05:20
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
05:20
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ιατροδικαστής Τσιόλα για υπόθεση της Πάτρας: «Εγώ πήγα στην εισαγγελία, ο θάνατος της Τζωρτζίνας ξεχείλισε το ποτήρι» (βίντεο)

Τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα

Τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα

28.04.2022
08:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2022 • 11:25
Τι αναφέρει η ιατροδικαστής της Ίριδας για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας

«Εγώ πήγα στην εισαγγελία και ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη», αναφέρει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα μετά τις εξελίξεις με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας ξεχείλισε το ποτήρι»

«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας ξεχείλισε το ποτήρι», ανέφερε μιλώντας στο STAR και σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη την οδήγησε στην εισαγγελία όπου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της. «Δυο μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πριν βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, εγώ ήμουν αυτή που πήγα στην Εισαγγελία Πατρών και εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τον θάνατο των παιδιών. Πρότεινα συνδυαστική μελέτη των περιστατικών. Από την Τζωρτζίνα, στην Ίριδα και μετά στη Μαλένα. Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν».

Η ιατροδικαστής που έκανε την νεκροψία – νεκροτομή στην Ίριδα υποστηρίζει ότι οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα θα λύσουν το μυστήριο με τις καταθέσεις τους. «Τρεις υποθέσεις. Τρία παιδιά σε τρία χρόνια. Επέμεινα στις αρχές ότι αν εξετάσουμε ένα ένα τα περιστατικά δεν θα οδηγούσαν στο θάνατο. Οι γιατροί πάνω από την Τζωρτζίνα ήταν κορυφαίοι. Στις καταθέσεις τους θα πρέπει να πουν ότι το παιδί δεν μπορούσε να φύγει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο ιατροδικαστής είναι η τελευταία τρύπα της βελόνας».

Αμφισβητούν την Αγγελική Τσιόλα οι συνάδελφοί της

Όμως συνάδελφοι της υποστηρίζουν ότι η ερμηνεία της νεκροψίας στην Ίριδα δεν έριξε φως στην υπόθεση και δεν κινητοποίησε τις αρχές. «Δυστυχώς υπήρχε μη ορθή ερμηνεία. Το πνευμονικό οίδημα και οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι μιλάμε για ασφυξία και μάλιστα εγκληματική ενέργεια», λέει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Οι φωτογραφίες της Ίριδας μάλιστα περνούν από κόσκινο αυτή τη φορά, αφού τα στοιχεία που εκμεταλλεύονται τώρα οι ιατροδικαστές δείχνουν να ανατρέπουν το αρχικό πόρισμα. Η κυρία Τσιόλα είχε χτυπήσει «καμπανάκι» και στον εντατικόλογο της παιδιατρικής κλινικής στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, όταν την είχε συναντήσει.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα
Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα

«Πήγα και συνάντησα την κυρία Τσιόλα. Κατάλαβα ότι γνώριζε το θέμα γιατί είχε κάνει την νεκροψία στην Ίριδα. Εξέφρασα την αγωνία μου εάν υπάρχει σύνδεση των αιφνίδιων θανάτων με κάτι γονιδιακό. Μου είπε να ξεκινήσω αμέσως γονιδιακό έλεγχο», φέρεται να είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν επισκέφτηκαν νωρίτερα τις αρχές για να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και πιθανότατα να σώσουν κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ισχυρισμοί του δικηγόρου της Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

Από την πλευρά του, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος ανέφερε πως η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, συνταγογραφήθηκε και χορηγήθηκε στο παιδί δύο φορές, όταν νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου – κάτι που αποδεικνύεται κι από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού.

Η πρώτη χορήγηση έγινε στις 11/4/21 – όταν το παιδί έπαθε το πρώτο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την τετραπληγία του – και η δεύτερη στις 5/6/21. «Και στις δύο περιπτώσεις η κεταμίνη χορηγήθηκε συνταγογραφημένα, καθώς έγινε διασωλήνωση. Στην πρώτη περίπτωση χορήθηγηκε ποσότητα 2,8 ml και στην άλλη 5,6 ml», σημείωσε ο Όθων Παπαδόπουλος, κάνοντας παράλληλα αναφορά σε μια τριπλή σειρά γεγονότων: MEΘ – διασωλήνωση – κεταμίνη».

Η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα
Η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Στο περιστατικό της 29ης Ιανουαρίου έχουμε επέμβαση της ΜΕΘ, διασωλήνωση που γίνεται στην προσπάθεια αναζωογόνησης του παιδιού – και σε αντίθεση με τα αντίστοιχα περιστατικά δεν έχουμε επίσημα, τουλάχιστον, χρήση κεταμίνης».

Η σημαντική διαφορά είναι πως η επίμαχη διασωλήνωση έγινε σε άλλο νοσοκομείο – το «Αγλαΐα Κυριακού» – όπου όμως έχει επιβεβαιωθεί πλέον πως υπήρχε η κεταμίνη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση