14:17
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
14:17
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Λέων: «Η Τζωρτζίνα μας άνοιξε τον δρόμο, η Ίριδα δείχνει τους δράστες» – Στο φως νέο εύρημα για τον θάνατο της Μαλένας

Πάτρα - Παιδιά / Φωτογραφία: Twitter

Πάτρα - Παιδιά / Φωτογραφία: Twitter

15.04.2022
23:26
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2022 • 7:29
Η Τζωρτζίνα μας άνοιξε τον δρόμο, είπε ο ιατροδικαστής Λέων για την υπόθεση της Πάτρας

Kαταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων να σημειώνει πως τα ευρήματα στην Τζωρτζίνα άνοιξαν τον δρόμο.

Σύμφωνα με αποκάλυψη που έγινε στην εκπομπή Live News στο Mega, υπάρχει μία φωτογραφία που φαίνονται ορισμένες εκδορές – αμυχές στη βάση της μύτης της Μαλένας κάτι το οποίο σημειώνεται πως δεν έχει καταγραφεί στην ιατροδικαστική έκθεση της κ. Τσάκωνα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που μίλησε στην εκπομπή  υπάρχει μία κοκκινίλα, ένα εντύπωμα στο μάγουλο της Μαλένας, ιδιαίτερα έντονο, το οποίο σύμφωνα με τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου οφειλόταν σε ατοπική δερματίτιδα.

Αξίζει να σημειωθεί, και είναι κάτι που ερευνάται από τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλογρηά, είναι το γεγονός πως σε φωτογραφίες της προηγούμενης και της ίδια μέρας μέσα από το νοσοκομείο, δεν φαίνεται αυτή η κοκκινίλα.

Γρηγόρης Λέων: Παράλειψη η καταγραφή της φοράς των εκδορών στην Μαλένα

Μαλένα Δασκαλάκη, Πάτρα
Μαλένα Δασκαλάκη, Πάτρα / Φωτογραφία: Social media

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην ίδια εκπομπή ερωτηθείς για  την παράλειψη καταγραφής στην ιατροδικαστική εξέταση των εν λόγω σημαδιών τόνισε πως είναι κάτι που θα έπρεπε να καταγραφεί λεπτομερώς.

«Ουσιαστικά πρέπει να καταγράψουμε τη φορά των εκδορών, το σημείο στο οποίο βρίσκονται, το μέγεθός τους και εάν συνοδεύονται από άλλα ευρήματα» συμπλήρωσε.

Γρηγόρης Λέων: Λάθη και αστοχίες στην υπόθεση της Πάτρας

Για τα λάθη και τις αστοχίες της υπόθεσης της Πάτρας μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο κ. Λέων τόνισε πως θεωρεί ότι κανένας από τους συναδέλφους του που χειρίστηκαν την υπόθεση είχαν δόλο: «Το μεγάλο λάθος, και ιδιαίτερα προς τα μέσα ενημέρωσης, ήταν ότι δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ, να έχουμε δημόσιες δηλώσεις ατόμων που χειρίζονται την υπόθεση χωρίς πριν να μελετήσουν ξανά τα περιστατικά τους. Λυπάμαι για την κ. Μητσέλου», δήλωσε για την παθολογοανατόμο της Ίριδας.

Η Τζωρτζίνα μας άνοιξε τον δρόμο, η Ίριδα δείχνει τους δράστες

Η Ίριδα, ένα από τα παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα
Η Ίριδα, ένα από τα παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα

«Θεωρώ ότι έκανε μία άψογη ιστολογική εξέταση, κατέγραψε ευρήματα με ένα μεγάλο ερωτηματικό για την καρδιά και η ίδια στάθηκε σε αυτό το ερώτημα. Η ίδια έκανε συνεχόμενα δηλώσεις, όπως και άλλοι πραγματογνώμονες».

«Έχω πει ότι η Τζωρτζίνα μας άνοιξε τον δρόμο. Η Ίριδα όχι μόνο έχει δώσει τη χαριστική βολή για το είδος του θανάτου, ότι είναι δηλαδή εγκληματική ενέργεια, αλλά νομίζω ότι δείχνει και τους δράστες. Νομίζω όλα τα στοιχεία θα αναδείξουν και το πως πέθανε αυτό το βρέφος», δήλωσε.

Επιπόλαιους δήλωσε τους χαρακτηρισμούς «εκδορούλες» που έχουν ακουστεί κατά διαστήματα, υπογραμμίζοντας πως οι ιατροδικαστές θα πρέπει να μελετούν τις όποιες βλάβες μαζί με τα άλλα ευρήματα.

«Έχω φτάσει στα όριά μου όταν ακούω επιπόλαιους χαρακτηρισμούς, ακόμα και από τους ίδιους τους πραγματογνώμονες ακόμα και ένα μήνα μετά από αυτή την ιστορία. Η ιατροδικαστική επιστήμη πρέπει να μελετά. Δεν είναι εκδορούλες, είναι μία βλάβη που για εμάς θα πρέπει να μελετηθεί ορθά μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα και να βγάζουμε συμπεράσματα», δήλωσε.

 Τι δείχνει η nor κεταμίνη που εντοπίστηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας

Η 9χρονη Τζωρτζίνα που πέθανε στην Πάτρα
Η 9χρονη Τζωρτζίνα που πέθανε στην Πάτρα

Αναφορικά με την εμφάνιση της ουσίας κεταμίνη στα ούρα της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως αυτό σημαίνει πως όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική διαδικασία.

Θυμίζουμε πως η ουσία κεταμίνη, η οποία δεν περιλαμβανόταν στην αγωγή της 9χρονης, εντοπίστηκε στις τοξικολογικές του παιδιού και οδήγησε στη σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ρούλα Πισπιρίγκου - Μάνος Δασκαλάκης
Ρούλα Πισπιρίγκου – Μάνος Δασκαλάκης

Αναφορικά με την εμφάνιση της ουσίας nor – κεταμίνη στα ούρα της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως αυτό σημαίνει πως όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική διαδικασία.

Η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θα μεταβολιστεί στο ήπαρ, και μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη.

Τι σημαίνει το εύρημα αυτό για τη Τζωρτζίνα

«Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα» είπε ο ιατροδικαστής.

υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης

«Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» επισήμανε ο κ. Κούτσης.

Η Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή όταν της χορηγήθηκε ρουκουρόνιο

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής είπε πως δεν βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό της καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία, και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό» δήλωσε ο κ. Κούτσης.

Το βρωμιούχο ροκουρόνιο (rocuronium bromide) είναι ένας ταχείας έναρξης δράσης, ενδιάμεσης δράσης, μη αποπολωτικός παράγοντας νευρομυϊκού αποκλεισμού που εμφανίζει όλες τις χαρακτηριστικές φαρμακολογικές δράσεις αυτής της κατηγορίας φαρμάκων (τύπου κουραρίου).

Δρα ανταγωνιστικά ως προς τη σύνδεση με τους νικοτινικούς χολινεργικούς υποδοχείς στην τελική κινητική πλάκα και φαίνεται πως χορηγείται κατά την προσπάθεια ανάνηψης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση