Oυσία που παρεχόταν στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο και φέρεται να έχει βρεθεί στις ηλεκτρονικές αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στις τελευταίες ημέρες ζωής του 9χρονου κοριτσιού.
Τι είναι η φαινοβαρβιτάλη
Πρόκειται για το φάρμακο φαινοβαρβιτάλη, που συνδέεται με την κεταμίνη και βρισκόταν στα φάρμακα που χορηγούνταν στην Τζωρτζίνα.
Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star πρόκειται για ένα αντι-ελιπιτικό φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα τις δύο τελευταίες ημέρες της ζωής της στο Αγλαΐα Κυριακού και φαίνεται πώς «χαλούσε τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου σε σχέση με την κεταμίνη». Πρόκειται ουσιαστικά για το φάρμακο μειώνει τη δράση της.
«Όταν κάποιος λαμβάνει φαινοβαρβιτάλη αυξάνει την ταχύτητα μεταβολισμού της κεταμίνης. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια της δράσης της κεταμίνης μειώνεται», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.
«Η καταστολή του καρδιακού ρυθμού για να προκαλέσει μια έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, θέλεις να διαρκέσει αρκετά. Άρα, θα πρέπει να υπολογίσεις ότι η κεταμίνη, που θα δώσεις, θα μεταβολιστεί πολύ πιο γρήγορα, οπότε πρέπει να προσαρμόσεις και τη δοσολογία», πρόσθεσε.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ημέρα που τη συλλαμβάνουν φέρεται να αναζητά στο διαδίκτυο «κεταμίνη» – «κεταμίνη φαινοβαρβυτάλη» – «υδροχλωρική κεταμίνη».

Η μεγάλη ποσότητα κεταμίνης
Όσο για ένα από τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί, το γιατί δόθησε τόσο μεγάλη δόση κεταμίνης στο παιδί, ο κ. Γαλεντέρης εξήγησε πως: «Εγώ θεωρώ ότι δόθηκε για να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα, αν φυσικά δόθηκε από την ίδια. Σε τέτοια δοσολογία, όμως, όπως προκύπτουν τα δεδομένα, δεν μπορεί να δόθηκε από κάποιον άλλον. Δόθηκε για να προκαλέσει σίγουρα τον θάνατο».