαθεί να μετακυλήσει την ευθύνη για τον θάνατο των παιδιών στο Μάνο Δασκαλάκη αλλά ουσιαστικά «ομολογεί» ότι τα τρία παιδιά δεν κατέληξαν από παθολογικά αιτία.

Οι αρχές κάνουν λόγο για «έμμεση ομολογία»

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αξιολογούνται ήδη ως πολύ σοβαρά από τις Αρχές καθώς ερευνητές της υπόθεσης κάνουν λόγο για «έμμεση ομολογία».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου προκύπτει ότι την 25η Μαρτίου από το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου πραγματοποιούνται δυο εξερχόμενες κλήσεις προς το κινητό τηλέφωνο της δημοσιογράφου.

Η πρώτη πραγματοποιείται στις 11:01 το πρωινό της 25ης Μαρτίου και έχει διάρκεια 2 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα και η δεύτερη στις 11:33 και έχει διάρκεια 6 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα. Οι δυο κλήσεις έρχονται σε απόλυτη ταύτιση με όλα όσα είπε η δημοσιογράφος στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου περί δυο τηλεφωνημάτων και πάλι με απόκρυψη που δέχτηκε από την φερόμενη ως μητέρα της συντρόφου του κ. Δασκαλ’ακη.

Οι κλήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου
Οι κλήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Χωρίς «θανατηφόρες» ουσίες η δικογραφία – Τι βρέθηκε στο τάμπλετ και το κινητό

Στο μεταξύ η ιστοσελίδα «pelop», έχει στη διάθεσή της τον πλήρη φάκελο του «Ανθρωποκτονιών», που προστέθηκε επισήμως στη δικογραφία, με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το κινητό τηλέφωνο και το λάπτοπ της η Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πολλά και εκ διαμέτρου αντίθετα είναι τα στοιχεία, όσα δηλαδή διέρρευσαν από την ηλεκτρονική έρευνα που διεξήγαγαν έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής, από συσκευές που χρησιμοποιούσε η κατηγορούμενη μάνα της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη και προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η «Π», έχοντας στη διάθεσή της τον πλήρη φάκελο της ΕΛΑΣ, ο οποίος έχει ήδη προστεθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία, παρουσιάζει τα στοιχεία που προέκυψαν από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας (μετά την εκταφή), το κινητό της τηλέφωνο και το λάπτοπ που χρησιμοποιούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τι δείχνουν τα στοιχεία:

  1. Στις 30 Μαρτίου βρέθηκε αναζήτηση κεταμίνης στο Google, από την ίδια την Ρούλα Πισπιρίγκου, κάτι που επιβεβαιώνει πλήρως τον αρχικό της ισχυρισμό, για τα ευρήματα στο τάμπλετ της μικρής Τζωρτζίνας.
  2. Στις 17 Ιανουαρίου βρέθηκε αναζήτηση στο Google για «αναισθητικές ουσίες» και όχι ουσίες, δηλητηριώδη φάρμακα ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει θάνατο(!), από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Αυτό καθιστά ψευδές ό,τι περί του αντιθέτου έχει ακουστεί από ΜΜΕ. Η αναζήτηση έγινε, δε, το βράδυ της ίδιας ημέρας που η Τζωτρζίνα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

Μιδαζολάμη και Κεταμίνη

Οι γονείς της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα
Οι γονείς της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα

Από τις επιλογές που της έβγαλε το Google, στην αναζήτηση για «Αναισθητικές Ουσίες», η κατηγορούμενη μπήκε στην 4η κατά σειρά προτεινόμενη ιστοσελίδα, «Βασιλειάδης Medical Books». Η Ρούλα Πισπιρίγκου, από εκεί, επέλεξε να διαβάσει μία επιστημονική μελέτη για τις «Αναισθητικές Ουσίες», στην οποία πρώτη-πρώτη ουσία αναφέρεται η «Μιδαζολάμη». Όπως αποδεικνύεται, πρόκειται για την ουσία που χορηγείτο στην Τζωρτζίνα, από τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν και άρα η μητέρα δείχνει να παρακολουθεί την φαρμακευτική της αγωγή.

Η αναζήτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου
Η αναζήτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου / Φωτογραφία: Pelop.gr

Μετά, στη μελέτη υπάρχουν άλλες αντίστοιχες αναισθητικές ουσίες, μεταξύ των οποίων είναι και η… «Κεταμίνη». Όμως, στην περιγραφή όλων αυτών, αναφέρεται η αναλγητική τους δράση, η χορήγηση για αντιμετώπιση πόνου, η πρόκληση αναισθησίας για χειρουργείο… και καμία παρενέργεια ή πιθανότητα πρόκλησης θανάτου! Στα ηλεκτρονικά ευρήματα της ΕΛΑΣ (εντός δικογραφίας) δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Με 11 μέρες καθυστέρηση (!) απάντησε στην Ανακρίτρια Αθηνών το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για το αν διαθέτει ή όχι «κεταμίνη», αλλά και το πιο σημαντικό για το εάν χορήγησε τέτοια ουσία στη νοσηλευόμενη Τζωτρτζίνα Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο που μπήκε στη δικογραφία -και έχει στη διάθεσή της η ιστοσελίδα- αναφέρει πως πράγματι υπάρχει «κεταμίνη» σε 4 διαφορετικά Τμήματα, μεταξύ αυτών και της ΜΕΘ, αλλά και στο βαλιτσάκι (σάκο) έκτακτης ανάγκης της ΜΕΘ, δηλαδή στον εξοπλισμό που πήραν γιατροί και νοσοκόμοι μαζί τους στο δωμάτιο όταν ειδοποιήθηκαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι το παιδί υπέστη ανακοπή, για να το αναζωογονήσουν. Η ποσότητα εκεί είναι 500 μιλιγκράμ σε 5 φυαλίδια των 100 μιλιγκράμ έκαστο και το βαλιτσάκι, βρισκόταν… εκατοστά από το παιδί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης!

Συνοδευτικά, ωστόσο, το Νοσοκομείο στην έγγραφη απάντηση του, αρνείται ότι ο γιατρός χορήγησε την «κεταμίνη» στην Τζωρτζίνα, δηλαδή ναι μεν ήταν εκεί αλλά δεν κρίθηκε σκόπιμη η χρήση της ουσίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση