21:21
18/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
21:21
18/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Καιρός- Μαρουσάκης: «Το Aegean Lake Effect θα φέρει χιόνια και στην Αττική» (χάρτης)

Χιόνια στα ορεινά φέρνει ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο

Χιόνια στα ορεινά φέρνει ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο

11.01.2024
14:38
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2024 • 22:27
H ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό

Καιρός: Χιόνια αναμένονται από αύριο Παρασκευή (12/1) σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, σύμφωνα με την καιρική πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ενώ θα επηρεαστεί και η Αττική.

Στην καιρική πρόβλεψή του στο Open, έκανε λόγο για Aegean Lake Effect: «Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην επίδραση του Αιγαίου, ονομάζεται Aegean Lake Effect, δημιουργεί αυτές τις γραμμές, τις μάζες υετού, δηλαδή λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνά το ψυχρό μέτωπο, μαζεύει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο».

Παράλληλα, σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τις επικείμενες χιονοπτώσεις σημειώνει πως τόσο η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού όσο και οι θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει δυσκολεύουν την πρόβλεψη καιρού των επόμενων ημερών και την «αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° έως -8°. Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δυσκολοπροβλέψιμο της όλης κατάστασης».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό

«Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά με τα χιόνια αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο να κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα» αναφέρει χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας τους παράγοντες που είναι δύσκολα προβλέψιμοι.

«1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.

2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° – 18° και πάνω).

3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλέψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° έως -8°. Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δυσκολοπροβλέψιμο της όλης κατάστασης.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω, καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζουμε ότι με νόμο του κράτους είναι υποχρεωτική η παρουσία αντιολισθητικών μέσων στα οχήματά μας καθώς και να γνωρίζουμε να τα χρησιμοποιούμε όπου κριθεί αναγκαίο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση