«Ασπίδα» στον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο προσπάθησε να υψώσει ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια λειτουργείας στον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά εξέφρασε τις δικές του… απόψεις.
Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος αναφέρθηκε στο σάλο που δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο και υποστήριξε ότι «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους».
Ο Μητροπολίτης αφού ενημέρωσε τους πιστούς ότι υπάρχουν μόνο δύο λόγοι για να γίνει έκτρωση εξέφρασε τις δικές του ακραίες απόψεις. Να θυμίσουμε επίσης, πως οι ιερείς κάνουν κήρυγμα μίσους με τις ευλογίες της Ιεράς Συνόδου, η οποία έδωσε φιρμάνι στο ιερατείο να ξεκινήσει αγώνα κατά των αμβλώσεων σε όλους τους ναούς της χώρας.
Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος: Μόνο γι’ αυτούς τους δύο λόγους δικαιολογείται η έκτρωση
Όπως είπε ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης οι δύο λόγοι για τους οποίους δικαιολογείται να γίνει έκτρωση. Αυτοί είναι οι ευγονικοί και οι κοινωνικοί.
Εξήγησε ότι οι ευγονικοί λόγοι είναι όταν ένα παιδί έχει διαπιστωθεί με κάποιο πρόβλημα, ενώ οι κοινωνικοί είπε ότι είναι όταν το παιδί είναι προϊόν βιασμού.
Εδώ ωστόσο ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης ξέφυγε, καθώς επί της ουσίας «ξέπλυνε» τους βιαστές! Συγκεκριμένα είπα ότι στο παρελθόν δικαιολογούταν «κοινωνικά» οι εκτρώσεις γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος τις βίαζε» και αυτό ήταν «τότε μεγάλο θέμα» γιατί η κοπέλα «έχανε τη τιμή της, την παρθενία της», ενώ το παιδί ήταν «καρπός βιασμού, δεν το άντεχε η κοινωνία».
Στη συνέχεια είπε ότι τότε η κοινωνία «βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952…αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα».
«Αρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί…και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας…13 και 14 ετών», πρόσθεσε.
Ο ίδιος ουσιαστικά εξομοίωσε τις εκτρώσεις με τους φόνους, τις κακοποιήσεις και τις ληστείες και διερωτήθηκε «εάν αυτός είναι πολιτισμός», ενώ ανέφερε πως «Η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο».