Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης στην Κω καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ υπάρχει νέο βίντεο που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο οποίο φαίνεται ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές και η 27χρονη από την Πολωνία να βγαίνουν από το σπίτι πριν το έγκλημα
Αυτό είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του ο συγκάτοικος του 32χρονου, δηλαδή ότι έφυγαν από το σπίτι και έρχεται τώρα το νέο βίντεο που πιστοποιεί ότι ο φερόμενος ως δράστης και η 27χρονη έφυγαν από το σπίτι και το έγκλημα δεν έγινε μέσα στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές αλλά σε εξωτερικό χώρο και πιθανότατα στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας.
Η εκτίμηση των ιατροδικαστών – «Δεν μπορεί να είναι ένας ο δολοφόνος της Αναστάζια»
Τα αποτελέσματα από την έρευνα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ για τις αναλύσεις από γενετικό υλικό και αποτυπώματα, που βρέθηκαν, προκειμένου να αποκαλυφθεί η «ταυτότητα» του δολοφόνου της άτυχης κοπέλας και τυχόν συνεργού του, περιμένουν οι Αρχές για τη γυναικοκτονία στην Κω με θύμα τη 27χρονη Αναστάζια.
Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι για την υπόθεση προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή της νεαρής κοπέλας, αλλά αρνείται την όποια εμπλοκή του στη δολοφονία της. Οι ιατροδικαστές μιλούν για την αποτρόπαια υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι «σε ανάλογες περιπτώσεις δεν γίνεται να είναι μόνος ένας ο δολοφόνος».
Πιο συγκεκριμένα, για τη νέα γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο μίλησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος επισήμανε: «Η πράξη της ανθρωποκτονίας μπορεί να γίνει από έναν άνθρωπο, δεν χρειάζεται συνεργός. Η διαδικασία, όμως, με τη μεταφορά της σορού της κοπέλας με τις σακούλες κλπ θεωρώ ότι χρειάζεται βοήθεια, δεν μπορεί να γίνει από έναν άνθρωπο».
«Η σήψη εξαρτάται πάρα πολύ από τους παράγοντες του περιβάλλοντος. Δεδομένου της εποχής που έλαβε χώρα η τοποθέτηση της σορού σε εξωτερικό περιβάλλον, θεωρώ ότι μπορεί να καταστρέψει μέσα σε πέντε ημέρες αρκετά τους ιστούς, έτσι ώστε η απομόνωση των υλικών, που χρειαζόμαστε, να είναι δυσχερής ή χρειάζεται περισσότερο χρόνο» συμπλήρωσε παράλληλα ο κ. Γαλεντέρης.