10:18
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:18
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Παίρνει το όνομά του ο δρόμος που ξεψύχησε ο νεαρός άνδρας πριν έναν χρόνο

Το σημείο που σκοτώθηκε ο Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σημείο που σκοτώθηκε ο Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

12.01.2023
19:55
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 • 23:22
Ο Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του την 1η Φεβρουαρίου 2022 σε δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα

Σε 20 ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό εκείνο ξημέρωμα που ο 19χρονος Άλκης Καμπανός χάνει τη ζωή του από τα χτυπήματα οπαδών του ΠΑΟΚ, στα σκαλιά πολυκατοικίας, στην περιοχή της Χαριλάου, σοκάροντας το πανελλήνιο.

Για να τιμήσει τον αδικοχαμένο Άλκη και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, δύο μήνες μετά, στις 4 Απριλίου, μετά τις σχετικές αποφάσεις από την Ε’ Δημοτική Κοινότητα και την Επιτροπή Ονοματοδοσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης έλαβε την οριστική απόφαση για την αλλαγή ονομασίας της οδού Γαζή, στην οποία εκτυλίχθηκε το τραγικό συμβάν και η οποία ακόμα πλημμυρίζει από λουλούδια, αθλητικές φανέλες και σημειώματα για τον αδικοχαμένο Άλκη.

Είχε προηγηθεί αίτημα του ΑΣ Άρης προς τον δήμο Θεσσαλονίκης. Τότε, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης, κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου το αίτημα να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από όλα τα αρμόδια όργανα.

Μετά από οκτώ μήνες περίπου, στις 24 Νοεμβρίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ενέκρινε το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης και έτσι προχωρούν οι διαδικασίες για τη μετονομασία της οδού Γαζή σε Άλκη Καμπανού σύμφωνα με το voria.gr.

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός
Το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η απόφαση εστάλη για έγκριση στην Αποκεντρωμένη και συγκεκριμένα στην Επιτροπή του Άρθρου 8, η οποία έδωσε την έγκρισή της για τη μετονομασία του δρόμου. Σύμφωνα με πηγές από την Αποκεντρωμένη, αυτές τις ημέρες θα καθαρογραφεί η απόφαση και το αργότερα έως την Τρίτη θα αποσταλεί στον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για τη μετονομασία του δρόμου σε «Άλκης Καμπανός».

Υπενθυμίζουμε πως τον Απρίλιο του 2022, σε «Άλκης Καμπανός» μετονομάστηκε το γήπεδο της Ευκαρπίας, ενώ τον Οκτώβριο η προσωπογραφία του δολοφονημένου νεαρού αποτυπώθηκε σε λεωφορείο για παιδιά με αυτισμό.

Καμπανός: Αναλγησία και πρόθεση φόνου καταλογίζουν οι δικαστές στους 12 κατηγορούμενους

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού με κατηγορούμενους δώδεκα νεαρούς – όλοι ήδη προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές – προσδιορίστηκε ενώπιον του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τις 18 Ιανουαρίου του 2023.

Μετά την απόρριψη, από τον Άρειο Πάγο, τού αιτήματος που είχε υποβάλει η οικογένεια του 19χρονου να διεξαχθεί το δικαστήριο για λόγους ασφαλείας στην Αθήνα, η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προέβη στον προσδιορισμό της δίκης, που θα διεξαχθεί λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονική επίθεση (1/2/2022), με οπαδικά χαρακτηριστικά.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε το βούλευμα με τις 182 σελίδες όπου περιγράφονται όσα έγιναν με σκοπό την αφαίρεση της ζωής του 19χρονου φίλου του Άρη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δικαστές θεωρούν ότι οι 12 είχαν πρόθεση να σκοτώσουν και αυτό προκύπτει «από τα μέσα που επέλεξαν για την επίθεση, από το γεγονός ότι τα χτυπήματα ήταν επανειλημμένα και σφοδρά, από τα σημεία του σώματος στα οποία επέφεραν τα πλήγματα» και από άλλα στοιχεία, όπως το γεγονός ότι «ενώ ο Άλκης Καμπανός ήταν πεσμένος στο έδαφος και ζητούσε βοήθεια, οι κατηγορούμενοι εξακολουθούσαν να τον χτυπούν από κοινού και επανειλημμένα…».

Όπως εξηγούν οι δικαστές, το σχέδιο ήταν απολύτως οργανωμένο αφού κάποιοι εκ των δραστών άφησαν τα κινητά τους στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, ενώ όσοι τα είχαν μαζί τους, μόλις εισήλθαν στην περιοχή Χαριλάου, στις 23.50 εκείνης της νύχτας, τα απενεργοποίησαν ώστε να μην είναι ευχερής ο εντοπισμός τους και η πορεία τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση