04:35
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
04:35
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ιατροδικαστής Μπουζιάνης: «Η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ ένα 20λεπτο μετά τη χορήγηση κεταμίνης» (βίντεο)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο

27.05.2022
08:41
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2022 • 12:31
Όσα κατέθεσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας και το θάνατο της Τζωρτζίνας κατέθεσε στην 18 τακτική ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Ο ιατροδικαστής που έκανε την έρευνα για το θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου τόνισε στην ανακρίτρια πως η Τζωρτζίνα πέθανε από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Όπως αναφέρει το πόρισμα του κ. Μπουζιάνη, η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml, όταν σε 114 προγενέστερους θανάτους από την ίδια ουσία ο μέσος όρος ήταν 2,4 μικρογραμμάρια ανά ml.

Μάλιστα, ο ιατροδικαστής εξήγησε στην ανακρίτρια και τη χρονική περίοδο που χρειάζεται για να δράσει η κεταμίνη, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησής της.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Νικόλαου Ράικου, «η δράση της κεταμίνης εκδηλώνεται άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, 1 έως 5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χορήγηση, 5 έως 10 λεπτά ενδορινικά και 15 με 20 λεπτά με λήψη από του στόματος».

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης εκτίμησε ότι η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ μέσα σε ένα 20λεπτο, όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της.

Κατέρριψε έτσι, τον βασικό ισχυρισμό της 33χρονης κατηγορούμενης ότι η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους γιατρούς. «Εάν η κεταμίνη χορηγηθεί ταχέως ενδοφλεβίως, η ουσία μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή», αναφέρεται στο πόρισμα.

Επίσης, ο κ. Μπουζιάνης πρότεινε και ενώπιον της ανακρίτριας να προχωρήσει το θέμα με την εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, προκειμένου μέσω νέων εξετάσεων να διαπιστωθεί αν είχαν χορηγηθεί στο άτυχο κορίτσι τοξικές ουσίες και προγενέστερα.

Η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο
Η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο

Για παραλήψεις μιλά η πλευρά της Πισπιρίγκου

Κρούση για να αναλάβει και πάλι την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Ο γνωστός δικηγόρος σημείωσε παράλληλα, πως από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, διαπιστώνει κενά και παραλείψεις που τον βάζουν σε σκέψεις.

Όπως τόνισε, μια ουσία που είχε χορηγηθεί στη Τζωρτζίνα, στην ίδια ποσότητα με την κεταμίνη, ωστόσο δεν εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις της Αγγελικής Τσιόλα και της Χριστίνας Τσιόλα, οι οποίες είχαν συντάξει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τα δύο άλλα παιδιά της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας, οι θάνατοι των οποίων αναμένεται να διερευνηθούν ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο δε θα ακυρώσουν τα αρχικά τους συμπεράσματα, θα υπερασπιστούν τα ευρήματα που βρήκαν και θα τα συνδυάσουν με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Έρχονται πέντε πορίσματα για τους θανάτους των τριών παιδιών

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, πλέον η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία με τα πορίσματα που αναμένονται και ενδέχεται να φέρουν νέες εξελίξεις στο θρίλερ.

Τα πορίσματα που αναμένονται είναι έξι και αφορούν το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει την εξέταση δειγμάτων των τριών κοριτσιών.

Τα πορίσματα αυτά θεωρούνται και το επιστέγασμα της έρευνας αφού οι καταθέσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Το πρώτο πόρισμα που αναμένεται είναι αυτό για την ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας που θα δείξει αν είχε τελικά αγενεσία φλεβοκόμβου, μια εξέταση όμως δύσκολη.

Το δεύτερο πόρισμα αφορά τη Μαλένα, το οποίο θα δείξει αν κατά τη νοσηλεία της το 2019 είχε λάβει δηλητήριο στο ΕΛΠΙΣ όπου νοσηλευόταν, γεγονός που από την πρώτη τοξικολογική δεν επιβεβαιώνεται.

Έπειτα αναμένεται η τοξικολογική εξέταση της Ίριδας, εξέταση που δεν αναμένεται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα αφού ο θάνατός της, αν είναι εγκληματική ενέργεια, θα αποδοθεί μάλλον σε ασφυκτικό θάνατο και όχι τη χορήγηση κάποιας ουσίας.

Επιπλέον, αναμένεται η αιματολογική και τοξικολογική εξέταση στο φιαλίδιο με αίμα που βρέθηκε της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Τέλος, εφόσον διαταχθεί η εκταφή της 9χρονης, θα αναμένονται και τα αποτελέσματα των τρχών που θα ληφθούν από τη σορό της και θα δείξουν αν της χορηγούνταν κάποια ουσία πριν τον θάνατό της.

Τα πορίσματα αυτά θεωρούνται σημαντικά, καθώς σε αυτά θα βασιστούν ενδεχόμενες νέες διώξεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση