21:38
18/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
21:38
18/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

«Ώρα μηδέν» για την Πισπιρίγκου: Καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης – Κούγιας: «Πρώτα ανακάλυψαν τη δράστιδα και μετά τις υποθέσεις»

H Ρούλα Πισπιρίγκου / Φωτογραφία: Eurokinissi

H Ρούλα Πισπιρίγκου / Φωτογραφία: Eurokinissi

31.01.2023
10:50
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2023 • 16:09
Άρχισε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στο δικαστήριο έφτασε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Τρίτης ο Μάνος Δασκαλάκης για να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως αναφέρει το Lawandorder.gr, σήμερα με την έναρξη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση θανάτου και απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας το «παρών» στη δικαστική αίθουσα δίνει εκ νέου ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης.

«Το μόνο που μας απασχολεί είναι η δικαίωση της μνήμης των παιδιών», είχε δηλώσει ο συνήγορος του Μάνου Δασκαλακη, Δημήτρης Καράμπελας με την έναρξη της δίκης υποστηρίζοντας ότι ο εντολέας του έχει την πεποίθηση ότι η εν διαστάσει σύζυγος προέβη ομοίως στις ανθρωποκτόνες πράξεις και για τα αλλά δυο παιδιά τους.

«Είναι μια μοναδική περίπτωση, όπου πρώτα ανακάλυψαν τη δράστιδα και μετά ανακάλυψαν τις υποθέσεις», τόνισε από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο γνωστός ποινικολόγος έκανε λόγο για ένα «μεγάλο δικαστικό σκάνδαλο» και τόνισε ότι με «θράσσος κατήργησαν νεκροψίες και παραπλάνησαν τη δικαιοσύνη». Παράλληλα έστρεψε τα βέλη του στην καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χαρά Σπηλιοπούλου και τόνισε πως «υπάρχουν ιατροδικαστές που γνωμοδότησαν μέσα από φωτογραφίες και ένα πανάκι».

Η δίκη για την υπόθεση αυτή είχε ξεκινήσει στις (9/1), αλλά τότε είχε διακοπεί για τις 11 Ιανουαρίου, οπότε και πάλι η διαδικασία δεν συνεχίστηκε. Και αυτό καθώς τη συγκεκριμένη ημερομηνία, η κατηγορουμένη είχε κληθεί σε απολογία στην ανάκριση  και για το θάνατο των άλλων δυο μικρότερων κοριτσιών της Ίριδας και Μαλένας.  Μάλιστα, μετά την απολογία της για τη δικογραφία αυτή η 34χρονη μητέρα είχε προφυλακιστεί ξεσπώντας στο άκουσμα της απόφασης σε κλάματα

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται κάθε κατηγορία που αφορά στους θανάτους των τριών κοριτσιών της και ειδικά για την μικρή Τζωρτζίνα, αμφισβητεί  τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας, ακόμη και την αναμφισβήτητη διαπίστωση του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκου Ράικου για την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας που οδήγησε στον θάνατό της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το βούλευμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η Ρούλα Πισπιρίγου έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμίνης μέσα στο νοσοκομείου Παίδων με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη αξία, είναι πως το βούλευμα δέχεται ότι η κατηγορουμένη είχε προσπαθήσει να σκοτώσει το παιδί της και πάλι με κεταμίνη – και όχι προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο όπως είχε αρχικά κρίνει ο εισαγγελέας – μέσα στο νοσοκομείο των Πατρών, τον Απρίλιο του 2021, καθιστώντας το τετραπληγικό.

Οι δικαστές οδηγήθηκαν σε αυτή την κρίση, βασιζόμενοι στις καταθέσεις γιατρών και ειδικών. Στο σκεπτικό του βουλεύματος που εξέδωσαν υπογραμμίζουν ότι ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί  ανακοπή. Αυτό που έγινε στο νοσοκομείο των Πατρών, όπως αναφέρει το βούλευμα, είναι ότι η κατηγορούμενη μητέρα χορήγησε στην κόρη της μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα  η ουσία αυτή να είναι  κεταμίνη.

Η συγκεκριμένη ουσία, όπως δέχεται το βούλευμα, συγκαταλέγεται  σε εκείνες  που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή. Η κεταμίνη ευθύνεται, κατά τους δικαστές, για την πτώση των σφίξεων και το μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο του παιδιού με αποτέλεσμα αυτό να καταστεί τετραπληγικό.

Για τα κίνητρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι δικαστές αναφέρονται στην εμμονή της με τον Μάνο Δασκαλάκη, σημειώνοντας πως όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Ακόμη, αποδίδουν τις πράξεις της κατηγορουμένης στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί κατά την ανάκριση.

Να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο έχουν εκφωνηθεί τα ονόματα πενήντα δύο μαρτύρων, ενώ η  πλευρά της υπεράσπισης έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει είκοσι μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ιατροδικαστές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση