07:22
15/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:22
15/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο «γρίφος» με τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα: Το σπάνιο σύνδρομο, οι σπασμοί και οι ενδείξεις ασφυξίας

Οι γονείς των 3 παιδιών στην Πάτρα / Φωτογραφία: Youtube

Οι γονείς των 3 παιδιών στην Πάτρα / Φωτογραφία: Youtube

11.03.2022
08:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2022 • 12:49
Πολλά και διαφορετικά προβλήματα καλούνται να ξεπεράσουν οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα

Διαφορετικά προβλήματα καλούνται να ξεπεράσουν οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα τα οποία πέθαναν ξαφνικά μέσα σε διάστημα τριών χρόνων.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι πολλά, με τους ειδικούς να πρέπει να εντοπίσουν κοινά στοιχεία και διαφορές στις τρεις περιπτώσεις, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου και κυρίως να απαντήσουν στο ερώτημα εάν υπήρξε εξωτερική παρέμβαση ή όχι.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση, με δεδομένο ότι Τζωρτζίνα, Μαλένα και Ίριδα δεν φαίνεται να έπασχαν από σύνδρομα κληρονομικής φύσεως που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη ζωή τους σε πρόωρο τέλος.

Το σπάνιο σύνδρομο και οι σπασμοί της Τζωρτζίνας

Ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, που έχει ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση από την πρώτη μέρα, αναφέρθηκε χθες στο σύνδρομο το οποίο επικαλείται η πλευρά της μητέρας περί καρδιακής αρρυθμίας της Τζωρτζίνας και με το οποίο εξηγεί τον θάνατου της εννιάχρονης.

Πρόκειται για το σύνδρομο «ταχύ – βραδύ», με τον ασθενή να έχει πότε ταχυκαρδία και πότε βραδυκαρδία, το οποίο -όπως αναφέρουν κορυφαίοι γιατροί- οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου αλλά καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας θα μπουν σύντομα και τα βίντεο που τράβηξε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας, μετά από υπόδειξη του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, καθώς οι γιατροί δεν είχαν παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα.

«Ας κοιτάξουν τα βίντεο οι αρχές. Δεν ξέρω πόσα βίντεο είναι. Ούτε μπορώ να γνωρίζω πώς έγιναν όλα αυτά», είπε ο κ. Ηλιάδης, που υπογράμμισε ότι δεν εκλήθη ποτέ από τη μητέρα να επέμβει, όταν δηλαδή η Τζωρτζίνα έκανε τους συγκεκριμένους σπασμούς.

Οι ενδείξεις ασφυξίας σε Μαλένα και Ίριδα από την Πάτρα

Όλα αυτά την ώρα που ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες βλέπουν κοινά σημεία στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, μελετώντας τις εκθέσεις για τα δύο παιδιά. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για κοινές αλλοιώσεις από έλλειψη οξυγόνου και ζητούν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να πέθαναν από ασφυξία.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουν να επανεξεταστούν και οι δύο εκθέσεις και να μπει στο «κάδρο» η ασφυξία ως αιτία θανάτου.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή του Mega «Live News», ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων υποστήριξε και αυτός από την πλευρά ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο.

Η παρουσία των γονιών σε συναυλία του Πλούταρχου λίγο μετά τον θάνατο της Μαλένας

Στο μεταξύ, τις τελευταίες μέρες, πήρε μεγάλες διαστάσεις η απόφαση των γονιών της Μαλένας να πάνε σε συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στην Πάτρα, λίγο αφότου το 3,5 ετών κοριτσάκι τους πέθανε.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα», η οικογένεια ήθελε να έρθει σε επαφή με τον γνωστό τραγουδιστή αλλά και με άλλους καλλιτέχνες προκειμένου να διοργανώσουν μία εθελοντική δράση είτε για τη Τζωρτζίνα που ήδη είχε πάθει εγκεφαλοπάθεια, είτε για να βοηθηθούν άλλα παιδιά ΑμΕΑ.

Μάλιστα, η θεία των παιδιών, αδελφή της μητέρας τους, είχε γράψει και ένα τραγούδι για τον χαμό της μικρής Μαλένας. Σκοπός της οικογένειας ήταν μέσω αυτού του κομματιού ή κάποιου άλλου να προωθηθεί η συγκεκριμένη φιλανθρωπική πρωτοβουλία.

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως παρότι οι γονείς είχαν έρθει σε επαφή με συγγενικό πρόσωπο του Γιάννη Πλούταρου, η διαδικασία δεν μπόρεσε να προχωρήσει και δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν απευθείας με τον ίδιο τον καλλιτέχνη λόγω της πανδημίας και των lockdown που είχαν επιβληθεί τότε.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι οι έρευνες των Αρχών είναι αδιάλλειπτες και προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ τα επόμενα 24ωρα θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών στην Πάτρα για να πάρει διαδοχικές καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, της ΜΕΘ Πατρών και της παιδιατρικής κλινικής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση