Ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα απαγωγής, Γιώργος Κυπαρίσσης φαίνεται πως αναγνώρισε το δεύτερο κρησφύγετο στο οποίο τον κρατούσαν οι απαγωγείς του στο Χαλάνδρι.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Law And Order, ο Γιώργος Κυπαρίσης το διαμέρισμα επί της οδού Πελοποννήσου 23 στο Χαλάνδρι. Ο επιχειρηματίας εκτός από το δωμάτιο που τον είχαν κλειδωμένο, αναγνώρισε και το μπάνιο όπου την τελευταία νύχτα πριν τον αφήσουν ελεύθερο, είχε μουλιάσει στη μπανιέρα όπως είχε καταθέσει ο ίδιος, και τον ανάγκασαν να ξυρίσει το κεφάλι του και το σώμα του.
Θυμίζουμε πως το κρηφύγετο, που φαίνεται πως είχε νοικιάσει ένας 45χρονος που συνελήφθη εχθές από τις αρχές, εντοπίστηκε έπειτα από έρευνα των αστυνομικών νωρίτερα σήμερα. Ο έμπορος αυτοκινήτων βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο 2ο κρησφύγετο της ομάδας των απαγωγέων, όπου ξύπνησαν μνήμες από τις 66 εφιαλτικές ημέρες που έζησε στα χέρια τους.
Δεν βρέθηκαν τα λύτρα της απαγωγής Κυπαρίσση
Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών δεν βρήκαν χρήματα από τα λύτρα της απαγωγής, ούτε και όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή σύμφωνα με πληροφορίες. Έχουν εντοπιστεί αλλά ευρήματα τα οποία προσπαθούν να τα συνδέσουν με την απαγωγή αλλά και τους υπόλοιπους συνεργούς τους.
Το σπίτι είχε νοικιάσει ο 45χρονος ομογενής από το Καζακστάν που συνελήφθη σε μικρή απόσταση, χθες το απόγευμα στην οδό Αρκαδίας στο Χαλάνδρι. Ο πρώην πυγμάχος όταν είδε τους αστυνομικούς προσπάθησε να τους παρασύρει με το θηριώδης κλεμμένο τζιπ.
Οι αστυνομικοί μετά από πυρά στα ελαστικά και στη μηχανή ακινητοποίησαν το όχημα και τραυμάτισαν στο πόδι τον οδηγό. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Η απαγωγή Κυπαρίσση
Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας απήχθη τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου, από την περιοχή του Πικερμίου. Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει λύτρα ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ από την οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Ο επιχειρηματίας την ώρα που έπεσε θύμα αρπαγής, μιλούσε στο κινητό τηλέφωνό του με φίλο του, ο οποίος φέρεται να είχε ακούσει και τους δράστες. Στις αρχές Φεβρουαρίου, φαίνεται να άλλαξε ο δράστης που διαπραγματευόταν με την οικογένεια, με τους απαγωγείς να αλλάζουν διαρκώς το ποσό που ζητούσαν ως λύτρα.
Τα χρήματα που είχε μαζέψει η οικογένεια, σύμφωνα με φιλικό της περιβάλλον, στα μέσα Φεβρουαρίου, ήταν περίπου 300.000 ευρώ, ποσό που όμως δεν ικανοποιούσε τους δράστες, και στο άκουσμά του επήλθε ένας εκνευρισμός από πλευρά τους και ξεκίνησε το ανέβασμα του χρηματικού ποσού.
Ο 34χρονος καθ’ ομολογίαν αρχηγός και σχεδιαστής της απαγωγής ανέφερε στους αξιωματικούς της ασφάλειας Αττικής ότι «αντιμετώπιζα οικονομικά προβλήματα, είχα αποφυλακιστεί το 2002 και δεν κατάφερα από τότε να ενταχθώ στην κοινωνία».
Οι τρεις απαγωγείς του Κυπαρίσση, παρακολουθούσαν κάθε κίνηση του επιχειρηματία, έχοντας «χαρτογραφίσει» τα δρομολόγια που ακολουθούσε από και προς στο σπίτι του. Την ημέρα της απαγωγής του, εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί για να τον αιφνιδιάσουν και να φαίνεται ρεαλιστικό το σκηνικό του ελέγχου που υποτίθεται πως ήθελαν να του κάνουν.
Μετά την απαγωγή του, οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο του 40χρονου σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, τον επιβίβασαν σε άλλο όχημα και αφού έκαψαν τα δυο αυτοκίνητα με τα οποία είχαν φτάσει στην περιοχή, απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι απαγωγείς, για λόγους ασφαλείας, άλλαξαν δυο κρησφύγετα που κρατούσαν τον Κυπαρίσση, ενώ είχαν προετοιμαστεί για απαγωγή μακράς διάρκειας.
Η κουκούλα, τα βίντεο και η ψυχολογική πίεση
Καθ’ όλη την διάρκεια της ομηρίας του, οι δράστες δεν του επέτρεπαν να έχει οπτική επαφή μαζί τους, καλύπτοντας το πρόσωπό του, συνήθως φορώντας του κουκούλα. Ήταν υποσιτισμένος ενώ παρακολουθούσε τηλεόραση για να περνάει η ώρα του τις ατέλειωτες ώρες της ομηρίας.
Κατά την διάρκεια των 65 ημερών της απαγωγής έστειλαν στην οικογένεια 3 βίντεο. Πριν τα στείλουν έριχναν σφαλιάρες ή γροθιές στον 40χρονο για να φαίνεται ακόμη πιο καταβεβλημένος και να ασκούν ψυχολογική πίεση στην οικογένεια ώστε να παραδώσουν τα λύτρα.
Είναι ενδεικτικό δε, πως η δικογραφία της υπόθεσης Κυπαρίσση, αποτελείται από 1241 σελίδες όπου έχει «δεθεί» σύμφωνα υψηλόβαθμα στελέχη της ασφάλειας η υπόθεση.