Το τελευταίο «αντίο» λένε αυτή την ώρα στο Κοιμητήριο της Γλυφάδας, φίλοι και συγγενείς του Δάκη, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Κυριακή (29/5) σε ηλικία 78 ετών.
Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους οι δικοί τους άνθρωποι τον αποχαιρετούν στο Κοιμητήριο Γλυφάδας. Ανάμεσά τους o Κώστας Πρέκας, o Mάκης Δελαπόρτας, η Ναλίτα Καρρέρ, η Λουκίλα Καρρέρ, η Ελπίδα, η Σόφη Ζανίνου, o Nίκος Αποστολόπουλος, ο Γιώργος Κατσαρός, η Αλίκη Δανάλη, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος και πολλοί άλλοι.
Η τελευταία επιθυμία του Δάκη
Η εφημερίδα Espresso φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας με τον αείμνηστο τραγουδιστή περίπου δέκα ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε το μη αναστρέψιμο της κατάστασής του.
Σε αυτή τη σύντομη τηλεφωνική κουβέντα που είχαν οι δυο τους, ο Δάκης είχε ζητήσει από τον δημοσιογράφο να μη γράψει τίποτα, επιθυμία που η εφημερίδα σεβάστηκε.
«Δάκη καλησπέρα, πώς τα πηγαίνεις με την ασθένειά σου;» είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος, με τον τραγουδιστή να απαντάει: «Πώς να πηγαίνω ρε Νικόλα; Σχεδόν δέκα μήνες βρίσκομαι σε ένα κρεβάτι. Τι καλά να πηγαίνω; Άθλια πηγαίνω και δεν ξέρω που θα βγάλει αυτό. Σε παρακαλώ, μη γράψεις τίποτα, γιατί δεν θέλω να στεναχωριέται ο κόσμος για μένα» απάντησε.
Ποιος ήταν ο Δάκης
Ο Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το πραγματικό του όνομα είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης ενώ ήταν ξάδερφος του Ντέμη Ρούσσου.
Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens», ενώ ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά.
Μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο. Το 1968 ο Δάκης ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες “Τόσα καλοκαίρια” και “Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά”.